Nova Scotia Duck Tolling Retriever

Nova Scotia Duck Tolling Retriever
Min finaste <3

torsdag 20 augusti 2015

Fotosession!

Idag har C återigen plåtats. Han ska vara cover boy framöver! Så himla roligt :) Världens petigaste fotograf var inte nöjd med befintlig bild så en ny skulle tas så klart. Det här är inte omslagsbilden (den håller jag på ett tag) men väl en annan superfin bild! 
Min prins <3

måndag 17 augusti 2015

2 x BIR!

Vilken rolig helg! Och vilka bra resultat för oss!! Vi åkte upp mot Norrköping i fredags vid 14 tiden och kom upp lagom för att sätta upp tältet dagen innan. Sen köra vidare till stan där jag bokat på Grand, för jag tyckte Scandic som vi bodde på sist, låg lite väl off. Big mistake! Nu visade det sig att det var stadsfest, tivoli utanför fönstret och till på köpet SM i fyverkeri! Jisses. Tur att man har stabila hundar :) Trevlig kväll med mat och öl på Bishops, och sen ett tappert försök att kunna sova i allt "dunka dunka" ;) 

Tollarna gick först i ringen och C sprang hem bästa hane, och sedan visade jag Ducky i ökl där hon först vann den och blev sen bästa tik! Och därmed CHAMPION!! Otroligt häftigt att hon tagit sitt championat på bara sex utställningar! Hon är ingen hund man behöver åka till alla udda länder för att få cacib och cert precis ;) Vi har varit dåliga på att ta bilder i helgen, och usla BIR/BIM bilder så jag bjuder på lite kritiker som omväxling.Efter en snabb tur i gruppen så packade vi ihop och körde mot Eskilstuna. Bodde så himla bra! Och det var lugnt och skönt! Vi åt middag på Grappa och drack en iskall god öl (hade suttit ute i strålande sol mellan 8.30-17 så vi var rätt möra). Så förvånade vi blev efter kvällskissning av hundarna att det var konsert (!) precis utanför hotellet! Eric Gadd uppträdde... haha. Får nog läsa på kommunernas hemsida innan jag bokar centrala hotell nästa gång. 

Vi hade domareaspirant på söndagen, och Anki Johansson måste ju vara en perfekt domare att gå för. Hon har dömt rasen i evig tid, och är väldigt kunnig. Också en domare som faktiskt gillar vår ras, och att döma den. Hon citerar alltid Alison Strang, så även denna gången till aspiranten. "Keep them small and red" - precis! Här var nya hundar anmälda, det var visst bara vi som orkade åka i mellan städerna :) C blev bästa hane igen, och slutligen BIR! Ducky blev andra bästa tik. Så roligt att visa snygg tik! Ska nog ha henne en del hemma så jag kan visa henne söderut. 


C är helt i sommarpäls. Att jag aldrig lär mig! Det är ju likadant varje år vid denna tiden. Det är då man avundas alla uppfödare som alltid tycks ha hundar i päls, så klart eftersom de har så många att välja mellan :) EDS med naken C känns spännande...haha. Nä klart vi får åka dit ändå, det är ju inte mycket att göra åt det. Jag noterade att det bara var 8 tollare på Böda (samma dag som EDS). Smart drag att anmäla dit, risken för konkurrens i både ras och grupp är ju minimal. 

I fredags somnade världens bästa Nappe in.
Kändes fint att få visa halvsyskonen till sånt toppresultat i hans minne denna helgen! 


Jag och Ducky! Hon sprang toppenbra men att få henne att stå hela tiden krävde lite jobb :) 

torsdag 6 augusti 2015

Sommar, sälen, specialen!

Semestern börjar lida mot sitt slut...min femte och avslutande vecka pågår just nu. Vädret är tillbaka så just nu sitter jag på en av våra två nya altaner, i min nya spagettistol med ett glas iskallt vitt vin och njuter av kvällssolen..underbart!

Denna sommar blev inte riktigt som tänkt ur hundperspektiv. Det startade med att bli fullständigt "tagen på sängen" att C hade drabbats av en fästingburen sjukdom. Den ångest jag led av efter att ha bett han trava tre varv har iaf börjat lägga sig. Det var en medellåg infektion, inte att han hade kroppen full av cancer. Efter jag berättat att han drabbats (att mörka sjukdomar är inte riktigt min grej, trist nog förekommer det allt som oftast), så har jag fått så många historier till mig om vad andra hundägare varit med om. En kär vän hade startat sitt hund på jaktprov (där snackar vi fysisk ansträngning!), hunden levererade inte vad den brukade...det var borrelia. En annan startade sin hund i högre sök och tyckte hon var lite "slö". Två dagar senare höll hon på att dö. Anaplasma så allvarlig att det satt sig på hjärtat! Puh vad jag är glad att C fick en lightversion! Och att det upptäcktes så tidigt.

Alla som känner mig vet att jag aldrig skulle äventyra C:s hälsa, så under behandling (10 dagar) och karens (7 dagar) så valde jag att ha han i strikt vila. Inget som veterinären ordinerade men jag valde det för att verkligen låta han få återhämta sig. Anaplasma behandlar hundarna oftast själv utan antibiotika, så undrar hur många hundar som går med det egentligen... Med nästan tre veckors vila för C så har lillhunden fått en hel del egentid. Men det var inte så jag hade tänkt sommaren precis. Vi skulle gått långa turer i skogen, badat och apporterat massor, varit i Tvååker... (tappade 700 kr i anml avgift där, men det är ju som det är när hunden är sjuk. "Förr i tiden" kunde man få tillbaka anmälningsavgiften, men den förmånen är bortplockad tyvärr).

Efter avslutat kur och karens kunde vi äntligen köra på igen! Så underbart att ha tillbaka sin hund! Vi hade bokat oss i Sälen ihop med fina vänner. De kom upp redan på tisdagen men vi kom först på torsdagkväll. Wow vilken toppenhelg! SÅ många underbara människor det finns i tollarvärlden! Jag bodde med tre riktiga jaktnördar, så intressant! Var åskådare i ena jaktrutan i 4 h på fredagen (nkl) och på lördagen såg jag både ökl och elit. Hatten av för alla duktiga förare och hundar! Jag är grymt imponerad! På kvällarna flödade vinet och besöken på vår altan. Alla verkade ha rundan förbi oss vid rastning av hundarna, underbart roligt! Träffat så mycket härliga människor och hundar. Och jag har ställt tusen dumma frågor men har verkligen lärt mig massor. Söndag var det utställning. Vi var 28 hanar i chkl. Ingen placering för C, MEN han var så lycklig! Precis som vanligt. Taggad och lyhörd. Lyckan över att ha tillbaka honom i sitt vanliga jag är obeskrivlig. Det är viktigare än allt annat! Skönt att testa han på en inoff också efter händelsen i Borås. Rädd att det skulle sätta sig i både hans och mitt psyke. Nu laddar vi för Norrköping och Eskilstuna. Ska också visa C.s halvsyster, hoppas på championat för henne där!

Inga bilder idag, O.R.K.A.R inte ladda upp på dropbox, men hela telefonen är full så klart. Kommer i nästa inlägg! :)) Ha en fortsatt skön sommar!