Nova Scotia Duck Tolling Retriever

Nova Scotia Duck Tolling Retriever
Min finaste <3

tisdag 15 december 2015

Årets sista show och planer för 2016

I helgen var det dags för årets sista show. Som vanligt drar titelutställningar massor av hundar (87 anmälda) och de bästa dammas av. Det var ny domare för mig, men jag hade tidigare fått sagt till mig att "hon missar inte en bra hund" och rekommendationer att anmäla till Stockholm (hade ett tag planer på Amsterdam, men lång resa...). Jag valde så Sthlm och Nordisk Vinnare. Chance och jag checkade in på Scandic Talk som ligger hopbyggt med mässan, sån lyx älskar jag! 

Tollarna började redan 8.30, till skillnad från alla andra ringar. Ringarna var usla, noterade på FB att de har fått en hel del klagomål. Och ja, mattor mer än fram och tillbaka kan man väl önska på Sveriges största hundutställning.. C bryr sig inte om det, men såg många hundar som tappade sina steg och sprattlade. 

Chance vann först championklassen på 8 (eller 9) hanar och slutade sedan som andra bästa hane... Min stjärna! Endast slagen av Europas vackraste veteran, Ramon (Fireheart Kid Sundance). Ramon är nåt av det bästa jag sett, och har varit en favorit sen första gången jag såg honom. 
Att få stå som nummer 2 efter han är en ära, och dessutom med en annan helt fantastisk veteran Reetu (Hedera's Go for It) som 3BH... Inget dåligt sällskap han platsar i, min Mr C :) Att få se Ramon flyta fram i ringen vid en ålder av snart 10 år var helt underbart. Och helt oslagbart ;) Team Ramon med ägare och handler är fantastiska ödmjuka människor. Tänk att det fortfarande finns sådana vid ringarna... ;) 

Nu till planer... först Thailand och total avkoppling i 17 dagar men sen är det showtime! Noterade löjligt få anmälda till My Dog, trodde alla visste att vi inte ska dit :D 

Planerat i närheten är hittills Mjölby, Bø, Moheda, Strängnäs, Malmö, Roskilde, Hässleholm, Vejen. Så vansinnigt roligt med 3 dagars utställning i juni! Har hyrt stuga och ser fram emot en rolig weekend med vänner :) 

Vi önskar en God Jul och Ett Gott Nytt år! Ska bli helt underbart att sitta på stranden och kolla på fyrverkerierna i år :)) 

Ska börja med ett par bilder på vårt badrum som nu är klart! FYRA veckor tog det. Pust. Tur vi har ett till. 

Jag har planerat det i detalj, allt från badkar till marmorskiva på skåpen... så nöjd! 

Haft en del lediga helger i skogen, underbart 

Men efter 5 veckors paus var det dags igen... till C:s stora glädje ;) 

C älskar hotell

Väldigt mycket :) 

Fick syn på en snygging i tidningen Apportören! Med sin superduktiga handler Amanda <3

onsdag 11 november 2015

BEST IN SHOW!

Yes! Där satt den! BEST IN SHOW!

I lördags var vi på SSRK:s utställning för spaniel och retriever i Åstorp. Efter ett par andra och tredje placeringar i bästa hane för C så var det åter dags att stå som nr 1 i rasen för Nils Molin. BIS finalen dömde Dan Ericsson och valde först att shortlista 4 retrivers (sorry alla spaniels, speciellt den spaniel som matte ansåg skulle stå i rumpan på C precis hela tiden). Att få stå som BIS för en så välkänd och kunnig domare känns helt underbart. Dan sa att Chance rör sig fantastiskt, att det syns hur kul han tycker det är med show och att det är jättekul att få sätta upp en så bra tollare :) Övriga domare gratulerade också och sa det är sällan man ser en så här fin tollare, kul när de tar sig tiden att berätta det för en! 

