Nova Scotia Duck Tolling Retriever

Nova Scotia Duck Tolling Retriever
Min finaste <3

måndag 22 september 2014

Köpenhamnsvinnare 2014!

Jo men klart jag skulle åka till Danmark! Men det var inte helt enkelt att ta sig ut i bilen med packade väskor och fixad hund. I lördags var jag SÅ trött, det här med att sälja hus är helt knäckande. Men framåt 19 tiden var i alla fall Chance så pass trimmad att han skulle bada. Men var är fönen?! Eftersom allt som är hundrelaterat är nerpackat i kartonger så ser det inte riktigt ut som vanligt hemma. Hittar den inte utan det visar sig att den är hos min moster (10 mil bort) sen var vi i Finland. Fick försöka få han torr med en supergammal "privat" fön. Åh vad glad jag var då :/ Ska tillägga att jag tröttnat på att lägga så mycket tid på att få han torr, så nu har jag beställt mig en riktig värsting till fön! Svindyr men det tycker jag att jag är värd, helt klart! Tror den kommer i veckan, så måste nästan bada om honom för att testa :))

Jag gick upp 04.30 igår, det är för tidigt! Men väl i Danmark så var det så lyxigt att Nina var på plats med tält så jag kunde bara ta mina små saker och sätta mig på plats. Det är väl 6 veckor sedan vi ställde, och konkurrensen hemma i form av en son har väl kanske gjort sitt till. Egentid med matte var helt enkelt super! Det var länge sedan C var så galet taggad, oj oj oj vad han showade! Jag kände hur han strålade, och vårt samarbete var så fantastiskt bra. Det var verkligen bara jag och han, så underbart! 

Vi var 7 st i chkl, så först vann C den och sedan slutade han som bästa hane, och där efter BIR och Köpenhamnsvinnare 2014! Detta var hans fjärde utställning i Danmark i år, och han har blivit BIR på samtliga så han har nu 20 p i tävlingen årets rasvinnare. Jag har inte precis räknat på det men sannolikheten att han vinner i år igen känns stor. 

Vi har haft visning idag igen så tyvärr kunde jag inte stanna på finalerna. Var nu hemma vid kl 16 och det var en betydligt bättre tid när man ska ställa i ordning huset... :( 

Sällan som jag publicerar kritikerna, men den här var ju helt galen! WOW :)) Bild finns på den längre ner, men här är den översatt;
"Utmärkt typ och storlek. Fantastisk helhet. Mycket vackert maskulint huvud och uttryck. Korrekt bett. Utmärkt hals, vinklar, bröst, över och underlinje. Korrekt svans. Fantastiskt välutvecklad muskulatur. Utmärkt päls och färg. Rör sig sunt och effektiv med en härlig utstrålning"

Lördagen tillbringade vi i skogen bl a. Som ni ser behövde han ett bad... 

Det här är ingen superbild, men ändå talar den så om vår glädje tillsammans!

Mitt <3

Den här bilden kom med bara för att visa hur mkt man kan göra samtidigt :) Som att prata med domaren, ta emot rosetterna och samtidigt ge C det godis han väntat på så länge :))

Nå väl, pälsen blev väl helt ok med den där gamla fönen ;) Mest jag som var galen! 

Om någon tror jag skulle hitta på en kritik (!) så kommer den här.... 

BIR och BIM! Domaren Leif Ragnar Hjort blev klart bäst på denna bilden ;) 

fredag 19 september 2014

Trevlig Helg!!

Med den här fantastiska bilden önskar jag er alla en trevlig helg! Meningen är att jag och C ska till Danmark och ställa på söndag, jag gör mitt yttersta för att tvinga fram lite glädje och sug efter det men nä vad svårt :( Jag vill så mycket hellre vara hemma och mysa med min familj och mina hundar. SUCK! 
Fotot är taget av Jonas i vår studio här på jobbet. Lyx! 

Foto: Jonas Adolfsson 

torsdag 18 september 2014

Bilduppdatering!

När inte tid finns att skriva långa detaljerade inlägg, så ska jag i alla fall publicera en del nya bilder! Det är väl ändå det ni vill se? ;-) 


Hade fågel på jobbet förra veckan!! 


Även lillhunden jobbade på :) 

SPONTAN kanske? ;)

Just like daddy! 

11 veckor

"du kan gå och jobba själv, jag tänker ligga kvar här..."

Det blir en hel del lek! 


Mys <3


Ren och fin! ;-) 

Detta är från lunchen idag, hans pappa visar han alla värsta lerbaden! 

OMG! Tur det finns en bäck med renare vatten! 

11,5 vecka! Fortsätter med mina ståbilder. Hamnade lite långt fram med ena frambenet men man ser rätt väl ändå hur han ser ut <3måndag 8 september 2014

Kort uppdatering!

Idag och imorgon har vi visning på vårt hus! Jisses så nervöst, och så mycket att göra...puh! Hundarna är inte högprio under denna tiden vill jag lova... men lite bilder hinner man ju alltid ta ;)
Lilleman växer och blir modigare och modigare. Ser helt klart mer av hans pappa för varje dag som går, speciellt i humöret :D

Fredagkväll :))

Tollergrenda x 3

På jobbet sover man hur gott som helst :) 

10,5 vecka