Nova Scotia Duck Tolling Retriever

Nova Scotia Duck Tolling Retriever
Min finaste <3

tisdag 30 april 2013

Gissa vilka som ska blinga mest i ringen...? :)

Utställningspaus. Då kan man passa på att gå kurs i rally och handling. Man kan också lägga flera viltspår och göra C klar för anlaget. Och så kan man ju SHOPPA!

Tre underbara handsydda koppel i lammnappa. Ett brunt och två svarta, alla tre i olika längd och med olika bling. Så himla fina! Vi är SÅ mycket värda tre nya utställningskoppel ;-)

Glad Valborg!

måndag 15 april 2013

Handlerkurs


Idag är vi SÅ trötta! Vi har bott hos mamma i två nätter, och så kurs klockan 10-16 både lördag och söndag.. Och på lördagen hann vi också med ett långt viltspår och ett besök hos storebror. C var pigg och busig hemma hos mamma både i fredags och lördags men när vi väl kom "hem hem" till vårt egna hus så föll han ihop totalt.

Kursen var suveränt bra! Marc är ju en väldigt festlig människa, och väldigt duktig på att visa hund... Jag har nu ett nytt sätt att visa C på, både i rörelse och under stå. Nu ska vi träna vidare och det ska bli roligt att testa i ringen framöver! Det var kontraster mot kurser för Gerard, men de kompletterar varandra väldigt bra! Här har det verkligen handlat om teknik, och det ska förmodligen bli en uppföljning framöver. Det ser jag fram emot!

Annars är C en så himla härlig hund att ha med sig. Jag tänker att han kommer vara mer eller mindre galen men det är han inte. Han lägger sig för att vila i pauserna och är med på noterna fullt ut direkt. Men jag är väl aningens otränad, har ont i hela kroppen efter att ha sprungit i två dagar.. haha :D
Vi har varit inomhus på konstgräs, så himla lyxigt! Värt att boka upp för kurser och träning! http://www.guldhundenarena.se/

Imorgon kör vi rallylydnadskurs igen (det är mkt kurser nu!). Kul!torsdag 11 april 2013

Under utbildning!

Nu går vi rallylydnadskurs för Cathrine, oj vad roligt! Chance är ju en fantastisk arbetsmaskin, och han lär sig betydligt enklare än sin matte ;-) Jag känner att vi bara efter 2 ggr har ökat vårt samarbete massor, och kontakten mellan oss har blivit så mkt bättre. Alla som känner C vet hur crazy han är tillsammans med andra hundar, men han har verkligen mognat och fokuserar på sin uppgift ca 90% av tiden. KUL! 

Vi har inga strukturerade träningspass där vi åker till klubben X antal timmar utan vi passar på att träna när tillfälle ges. I skogen, på lunchen, på väg till bilen från jobbet, i trädgården, på promenaden... Jag har aldrig tränat "fot" utan bara "sidan" så positionen är inte exakt där den ska vara men han är på god väg! 

Chance och jag på lunchen på jobbet igår. Det gäller att ta tillfällena! 

Till helgen är det dags för ny kurs. Då ska vi på 2 dagars handlerkurs (nivå avancerad) för Marc Linnér. Utställning ska vara SHOW! Det ska inte vara en hund "som gör sitt jobb" utan en hund som vill vinna! Jag vet precis vad vi behöver träna på, och det här är en kurs som ska jobba mer med detaljer. Så himla roligt! Så se upp för oss i ringarna framöver ;-)

Ni som väntar på resultat från utställningar får vänta ett tag till... mycket planer finns men vi fokuserar på lite annat just nu. 


TREVLIG KVÄLL! 

måndag 1 april 2013

Finaste fina!


Idag har vi äntligen kunnat få njuta av sol och vårvärme! C är överlycklig över att kunna ligga ute på altanen hela dagen :) Nu ska vi hitta på något nytt, i morgon startar vi på rallylydnadskurs! Spännande. Undra om C bara är snygg eller tror ni att han kan jobba lite också? ;) (det där var mest riktat till er som anser att inte utställning "räknas" eller är "på riktigt"). Trevlig kväll!