Kort om övriga utställningar:

Norsk Vinnare 2015
Chance excellent och CK men oplacerad. Ducky endast excellent. Har inte så mkt att säga om den utställningen mer att andra hundar föll domaren mer i smaken :)

SSRK Mjölby
Chance 3 BH och Ducky 2 BT. Så trevlig domare! Länge sedan jag ställde för Arne, men han är om möjligt ännu roligare att ha som domare. Har aldrig fått så mycket lovord för hur jag visar C innan, väldigt roligt när domare skriver mer än "välvisad" och även säger det till en under bedömning. 

Dansk Vinnare 2015
Fredag: LEGOLAND! Överraskade min älskade son med en heldag på Legoland. Säger bara att världens lyckligaste son = världens lyckligaste mamma. Vilken toppendag vi hade! Helt underbart. 

Lördag: Chance 3 BH och Ducky 4 chkl. Överlag var det här en väldigt dålig dag för mig. Jag var på uselt humör av olika anledningar och jisses vad det smittar av på ens hund! Åkte tillbaka till hotellet, pratade länge med kära vänner, rensade mina tankar och ändrade på från att fundera på vad fan jag sysslar med när jag åker på show efter show, till att faktisk se fram emot morgondagen. 

Söndag: Körde ett helt annat upplägg innan och känslan var toppen. Mina vänner vid ringkanten sa att det var en helt andra hundar jag hade idag, värt att lägga på minnet. 
Chance 2 BH, "second place is the first looser" säger man ju men i detta fall kändes det helt ok efter att ha vänt på vår känsla. Hanen som vann har dessutom stått som nr 2 efter oss på 4 titlar så det fick väl vara hans tur ;-) C var den enda hanen som gick bra båda dagarna, det visar verkligen på vilken jämn hund han är! Sen ska ju allt sitta på plats för att man ska vinna. 
Ducky hade också helt annan känsla, återigen jag som påverkar så mycket. Hon lyckades med bedriften att vinna en chkl på 7 tikar, sedan bästa tik, dansk champion och dansk vinnare! Vi åkte alltså hem med andra bästa hane och bästa tik, det får väl räknas som godkänt :) Duckan blev BIM, vilket var bra för då hann jag till Kähler outleten utanför Köpenhamn innan den stängde. Dansk design och inredning, helt oslagbart! Så "fyndande" en hel del nya vaser och ljuslyktor :)) 

Till helgen som kommer jag ska gå kurs i SÖK med Stay. Det blir ofta C som är nr 1 hela tiden hemma så ska ge lillhunden en hel helg med matte och arbete. Och nyttigt att vara utan pappa en del också :) Vi har varit på vägarna fyra helger i rad så ska bli väldigt skönt med lite paus. Årets sista show är Stockholm och nordisk vinnare. Egentligen hade jag inte tänkt åka dit, har bara varit där 1 gång innan och utställningsplatsen är ingen favorit direkt. Dessutom ny domare för oss, och mitt i julstressen. Till på köpet har jag inget bra hotell bokat men hoppas på en del avbokningar efter att anmälningstiden har gått ut. 

Nu har Duckan åkt hem. Hon har fungerat super i flocken, men det är skönt att slippa hennes fällande päls hemma :D Jisses vad hon fäller, och vad det fastnar på allt! Märker aldrig av det på det sättet på mina hanar. Har väl kanske med hormoner att göra.


Gänget! 

Tack snälla Arne för de fina ord om det jag kan påverka. Päls och hur jag visar! 

Legoland!! :) 

BIR och BIM på Dansk Vinnare 2015

Lilla Duckan åker hem till matte med två nya titlar :) 

@work

BIS!! 

Nöjda och glada! Tusen tack till Vildands Anette som stannade och hjälpte mig! 

