Nova Scotia Duck Tolling Retriever

Nova Scotia Duck Tolling Retriever
Min finaste <3

tisdag 25 juni 2013

Till minne av Sicko

Det här är ju inget inlägg man någon gång vill skriva. Men nu är det ju som det är. 
Min första egna hund, min vackra prins, min vänliga gammelräv, som har lärt mig allt och visat mig vägen in på den väg jag nu vandrar på, SE U(u)CH Solvingas Joy af Gizmia aka Sicko, somnade i torsdags förmiddag den 20 juli in för gott. Det var ett planerat avsked vi skulle ta. Den dag han inte längre kan följa med mig och Chance pga sina ben så är det dags att gå vidare. Jag fick göra aktiva val helgen runt 6 juni, där jag i 5 dagar i rad lämnade honom hemma. För nu var artrosen och spondylosen för svår, det gjorde så ont i honom och så ont i mig att se honom lida. Det är märkligt, men vi var på ett sätt överens. Han var färdig nu, och det var dags att gå vidare. Själva momenten var så lugnt och fridfullt och jag är glad att jag fick åka med honom medan han fortfarande var värdig. Han åt, drack, kissade, bajsade och gick själv. Det är väl då man ska dö? Det gör ont att se att folk håller sina gamla hundar vid liv för sin egen skull. 

Han ligger nu begravd på Solhem, en av de vackraste platserna på jorden. Där bor min pappa och Sicko älskade att vara där. Han jagade katten, badade hela tiden och sprang lös varje minut vi var där. Ingen trafik och inga besök, där kan man njuta! Jag har varit hos honom och planterat blommor och tänt ett ljus. Det känns skönt att ha en plats att gå till och en plats att minnas på, fast just nu är även minnet av honom ledsamt. Jag vill minnas han med enbart glädje men det är jag inte redo för riktigt än. Han blev 11 år och 8 månader, och jag är evigt tacksam för varje dag vi fick tillsammans. 

Älskade älskade Sicko! Jag hoppas att du ser oss där du är, och jag hoppas att du vet att det var för din skull, och att jag alltid kommer att minnas dig. 

Nedan följer blandade bilder av Sicko mellan åren 2005-2013

2009

Tollarspecialen 2011 
(10 år och i superkondition, ett par månader senare blev han ormbiten och blev gammal över en natt)

Fyller 11 år (2012)

Visar lillebror var bästa platsen att spana är :) 2011

Tack för att du finns! 2011

Sicko blev BIM i Jönköping 2010 (9 år)

Mina 3 fina pojkar 2011Sicko BIS Veteran 2 i Gustavsberg 2011 (10 år)


Plockar svamp! 2012


BUS i Falsterbo 2006


Sicko, Knappen & Doris 


Blåsipporna 


Här bodde vi själva i min tvåa på söder. Sicko älskade att ligga här :) 2006


11 år/2012

2013


Finaste killarna! 2012

torsdag 13 juni 2013

Nu ska vi bli bättre!


Jag hade kunnat skriva hur mkt som helst om det här. Men det ska jag inte. Inte mer än att jag och C nu ska bli ännu bättre tillsammans. 
Och det med hjälp av ett riktigt proffs! (tänk BIS på Cruft's, WDS, Årets hund etc) Jag är SÅ GLAD! 
"You never get a second chance to make a first impression"söndag 2 juni 2013

NORGE!

I torsdags gick resan till Norge och världens bästa uppfödare Nina på Tollergrenda's kennel. Jag och min kompis Susanne (med portugisisk vattenhund) pratade oss igenom 70 mil (skulle ha varit 60 mil men en "liten" felkörning skedde) utan problem. Väl framme hos Nina serverades vi vitt vin och gigantiska räkor. Mums! Fredagen var det mest prat, skratt och mys med hundarna. C fick lov att bada i alla lerpölar på Notåsen för han skulle ju ändå in i duschen sen, tack och lov... :) Det var 9 hundar varav 7 tikar, C och en kastrerad hane. Så härligt att det fungerar så bra med massor av hundar i huset! 

Lördagen så ringde kl 04.20 - gäsp! Vi packade in oss i bilen och körde 20 mil ner till Drammen där vi skulle delta i NKK:s internationella utställning i Drammen. Det var 42 tollare anmälda, varav 17 hanar. C stod ju för norskt championat och han började med att vinna championklassen (av 4 st) för att sedan springa hem bästa hane! Och därmed NORSK CHAMPION! Och dessutom norskt cacib, suveränt bra! Han var 2 år och 5 dagar när han tog sitt svenska championat och nu är han snart 2 år och 3 månader och nu även norsk champion. Kritiken var super: "Utmärkt storlek. Välformat huvud. Utmärkt hals, rygglinje, kors. Mycket bra kropp och vinklar. Utmärkt benstomme. Utmärkta rörelser. Välburen svans. Flott helhet"
Jag tackade också extra för BIM, så vi kunde starta färden hem till Sverige i tid (var hemma 18.30, helt ok!). Susannes tik Isa blev andra bästa tik och norsk och nordisk champion, så det var en enkel resa hem! 

Norge är ett fantastiskt land med fantastiska människor! Både kända och okända människor var framme och gratulerade oss och glädjes med vårt championat. Det är ju annat hur det är här i Sverige... 

Nina var flitig med kameran så samtliga bilder har jag "stulit" från henne. Så sällan vi har foton (mer än BIR bilden ;-)) att visa upp så här har ni blandade foton! Tusen tack Nina för allt! Jag har fått mina drömmars hund! <3 

Spanar på Nina

FOKUS!

De kunde ju ha klippt gräset.....

Finaste C...

KUL har vi! 

Man är ju rätt snygg i språng. Haha Bästa hane

Synd att inte tassarna kom med ;)

SÅ här glad blir man över cert och cacib i Norge! 

BIR: NVCH Multestua Dansende Asaja Pirat
BIM: NO UCh SE U(U)Ch Tollergrenda's Outstanding Chance