Nova Scotia Duck Tolling Retriever

Nova Scotia Duck Tolling Retriever
Min finaste <3

fredag 27 juni 2014

Valparna :)

Jag befinner mig i Spanien denna vecka för att fira min pappas 60-årsdag och ha semester. Valparna var beräknade till nu i helgen, det var sagt 6-8 stycken (!). Igår ringde Nina för att berätta att det var igång, tidigare än jag trodde. Extra festligt att det var just igår som pappa fyllde år :)

Det kom först en hane och sedan en tik. Tiken är en kopia av Chance. Sen kom det 4 till och sen var det "färdigt", 3+3. Alla övriga påminner om mamma Frøya. Jag pratade med Nina vid 23 tiden och vi la på, nöjda och glada. Sedan lägger jag Theo och slumrar till, vaknar vid midnatt och ser då på Facebook att det kommit ytterligare en hane! Denna gången Chance junior, med vit svanstipp som jag drömt om. Hade svårt att förstå att det var så, eller drömde jag? Alla som lagt barn och slumrat till vet hur förvirrad man är sen när man vaknar ;) Så nu är C pappa till 3 tikar och 4 hanar. Helt underbart! 

Första hanen och tiken som ser ut som Chance 

Chance junior precis ny 

Junior

Junior

Gänget! 

måndag 16 juni 2014

WDS, specialen och valpar

Nu är Chance anmäld till World Dog Show i Helsinki i Augusti! Det ska bli så himla roligt att få åka dit och njuta av massor av snygga hundar, träffa trevligt tollarfolk, minisemester med riktigt kryssning etc :) Har hela tiden haft för avsikt att åka, men det känns inte på riktigt förrän den saftiga anmälningsavgiften på 85€ är betald...

Jag har också efter en del funderande anmält till specialen, fast att jag inte hade tänkt att åka dit. Det får vara hur inofficiellt det vill, men det känns ändå väldigt märkligt att anmäla till en utställning där man inte vet vem som ska döma hunden.... här finns det 5 alternativ (varav som vanligt dömer alla inte rasen officiellt). Nå väl, vi avvaktar och ser om vi ska åka. Stort + är att en av våra vänner har stuga i Skummeslöv så enkelt att åka ner dit i vilket fall :) 

Om ca 1 vecka så blir C pappa för första gången. Åh vad det ska bli spännande! Jag befinner mig "tyvärr" i Spanien just då, annars skulle jag åkt upp till Nina för att ha närvarat. Men räknar med ett par turer dit under semestern :) 

Några bilder på C som valp <3
måndag 2 juni 2014

BIG-3 i Norrköping!

Yes yes yes! I helgen tog Chance sin fjärde placering i grupp 8! Vilken stjärna han är, jag är helt stum. Denna gången slutade han som BIG3, så nu har han en placering av varje i gruppen :) Jag är så stolt över honom och jag är överlycklig över att vi slår oss fram bland alla andra retrievers, spaniels och vattenhundar, men framför allt är jag väldigt tacksam för alla domare som tror på honom och ser vilken god representant han är för rasen. 

Om man ska roa sig med statistik så ser den helt klart lovande ut; 3 av hans placeringar är i Sverige så uträknat är han placerad 33,3% av de gångerna han varit med i gruppfinal på SKK:s utställningar :)) Shortlistad 22,5%, så på det hela taget 55,5% ... Svårt att få det till en slump eller tur, kanske är det en riktigt bra hund jag har i snöret! ;-) 

Norrköping och Östergötlands Kennelklubb är fantastiska! Vilken service, och så duktiga på att uppdatera resultat och bilder på sin facebooksida, mer sånt från fler klubbar! Alla var också supertrevliga så denna utställningen får utan tvekan +++++

Nu tar vi en paus på hela 4 fria helger :D Spanien och andra nöjen får gå före under denna perioden. 

Tack för alla GRATTIS! ÅHHHHH. Världens finaste!
Foto: Östergötlands Kennelklubb


BIG-3!
Foto: Östergötlands Kennelklubb 


Det var inget dåligt sällskap vi var i, helt klart ;)
Mobilbild efteråt. Lite fel vinkel men man ser iaf vilken snygg färg han har! 


Äntligen hemma! Fick ett lyxigt ben, som han direkt grävde ner. Hej då vita tassar! 


Igår var vi på en lång välförtjänt runda i skogen!