BIR och BIM Åstorp.
Tusen tack Catta för att du hoppade in och visade Duckan <3

Måndag morgon. Äntligen på jobbet igen! Där kan man verkligen vila ut :) fredag 2 oktober 2015

Chance som liten

Bläddrade runt i mina 8000 bilder i mobilen igår och hittade de här från Tollarspecialen 2011 då C var 4 månader. Wow så snygg redan då! Aningens lång rygg men den växte han ju i sen :) Han var snygg men galen som valp, det är den energin som nu ligger snyggt förpackad i hans kropp och bara pyser lite av när han visas... :D Det jag minns från denna utställningen (hans andra, debut hade han dagen innan i Södertälje) var att han endast tog ett travsteg, resten på två ben eller i full galopp. Bra fotograf som lyckades fånga just det steget på bilden nedan ;) 

Foto Maria Gester
Jag älskar hans attityd (redan här!), hans hals, hans bröst, vinklar, överlinje mm mm :)

Vi har flera "hemmahelger" nu, så himla skönt! Älskar att resa och vara på show, men älskar också så mycket att vara hemma i vårt fantastiska hus. Projekt renovera badrum pågår nu, så mitt huvud snurrar mer av klinkers och badrumsinredning än hundar för tillfället. 

Trevlig helg! 

torsdag 24 september 2015

Exteriörkonferens 2015

I fredags satte jag mig i bilen som omväxling, denna gång för att köra upp till Upplands Väsby för att delta i Spaniel och Retrieverklubbens exteriörkonferens för domare som hålls var 10:e år. Jag ska börja med att tacka alla för en toppenhelg! Speciellt tack till Tollarklubben för frågan om Chance kunde delta (som en av tre hanar) för att visa domarna utmärkta exemplar av vår ras, och tack till SSRK för ersättning för hela helgen.

På lördagskvällen deltog jag på middagen och oj så intressant att få höra hur domarna resonerar runt vår ras! Jag fick också så många positiva ord om min hund att jag blev alldeles mållös - vilken fantastisk representant av rasen han är. De var väldigt nöjda med våra fem hundar som presenterades, och flera sa att vi hade dagens bästa uppsättning av hundar (samma dag var också golden och curly). Klubben hade valt ut en härlig mix av anatomiskt korrekta men olika varianter av rasen, vilket var väldigt uppskattat. Alla hade sin egen favorit, och det går ju bra när alla är rätt :) Det var 55 domare (främst från Sverige, men också Norge och Finland) som deltog och jag hoppas det var en givande helg för alla.

Att delta på exteriörkonferens är den ultimata bekräftelsen på vilken bra hund du har i snöret!   

Jag skulle kunna skriva hur mycket som helst om denna helgen, men håller på detaljerna för mina nära vänner... ;-)

Framme på hotellet fredag kväll... 

Jag köpte en räkmacka i baren. Nån var lite sugen :D 

Utsikt från fönstret, en innergård... 

Väntar på sin handler... 

Superduktiga Amanda! Landslaget i Juniorhandling visade hundarna.
Supernervös matte men oj så bra det gick! Bra psyke på både handler och hund ;) 


Söndag morgon... lika slitna hundar som matte ;) 

torsdag 10 september 2015

Mr Clear!

Många inlägg nu för tiden! :) Igår kväll kom resultatet från Offa att Chance är CLEAR för den hemska sjukdomen DE! Tollarklubben har gått ut med en rekommendation att testa alla hundar som har gått i avel och som ska gå i avel så det förutsätter jag att alla seriösa uppfödare och ägare av hanar gör! Läs mer om det här.

Chance är nu fri från PRA, CEA, DE, ögon UA, HD A och ED 0 :))

onsdag 9 september 2015

Cover boy!

Nu i dagarna trillar Hundsport ner i många brevlådor... med Chance som cover boy! :) Tänk att fotografen äntligen ska få betalt i pengar för alla superbilder han tar på min snygga hund. Av mig får han inget mer än träning att fota hundar ;)Hundsport vinner inga layout priser direkt (vad har hänt med hästens öron? 
Kanske skulle de dragit huvudbilden på C lite åt sidan och zoomat in?) 
så här ser originalbilen ut innan de la fingrarna på den! 


