Nova Scotia Duck Tolling Retriever

Nova Scotia Duck Tolling Retriever
Min finaste <3

söndag 27 oktober 2013

3 dygn med Unique

Jag hade som målsättning att skriva ett nytt inlägg efter 1 dygn med Unique. Men man får helt enkelt ändra på sina planer när det har flyttat hem en liten puppy... tiden blev plötsligt begränsad! 

Chance och jag hämtade Unique i Halmstad i torsdags. Nina passerade där på sin resa till Polen. Vi åt lunch ihop och sedan var det dags att köra hemåt. Jag valde att göra det själv, eftersom jag visste att U hade åkt mycket bil under sina veckor hos Nina. Han pep i ca 1 minut och somnade sedan och sov gott hela vägen hem! Vilken skillnad mot när vi hämtade C som skrek i 28 av 30 mil... 

Väl hemma fick han först bekanta sig med trädgården, sedan inne och därefter hämtade jag C. Kort sammanfattat så fungerar det suveränt med C! Han är världens snällaste. Anpassar sin lek efter U, och är hur schysst som helst. Första dygnet tyckte han dock att det var lite så där stundom, låg i soffan och sneglade på "vad katten har släpat in". Inte otrevlig men bara lite sur och förnärmad. Dessutom var han sotis på de nya leksakerna och har passat på att sätta tänderna i dem så fort U vänder bort blicken :) Första natten fick jag gå upp vid 04 för kissa, och vid 05.30 för att bajsa och sedan gick vi upp för dagen strax efter 06. GÄSP! Efter att Theo har växt upp och sover hela nätter så är man väldigt bortskämd med det, så en dålig natt och jag blir svintrött! Lyckan var då total när han sov hela andra natten, och även hela tredje :)) Han har sin bädd vid C:s, och sover gott där. Inget pip alls.

Vi har varit i skogen 2 ggr och strosat. Väldigt mysigt! Tiden bara rusar iväg, och man kan bara sitta och titta på dem. Han har fått gå med på sista rundan med C, då i koppel. Fungerar också super! Annars är det mest ett jäkla spring ut och in, och jag har inte riktigt hittat rätt tid när han behöver kissa. Har stått ute 20 min och väntat, eller blivit för sen. Prio är helt klart att bli rumsren fort så jobbar vidare på det! Nu är vi lediga i en vecka så hoppas på att lära känna signalerna bättre då. Så fort något bryter mönstret, som igår när vi skulle ha bjudning och jag var tvungen att tillbringa ett par h i köket, så händer det olyckor. Resten av familjen tycker väl också att det är min lott att stå ute i regnet och vänta på att han ska kissa ;) Jag har smitit iväg för egentid med C när han sover gott hemma hus husse, och det är väldigt skönt! Blir leken för hetsig så delar jag på dem, som nu. U och jag är i sovrummet, och C i resten av huset. Man får gärna leka inne, men då lite mer stillsamt än ute. Jag vill inte ha två vuxna galna tollare som ska speka sönder hela parketten sen! ;) U behöver också en knuff i riktningen VILA, och det gör han direkt när jag delar på dem. 

Lite bilder då kanske...? Känns som jag tagit typ 400 kort sen i torsdags. Han är ju inte still så ofta ;) 


"Vad har du fått för leksak... och när kan jag ta den??" /Chance 
Ligger gärna nära men har inte vågat sig ner i samma bädd...

Åh jag älskar gamla bilder! Här är de i samma ålder. Båda så fina, och så olika! 


Hopplöst att försöka få båda att bli bra på bild :) 


torsdag 17 oktober 2013

1 vecka!

Jaha, då är vi inne på sista veckan med bara en hund. Det ska bli så kul och spännande det här! Det mesta är förberett också; valpfoder inköpt, nytt koppel och halsband, ny säng, försäkringen tecknad, tid för vaccinering/pass/avmaskning/rabies inplanerad. Vi åker tillbaka till Norge om redan 1 månad så då behövs det att ha alla papper i ordning. Han ska också registreras i SKK när jag har fått hem stamtavlan. 

Chance kommer att ställas på Norsk Vinner i svinhård konkurrens. Senaste åren har det tex varit 8 hanar bara i championklass. Totalt 60-70 hundar ungefär. Men åker vi inte dit så har vi ju absolut ingen chans :) Bara det att norrmännen har så snygga hundar (det finns ju en anledning till att jag köper där... ;)), och presenterar dem oftast väl. Min moster ska med, så mest satsar vi på juniorvinnartitel för hennes ursnygga boxer! Myser med sina syskon! 

<3

Chance var tvungen att provleka med nya leksakerna till U :) 

Och han ser också till att U:s säng är mjuk och skön när han flyttar hem :)) 

torsdag 10 oktober 2013

Två veckor..

Vad fort en vecka går! Idag är det bara 2 veckor kvar tills huset invaderas av en liten rävunge. Känslorna inför det varierar kraftigt. Men just nu känns det bara kul och det ska bli så himla spännande att se vad "det blir av honom". Jag roade mig med att klistra ihop han och bilder på C i samma ålder, och kan iaf konstatera att likadan som C kommer han inte att bli. Inte på nåt sätt dåligt alltså, det är väl roligt att ha olika modeller. Men klart att jag har en väldigt klar bild på hur jag tycker att en tollare ska se ut, och kanske ännu mer klar på hur jag INTE vill att de ska se ut ;-) Jag sörjer lite över att han inte får lika mörka ögon som C, men är glad för att jag har EN hund med så vackra ögon iaf :)) 

Igår åkte Nina med alla valparna till sjön så de fick bekanta sig med vatten, och dagen innan så åkte Unique och hans bror Ozzy själva ner till stan och fick hänga med på ärenden. Bästa engagerade uppfödaren! Idag ska alla valpar veterinärbesiktigas, och så börjar de hämtas av sina nya ägare till helgen. Alla utom lilla U då! Han kommer att ha kvar en syster länge, och blir "ensam" med Nina och hennes övriga hundar de sista 4-5 dagarna. 

C överst 

C överst 

torsdag 3 oktober 2013

3 veckor kvar...

...att njuta av lugnet och en välfungerande vardag. Torsdagen 24 oktober hämtar jag Unique i Halmstad. Så himla lyxigt att slippa köra 60 mil enkel resa upp till Nina i Norge (har bara 12 mil till Halmstad!). Han kommer då vara nästan 10 veckor, och det känns bra! C var i samma ålder när jag hämtade honom och det var verkligen ingen nackdel. Världens bästa uppfödare har också kvar honom hemma ett par extra veckor utan gnäll :)) 

Vi har ju vår årliga paus från utställningar nu, och den är välbehövlig. Man blir ganska sliten av att aldrig få vara ledig på helgerna och dessutom jobba 100%. Som det ser ut nu så har vi bara 2 utställningar kvar i år. Det blir Växjö så klart första helgen i november, och sedan "stora Stockholm". Där har vi aldrig varit innan så det blir roligt! Kanske kanske åker vi upp på Norsk Vinner i Lilleström, Norge men det är inget bestämt än. Eftersom Unique inte får följa med in på show förrän efter 18 december så känns det som att vi mest ska vara hemma nu i höst och vinter. 

Blandade bilder på Unique. NJUT! :) :) :) Matpaus hos mamma <3
Modig kille! 


Storebror har det lugnt och skönt på jobbet än så länge ;)