Nova Scotia Duck Tolling Retriever

Nova Scotia Duck Tolling Retriever
Min finaste <3

måndag 23 september 2013

Köpenhamnsvinnare 2013!

Igår var vi i Ballerup, Danmark. Chance sprang först hem bästa hane och sedan BIR! Han fick ytterligare ett danskt cacib, och en ny titel - KBHV-13! Jag kan inte annat än att älska allt med den här hunden. Han är min lysande stjärna! När domaren gav oss rosetten så sa han "this dog know that his going to win" ... han har ju sån vinnarskalle! Kul att det syns :) 

Yesterday we were in Ballerup, Denmark. Chance first got best male then BOB! He received another Danish cacib, and a new title - KBHV-13! (Copenhagen Winner 2013). I love everything about this dog. He's my shining star! When the judge gave us best of breed he said "this dog know that his going to win" ... Chance absolutely got the will to win! 


Best of Breed and Copenhagen Winner 2013! 


Vi har ju allt hemma till en hund till. Tyvärr. Men så "sprang" vi på denna bädden när vi var på Plantagen (av alla ställen!) i lördags och kunde inte motstå den till Unik. Man måste ju ligga mjukt när man är liten ;) Färgerna passar perfekt i sovrummet också! C provlåg och gav den mycket väl godkänt! 


Men sötaste fina lilla killen... Vi längtar efter dig! 


torsdag 19 september 2013

Lite bilder på Unique :)

Dagens höjdpunkt är ju när Nina lägger upp nya bilder på valparna... nu när jag har bestämt mig. Hade jag valt att inte ta honom, så hade jag nog fått radera Nina på FB en tid ;-) 

Unik Unique Unik Unique ... kommer nog variera hans stavning lite i vardagen. Uttalet är ju samma. Men Chance skulle jag aldrig stava "Chans", men här blir det nog lite beroende på humör :) 

Jag är så glad över hur hans första veckor i livet har sett ut hittills. För mig är det viktigt att uppfödaren är närvarande (Nina är hemma på heltid), att de får vara med hela tiden (de har flyttat upp i köket), att de får träffa hennes vuxna hundar, att de får utforska livet utanför huset. Kort och gott, leva som en i familjen. 


Leder gänget ;) 
Med syskon i bakgrunden <3
måndag 16 september 2013

Låt mig få presentera... Tollegrenda's Especially Unique!

Det här med att jag skulle byta ras, ha C själv i x antal år etc... har nu ändrats på. Under en vecka! Vilken dålig karaktär jag har som "spontanköper" en hund... suck ;-) Min kära uppfödare Nina ringde mig tidigt morgonen den 18 augusti (när vi var på Bornholm) och mer eller mindre skrek att "det har fötts en kopia till C! Han ser precis ut som honom. Samma mörka färg och samma tecken. Men han ska jag behålla själv minsann"... Jaha, tur det sa jag. För jag ska inte ha någon mer hund och det hade jag haft svårt att motstå... Sen gick det någon vecka och omständigheterna ändrades för Nina, så nu skulle han säljas. Och då var det ju kört som ni säkert enkelt räknar ut... Han var 4 veckor igår, så en månad kvar av lugn och ro sen kör vi igen! Roligt och spännande, men jag minns också valptiden med C väldigt väl... ;)

Han kommer att heta Unique, och uttala det svenskt precis som jag gör med Chance. Stavar det engelskt och uttalar svensk Jag ville gärna följa "mitt tema"... Så Chance (uttalas Chans) och Unique (uttalas Unik). 
C och U har samma fantastiska mamma, Kendra. Dock har han norsk pappa (C har svensk). Kendra har bara haft en kull innan och detta blir hennes sista. Så nu kommer jag ha en grabb från varje. Mysigt med samma mamma, lite vanligare med samma pappa. 

Lite valpbilder kanske?? :) 


Ligger i mitten. Mörkast i kullen så klart. Precis som C :) 

3,5 vecka
3,5 vecka
3,5 vecka
3,5 vecka4 veckor

4 veckor 

C och U vid samma ålder. Dock inte taget med samma kamera... ;-) Eller blir U ännu mörkare än C. Det återstår att se! 