tisdag 8 september 2015

EDS 2015

Denna helgen har jag och Theo spenderat i Oslo. Vi har bott hos vänner fredag-söndag och passade på att "göra Oslo" i lördags. Theo var mest nöjd med att åka tunnelbana och springa på taket på operan :) och så klart Tekniska Museet som vi besökte på eftermiddagen. Efter en heldag för T var det dags att börja förbereda C på EDS som skulle äga rum dagen efter. Bad och fön och småtrim. Det här är en usel period i hans pälsliv, samma sak varje år, så det var klart en uppgiven känsla innan. Domaren dömde i ett rasande tempo kändes det som eftersom man bara fick muntlig kritik och ganska snart var det dags för Ch hanar. Det var 19 anmälda/16 deltagande Ch, och det var inga "svenssons" direkt utan wow vilka bra hundar! Jättekul att få se alla :) Jag älskar att ställa i Norge, så härlig stämning runt ringen! 2 år sen sist, men nu ska vi minsann tillbaka till Norsk Vinner... 

Domaren valde ut 6 hundar att titta extra på och placerade där efter oss. Finaste Chance sprang hem en 2:a placering i championklassen! Trots avsaknad av päls, och trots att domaren sa att han hade varit för mycket i köket/visas i lite högt hull (där är vi inte eniga, sa det till domaren också..haha. Han väger faktiskt 1 kg mindre än han brukar :D) Men trots det så mycket trevlig underhållande domare som verkligen dömde bra :) 

Det känns helt fantastiskt att ta en så hög placering av alla superbra hundar. Han levererar verkligen om och om igen. En influgen vansinnigt snygg hane från USA gick i öppenklass och tog CACIB:et och dessutom BIR båda dagarna. Få hundar som skulle rå på honom, han var väl i princip felfri :) 

Alla resultat går att hitta här

Lite bilder från helgen! Mest på Theo :) 

Oslo

Tekniska Museet


Nån kände sig som hemma hos Sara och Loke... :) 

Deltagande Ch hanar

Noterade att C:s titlar inte är uppdaterade sen 2013 :D Det är åtgärdat nu inför NV! 


Topp 4 


torsdag 20 augusti 2015

Fotosession!

Idag har C återigen plåtats. Han ska vara cover boy framöver! Så himla roligt :) Världens petigaste fotograf var inte nöjd med befintlig bild så en ny skulle tas så klart. Det här är inte omslagsbilden (den håller jag på ett tag) men väl en annan superfin bild! 
Min prins <3

måndag 17 augusti 2015

2 x BIR!

Vilken rolig helg! Och vilka bra resultat för oss!! Vi åkte upp mot Norrköping i fredags vid 14 tiden och kom upp lagom för att sätta upp tältet dagen innan. Sen köra vidare till stan där jag bokat på Grand, för jag tyckte Scandic som vi bodde på sist, låg lite väl off. Big mistake! Nu visade det sig att det var stadsfest, tivoli utanför fönstret och till på köpet SM i fyverkeri! Jisses. Tur att man har stabila hundar :) Trevlig kväll med mat och öl på Bishops, och sen ett tappert försök att kunna sova i allt "dunka dunka" ;) 

Tollarna gick först i ringen och C sprang hem bästa hane, och sedan visade jag Ducky i ökl där hon först vann den och blev sen bästa tik! Och därmed CHAMPION!! Otroligt häftigt att hon tagit sitt championat på bara sex utställningar! Hon är ingen hund man behöver åka till alla udda länder för att få cacib och cert precis ;) Vi har varit dåliga på att ta bilder i helgen, och usla BIR/BIM bilder så jag bjuder på lite kritiker som omväxling.Efter en snabb tur i gruppen så packade vi ihop och körde mot Eskilstuna. Bodde så himla bra! Och det var lugnt och skönt! Vi åt middag på Grappa och drack en iskall god öl (hade suttit ute i strålande sol mellan 8.30-17 så vi var rätt möra). Så förvånade vi blev efter kvällskissning av hundarna att det var konsert (!) precis utanför hotellet! Eric Gadd uppträdde... haha. Får nog läsa på kommunernas hemsida innan jag bokar centrala hotell nästa gång. 

