Nova Scotia Duck Tolling Retriever

Nova Scotia Duck Tolling Retriever
Min finaste <3

söndag 27 juli 2014

En sen uppdatering sen Norge :)

Skulle så klart ha uppdaterat när jag kom hem från Norge, men semester = mycket att göra ;) Nu är bilderna lite inaktuella, här är de 3 veckor och nu är de 4,5 vecka :) Theo älskade att vara med i valplådan! Vi åker igen till nästa helg, då är de 5 veckor och det är dags att bestämma om någon ska få flytta till Sverige <3 Vi missar därför specialen, men alternativet är att missa den eller missa WDS så jag tror nog på den första ... I morgon börjar jag jobba igen, semestern går alltid så fort! 

Det var helt underbart att få träffa de små och deras fantastiska mamma! Det är ju verkligen något alldeles speciellt att ha små "barnbarn". 

Hane 3 veckor 

Hane 3 veckor

Tik 3 veckor

Tik 3 veckor 

Hane 3 veckor 

Tik 3 veckor 

Hane 3 veckor 


Min fina son mitt i valplådan <3

Finns valpar hos Nina som är 9 dagar äldre, ännu mysigare tyckte Theo! 

Selfie med Junior <3 


Två av hanarna 

söndag 13 juli 2014

2 x 2:a :)

Äntligen hemma! Regnet öser ner och vi myser inomhus. En vecka i Spanien, och så en vecka på västkusten i sjuk värme så är jag så vansinnigt trött på solen! Dessutom har jag de senaste 5 dagarna dragits med en jäkla förkylning, vilket är extra jobbigt när det är varmt ute :( 

Mr Utan Päls har varit på show i 2 dagar i Tvååker. Förutsättningarna var definitivt inte de bästa; sjuk matte som gick på piller, taskigt med päls, varmt, och dessutom inte bott hemma på en vecka = trötta. Jag är absolut inte nöjd med hur vi presenterade oss, kan inte säga att vi gjorde vårt bästa, som jag tycker att vi bör kunna göra oavsett påverkan. Men kanske ställer jag för höga krav.. Men jämn är han ändå, min prins och lyckades springa hem 2:a bästa hane båda dagarna :) 

Det fanns mycket att glädjas åt, som tex Jessica som fick championat utan parantes på sin snygga jaktkille, Margrete som tog cert med sin pigga tik, vår norska granne som fick en svensk ch med sig hem som är imponerande 9,5 år! Båda dagarna dömde rasdomarna sedan grupp 8, och båda dagarna fick tollaren en placering, det är ju där vår fina ras hör hemma! Grattis till Christine/Biko & Maria/Jasper, well done! 

Imorgon ska jag försöka få tag på veterinären och boka en tid så jag kan avmaska C, sen kastar jag mig i bilen och kör till Norge för att mysa med mina små "barnbarn". Åh vad jag längtar! Uppdatering lär följa efter det besöket :) :) 

Skummeslövstrand <3 

Var är bollen? :)) 

söndag 6 juli 2014

Ronneby!

Igår var vi i vackra brunnsparken i Ronneby för internationell utställning. Vi har haft 5 veckors paus och på den tiden har C släppt av sig det mesta av sin päls, som det aldrig är särkilt mycket av ;-) Han har haft ett helt fantastiskt år hittills och tagit 8 raka BIR vilket är helt galet. Trots avsaknaden av päls så fortsätter han leverera och tog igår sitt 9:e BIR på rad! Orden tar slut vad det gäller den här hunden. Han är allt jag kan drömma om, och det han har gjort i år finns nog bara i fantasin. Jag är fullständigt ödmjuk inför framtiden, och just nu njuter jag bara 150% av min prins. Nästa helg blir det Tvååker x 2, förmodligen med ännu mindre päls! 

Idag åker vi till Skummeslöv på västkusten och stannar där en vecka, så jag har nära till utställningen :) Just nu känns det bara jobbigt att packa in allt i bilen som krävs för show och för att göra iordning han innan (antar att det blir ett och annat havsbad i veckan!), och dessutom packa för oss och barnen. Jaja, semester är det i alla fall! Jag vill också passa på att tacka Maria & Helen på Canagolds för supertrevligt sällskap, suverän support och fina bilder som jag publicerar här i bloggen. Tack!

Glad Sommar önskar vi alla! :) 

BIR/BOB Tollergrenda's Outstanding Chance
BIM/BOS Shaggy Toller's New Swedish Design My Star!
C.I.E SE U(u)CH NO UCH DK UCH NORD UCH NO-V 13 GE-W 13 KBHV-13
Tollergrenda's Outstanding Chance <3 

onsdag 2 juli 2014

Uppdatering från valplådan

Imorgon blir de här små rävarna 1 vecka. Så underbara! Åh vad jag önskar att jag hade närmre så jag kunde hälsa på ofta. Nu blir det besök antingen när de är 4 veckor, då har jag fortfarande semester. Eller kör jag helgen när de är 5 veckor, samma helg som specialen så då får jag missa den, men känns som att besöka sina "barnbarn" är mer intressant :) De har redan börjat byta mot mörkare pigment på nosen, och växer fort. Lilleman som var så liten när han föddes kämpar på bra och har dubblat sin vikt. 


Idag blir det ringträning för mig och C utanför Kalmar. Dags att damma av honom inför Ronneby, har ju haft 5 veckors paus! Igår påbörjade jag förvandlingen från byracka till showhund. Förstår inte hur det kan växa så hysterisk på tassarna så det tom släpar päls i backen när han går :D Ören frodas också, i övrigt så klär han bra i bikini ;-)