Nova Scotia Duck Tolling Retriever

Nova Scotia Duck Tolling Retriever
Min finaste <3

torsdag 24 september 2015

Exteriörkonferens 2015

I fredags satte jag mig i bilen som omväxling, denna gång för att köra upp till Upplands Väsby för att delta i Spaniel och Retrieverklubbens exteriörkonferens för domare som hålls var 10:e år. Jag ska börja med att tacka alla för en toppenhelg! Speciellt tack till Tollarklubben för frågan om Chance kunde delta (som en av tre hanar) för att visa domarna utmärkta exemplar av vår ras, och tack till SSRK för ersättning för hela helgen.

På lördagskvällen deltog jag på middagen och oj så intressant att få höra hur domarna resonerar runt vår ras! Jag fick också så många positiva ord om min hund att jag blev alldeles mållös - vilken fantastisk representant av rasen han är. De var väldigt nöjda med våra fem hundar som presenterades, och flera sa att vi hade dagens bästa uppsättning av hundar (samma dag var också golden och curly). Klubben hade valt ut en härlig mix av anatomiskt korrekta men olika varianter av rasen, vilket var väldigt uppskattat. Alla hade sin egen favorit, och det går ju bra när alla är rätt :) Det var 55 domare (främst från Sverige, men också Norge och Finland) som deltog och jag hoppas det var en givande helg för alla.

Att delta på exteriörkonferens är den ultimata bekräftelsen på vilken bra hund du har i snöret!   

Jag skulle kunna skriva hur mycket som helst om denna helgen, men håller på detaljerna för mina nära vänner... ;-)

Framme på hotellet fredag kväll... 

Jag köpte en räkmacka i baren. Nån var lite sugen :D 

Utsikt från fönstret, en innergård... 

Väntar på sin handler... 

Superduktiga Amanda! Landslaget i Juniorhandling visade hundarna.
Supernervös matte men oj så bra det gick! Bra psyke på både handler och hund ;) 


Söndag morgon... lika slitna hundar som matte ;) 

torsdag 10 september 2015

Mr Clear!

Många inlägg nu för tiden! :) Igår kväll kom resultatet från Offa att Chance är CLEAR för den hemska sjukdomen DE! Tollarklubben har gått ut med en rekommendation att testa alla hundar som har gått i avel och som ska gå i avel så det förutsätter jag att alla seriösa uppfödare och ägare av hanar gör! Läs mer om det här.

Chance är nu fri från PRA, CEA, DE, ögon UA, HD A och ED 0 :))

onsdag 9 september 2015

Cover boy!

Nu i dagarna trillar Hundsport ner i många brevlådor... med Chance som cover boy! :) Tänk att fotografen äntligen ska få betalt i pengar för alla superbilder han tar på min snygga hund. Av mig får han inget mer än träning att fota hundar ;)Hundsport vinner inga layout priser direkt (vad har hänt med hästens öron? 
Kanske skulle de dragit huvudbilden på C lite åt sidan och zoomat in?) 
så här ser originalbilen ut innan de la fingrarna på den! 


tisdag 8 september 2015

EDS 2015

Denna helgen har jag och Theo spenderat i Oslo. Vi har bott hos vänner fredag-söndag och passade på att "göra Oslo" i lördags. Theo var mest nöjd med att åka tunnelbana och springa på taket på operan :) och så klart Tekniska Museet som vi besökte på eftermiddagen. Efter en heldag för T var det dags att börja förbereda C på EDS som skulle äga rum dagen efter. Bad och fön och småtrim. Det här är en usel period i hans pälsliv, samma sak varje år, så det var klart en uppgiven känsla innan. Domaren dömde i ett rasande tempo kändes det som eftersom man bara fick muntlig kritik och ganska snart var det dags för Ch hanar. Det var 19 anmälda/16 deltagande Ch, och det var inga "svenssons" direkt utan wow vilka bra hundar! Jättekul att få se alla :) Jag älskar att ställa i Norge, så härlig stämning runt ringen! 2 år sen sist, men nu ska vi minsann tillbaka till Norsk Vinner... 

Domaren valde ut 6 hundar att titta extra på och placerade där efter oss. Finaste Chance sprang hem en 2:a placering i championklassen! Trots avsaknad av päls, och trots att domaren sa att han hade varit för mycket i köket/visas i lite högt hull (där är vi inte eniga, sa det till domaren också..haha. Han väger faktiskt 1 kg mindre än han brukar :D) Men trots det så mycket trevlig underhållande domare som verkligen dömde bra :) 

Det känns helt fantastiskt att ta en så hög placering av alla superbra hundar. Han levererar verkligen om och om igen. En influgen vansinnigt snygg hane från USA gick i öppenklass och tog CACIB:et och dessutom BIR båda dagarna. Få hundar som skulle rå på honom, han var väl i princip felfri :) 

Alla resultat går att hitta här

Lite bilder från helgen! Mest på Theo :) 

Oslo

Tekniska Museet


Nån kände sig som hemma hos Sara och Loke... :) 

Deltagande Ch hanar

Noterade att C:s titlar inte är uppdaterade sen 2013 :D Det är åtgärdat nu inför NV! 


Topp 4