Vi hade domareaspirant på söndagen, och Anki Johansson måste ju vara en perfekt domare att gå för. Hon har dömt rasen i evig tid, och är väldigt kunnig. Också en domare som faktiskt gillar vår ras, och att döma den. Hon citerar alltid Alison Strang, så även denna gången till aspiranten. "Keep them small and red" - precis! Här var nya hundar anmälda, det var visst bara vi som orkade åka i mellan städerna :) C blev bästa hane igen, och slutligen BIR! Ducky blev andra bästa tik. Så roligt att visa snygg tik! Ska nog ha henne en del hemma så jag kan visa henne söderut. 


C är helt i sommarpäls. Att jag aldrig lär mig! Det är ju likadant varje år vid denna tiden. Det är då man avundas alla uppfödare som alltid tycks ha hundar i päls, så klart eftersom de har så många att välja mellan :) EDS med naken C känns spännande...haha. Nä klart vi får åka dit ändå, det är ju inte mycket att göra åt det. Jag noterade att det bara var 8 tollare på Böda (samma dag som EDS). Smart drag att anmäla dit, risken för konkurrens i både ras och grupp är ju minimal. 

I fredags somnade världens bästa Nappe in.
Kändes fint att få visa halvsyskonen till sånt toppresultat i hans minne denna helgen! 


Jag och Ducky! Hon sprang toppenbra men att få henne att stå hela tiden krävde lite jobb :) 

torsdag 6 augusti 2015

Sommar, sälen, specialen!

Semestern börjar lida mot sitt slut...min femte och avslutande vecka pågår just nu. Vädret är tillbaka så just nu sitter jag på en av våra två nya altaner, i min nya spagettistol med ett glas iskallt vitt vin och njuter av kvällssolen..underbart!

Denna sommar blev inte riktigt som tänkt ur hundperspektiv. Det startade med att bli fullständigt "tagen på sängen" att C hade drabbats av en fästingburen sjukdom. Den ångest jag led av efter att ha bett han trava tre varv har iaf börjat lägga sig. Det var en medellåg infektion, inte att han hade kroppen full av cancer. Efter jag berättat att han drabbats (att mörka sjukdomar är inte riktigt min grej, trist nog förekommer det allt som oftast), så har jag fått så många historier till mig om vad andra hundägare varit med om. En kär vän hade startat sitt hund på jaktprov (där snackar vi fysisk ansträngning!), hunden levererade inte vad den brukade...det var borrelia. En annan startade sin hund i högre sök och tyckte hon var lite "slö". Två dagar senare höll hon på att dö. Anaplasma så allvarlig att det satt sig på hjärtat! Puh vad jag är glad att C fick en lightversion! Och att det upptäcktes så tidigt.

Alla som känner mig vet att jag aldrig skulle äventyra C:s hälsa, så under behandling (10 dagar) och karens (7 dagar) så valde jag att ha han i strikt vila. Inget som veterinären ordinerade men jag valde det för att verkligen låta han få återhämta sig. Anaplasma behandlar hundarna oftast själv utan antibiotika, så undrar hur många hundar som går med det egentligen... Med nästan tre veckors vila för C så har lillhunden fått en hel del egentid. Men det var inte så jag hade tänkt sommaren precis. Vi skulle gått långa turer i skogen, badat och apporterat massor, varit i Tvååker... (tappade 700 kr i anml avgift där, men det är ju som det är när hunden är sjuk. "Förr i tiden" kunde man få tillbaka anmälningsavgiften, men den förmånen är bortplockad tyvärr).