Vackra mamma Kendra

TOLLERLABBENS KENDRA PLAYMATE

måndag 9 september 2013

Rostock 130908 och Hundsport!

Åh vilken mysig helg som nu är till ända... Jag fick åka med mina finaste grabbar, dvs Mattias, Theodor och Chance. LYX att ha familjen med sig! Vi körde neråt vid lunchtid i fredags, stannade i Burg och shoppade Mattias finöl och fortsatte sedan de 20 milen till Rostock. Hotellet vi bodde på var superhäftigt. En gammal kåk med minst 4 meter i takhöjd och knarrande golv. Det var bara 12 rum där så väldigt personligt. 800 m till stadskärnan där vi tillbringade nästan hela lördagen (efter att ha tagit sovmorgon, ätit lång frukost, slappat mer på rummet...). Det pågick en stadsfest i stan så massor av människor i rörelse. Ca 25 grader varmt så lunch intogs på en uteservering i solen. Verkligen lyxigt för att vara den 7 september! 

Utställning på söndagen för finaste C. Han fick superbra kritik och slutade som andra bästa championhane och fick också reserv-cacibet. Jag kan ansöka om cacib då den som tog det redan är internationell, men eftersom C har 5 svenska, 1 norskt, 2 danska och 1 tyskt cacib sen innan så känner jag inte att det behövs direkt :)) BIR blev en juniorhane. Coolt att gå in som junior och först ta juniortiteln, och sedan BIR när man går mot två väldigt meriterade hundar (en hane och en tik). 

Älskade sonen höll ut bra hela dagen men började tröttna efter 6 h i mässhallen... så vi skyndade oss till bilen när vi var klara. Hur mycket man nu kan skynda i det där landet som inte delar ut kritiken förrän alla är klara, och innan man får den ska den dubbelkollas av 3 personen... suck! Vi stannade i Puttgarden och storhandlade öl, vin och dentastix :) Landade hemma i huset vid 00.30 ungefär. Trötta men väldigt nöjda! 

Husse och Chance vilar på rummet :) 


Nu till nåt väldigt kul. För det är väl inte någon som kan ha missat mig och Chance i Hundsport som kom i fredags? Så himla roligt!! torsdag 5 september 2013

Det var ju på tiden!

SKK verkar ha fullt upp med annat. Men idag så fanns C:s nya championat på plats :) 


tisdag 3 september 2013

En helg utan show...

Oj så lyxigt :) Ledig och hemma med familjen i helgen som var. Nu är det ju inte så att jag ogillar utställningar, men just känslan av att krypa upp i sin egna säng på lördagskvällen med en dålig film på TV:n och bara vara... och sovmorgon! 

I lördags var vi på Astrid Lindgrens Värld. Chance var med i parken hela tiden, vårt besök var på lite mer än 6 h och innehöll allt från uppträden till lunch. Min enkla okomplicerade hund bryr sig inte ett endaste dugg om en sådan dag! Jisses så skönt med en stabil hund. Det kvittar om det kommer hundra ungar eller hundar, jag behöver inte lägga benen på ryggen och backa undan och "hålla avstånd". Nä, C är stabil och trygg i sig själv, oavsett om han är trött, pigg, hungrig, törstig, mätt etc... skönt att slippa ursäkta honom ;-) 

Till helgen åker jag, min fina sambo, min älskade son och världens bästa C till Tyskland. Vi ska bo 2 nätter på hotell, äta gott och handla lite öl och vin inför höst och vinter :) Och så blir det kanske en liten show på söndagen... men nu ska jag lägga fokus på ALLA min killar!

Rolig överraskning i brevlådan i fredags! Diplom på BIG1 :)


Men gääääsp.... hur länge ska vi kolla på Emil...? 

Madde & Chance <3

Får man ligga på borden och pussa på ungarna? Så klart!
Alfred & Chance <3

Ok. 6 h i en fullspäckad park och man blir rätt så sliten. Lugn och ro på lördagskvällen! 

Långrunda i skogen på söndagen. Världens finaste Chance C måste hoppa upp på allt som finns i skogen och samtidigt tigga godis :)