Efter avslutat kur och karens kunde vi äntligen köra på igen! Så underbart att ha tillbaka sin hund! Vi hade bokat oss i Sälen ihop med fina vänner. De kom upp redan på tisdagen men vi kom först på torsdagkväll. Wow vilken toppenhelg! SÅ många underbara människor det finns i tollarvärlden! Jag bodde med tre riktiga jaktnördar, så intressant! Var åskådare i ena jaktrutan i 4 h på fredagen (nkl) och på lördagen såg jag både ökl och elit. Hatten av för alla duktiga förare och hundar! Jag är grymt imponerad! På kvällarna flödade vinet och besöken på vår altan. Alla verkade ha rundan förbi oss vid rastning av hundarna, underbart roligt! Träffat så mycket härliga människor och hundar. Och jag har ställt tusen dumma frågor men har verkligen lärt mig massor. Söndag var det utställning. Vi var 28 hanar i chkl. Ingen placering för C, MEN han var så lycklig! Precis som vanligt. Taggad och lyhörd. Lyckan över att ha tillbaka honom i sitt vanliga jag är obeskrivlig. Det är viktigare än allt annat! Skönt att testa han på en inoff också efter händelsen i Borås. Rädd att det skulle sätta sig i både hans och mitt psyke. Nu laddar vi för Norrköping och Eskilstuna. Ska också visa C.s halvsyster, hoppas på championat för henne där!

Inga bilder idag, O.R.K.A.R inte ladda upp på dropbox, men hela telefonen är full så klart. Kommer i nästa inlägg! :)) Ha en fortsatt skön sommar!

onsdag 15 juli 2015

Anaplasma

Jag har semester och är dålig på att uppdatera bloggen då, gör nu ett försök via appen till blogger.

I förra veckan kom svaren på blodprovet för fästingburna sjukdomar, och det gav utslag på anaplasma för C:s del :( Så väl man känner sin hund! Jag visste att det var nåt som inte stämde. 

Vi fick stryka oss från Tvååker, och tur jag aldrig anmälde till Rotterdam. Sparade de pengarna iaf ;) Näst på tur står specialen och till dess kommer både behandling och karens (7 dagar) vara över om jag vill åka. Det beror givetvis på hur bra C har återhämtat sig, hälsan framför allt! 

Det är vår första sommar i nya huset så vi har många pågående projekt. Vår två nya uteplatser är precis klara, nu ska de bara inredas också! Det är dyrt att vara ledig när det inte är badväder :))

Önskar er alla en trevlig sommar!


fredag 3 juli 2015

Kort uppdatering!

Igår var vi hos veterinären och tog prover. Han är mycket piggare men eftersom jag hade en bokad tid så tänkte jag att det är lika bra att kolla upp honom. Feber, prostata och övrigt på kroppen undersöktes på plats och allt ok. Senare ringde min veterinär med de vanliga proverna, där hon kollat njurar, lever, infektion, röda/vita blodkroppar, blodplättar etc etc och allt var helt perfekt! Inte i närheten av några gränser. SÅ skönt! Svar på borrelia och anaplasma får jag i början av nästa vecka.

Jag har också fått svar av snälla Maria att jag hade kunnat bryta innan bedömningen började, regeln att "om man är inne på området så måste man delta" har tagits bort. Jag hade dock inte kunnat bryta när bedömning påbörjats, dvs när jag klivit in innanför ringbanden. Jag var också skyldig att delta i bästa hane. Bra att veta! Tack.

Idag jobbar jag min sista dag, sen FEM veckors ledigt! Jisses så skönt!!

Bild från förra helgen efter trim, bad och fön. 

tisdag 30 juni 2015

Sjuk :(

Vilken mardröm det var i Borås i söndags. C är sjuk! Nu när jag tänker efter kanske var hängig redan i fredags, då hade vi vänner hemma på kvällen med hund och C valde att dra sig undan hela tiden istället för att vara med S och A och leka. Då tänkte jag att han är väl sur.

När vi kom fram till där vi skulle sitta i söndags hade vi ca 30 min kvar till bedömningen började. Jag tog ut C för uppvärmning och "jobba ihop oss" som jag brukar. Han var helt off. Efter 3 min gick jag tillbaka, messade några hundvänner citat "C är helt apatisk. Vill inte springa, stå, leka eller ta godis". Precis så var det. Testade olika leksaker, olika godis och gjorde allt för att "få igång" honom. Trodde att han fått löptik i tanken och sa till honom att skärpa sig.

Jag fick "dra" fram han i kopplet och han var allt annat än min pigga glada hund. Vi var bara 2 ch hanar i klassen så tänkte kanske kan jag få lite draghjälp då vi gick sist. Efter ett varv ihop och den andra hunden blir bedömd börjar han kräkas i ringen. Jag lyfte ut han utanför, höll han som ett barn över kanten. Hade vi varit fler hundar här så hade jag frågat ringsekreteraren om jag kan bryta, men det var vår tur omgående. Vi sprang fram och tillbaka och han fick stanna och kräkas igen. Jag fick sitta ner med honom och hålla hans huvud som en spaniel för att stå. Det var enda gången jag önskade att inte få CK. Det fick han dock, men i bästa hane så stod vi bara ut tiden. Stackars stackars C. Nu har jag ganska många frågetecken att ta reda på, regeln säger ju att när man är innanför området ska man delta. Eftersom han inte kräkts innan bedömningen har jag svårt att se att vi kunde fått stryka oss. Det han kräktes var också bara det godis jag desperat tryckt i honom när jag skulle få han att "vakna". Kan säkert hända andra hundar som ätit för mycket.

*Kunde jag brutit innan bedömningen börjat med en "känsla" att nåt var fel? Kanske hade fungerat om ingen anmält att vi var där?
*Kan jag avbryta under pågående bedömning? Får han KEP då? Kan resultatet strykas om jag får veterinärintyg på plats?
*Kan man skippa bästa hane efter att få ck?

Vi packade in oss och åkte hem rätt omgående efter det. C sov resten av dagen. På torsdag ska vi ta blodprov, vi tar de vanliga samt även för fästingrelaterade sjukdomar. Lika bra att kolla allt. Jag tycker han är piggare nu men igår protesterade magen så nu är det risdiet och vila som gäller.

När vi åkte hem sa Theo till mig "mamma, jag tycker vi ska vara stolta över C som kämpade så bra trots han är magsjuk". Älskade unge! Klart vi är <3 <3

Så här såg det ut när vi var hemma igen. Lilla gubben. 

måndag 8 juni 2015

Norrköping Dog Show 150606

Yes! I helgen showade Chance till sig sin sjätte placering i gruppen! Så fantastiskt roligt! Han var den enda retrievern som blev shortlistad och sen placerad. Vi var 18 i gruppen. 
Rasen dömdes av Joakim Olsson och gruppen av Bertil Lundgren. Något så unikt som en film finns också på detta då jag hade med mig min bonusdotter på 11 år och en sprillans ny iPad :) Kolla på den här! Chance BIG3 
Överlag var C på toppenhumör, väldigt lyhörd och hyfsat koncentrerad på vad han skulle göra. Med undantag för efter vår förhandsgranskning, ställer jag om han ett par ggr och svänger visst med armen åt det höga minimala bord man står på för bedömning. Vips så satt han där uppe! Smidig som en katt :D Övriga i grupp 8 fick sig ett gott skratt :)) 

Norrköping är klart en av mina absoluta favoritutställningar. Superbra arrangörer, och superbra plats att vara på, och superbra resultat med 2xBIG3 där ifrån :) Hotell är redan bokat till augusti! 

Om en vecka lyfter vi mot värmen! Så underbart. Sen jobbar vi 2 veckor till och därefter blir det sen 5 veckor ledigt, med bl a Borås och Tvååker i kalendern. 

Blandade bilder! Norrköping är en fantastisk vacker stad, därav en del sådana bilder också :)  

Showtime! 

Klassiskt på Scandic! Alltid ceasarsallad :)

Barnen var väldigt imponerade över omgivningen där vi bodde... Här "häng-ek"


Pelargon på stam. Aldrig sett innan :D

Hela gänget! 

Det här var nåt av det coolaste jag sett i planteringväg! WOW! 


Chillar på hotellet

Många fel här... förutom färgen på rosetten då :) Och hunden :D
Skyller på min dåliga fotograf! 

Här blåste det storm, så jag kunde inte stå åt andra hållet för då stod pälsen rakt ut.
 Så denna blev så mörk för jag skymmer solen. Trist!
Fast det förtar så klart inte glädjen över ytterligare en placering... :) 

Lördag showhund, söndag skogshund. Underbart!