Nova Scotia Duck Tolling Retriever

Nova Scotia Duck Tolling Retriever
Min finaste <3

lördag 18 juni 2011

Grindar och Helgö

Lycka är att ha grindar i bilen!! Helt suveränt, och väldigt smidiga att montera.

Idag har vi varit ett par h på Helgö, hade t o m fika! Sicko har slagit rekord i att simma, råkade få ut dummyn lite väl långt men min duktiga fina gammelräv hämtade ändå! Perfekt att simträna med hans lite krångliga leder. Har tränat inkallning med C med väldigt bra resultat! Kallade in han när han var i fullt språng mot Sicko som var längre fram, han tvärnitar och vänder och tillbaks i världens tempo! Man kan ju önska att det fungerar lika bra i kritiska situationer.. Han plaskar lite i vattnet men myser helst på klipporna med mej och kollar på när S apporterar :) fick väcka han idag vid 11 tiden, riktig sjusovare!

Nu njuter vi av resten av helgen!

/Elin, Sicko & Chance

torsdag 16 juni 2011

Dags för uppdatering!

Chance 13 veckor idag! Visst är han snygg?! :)

Det går fort att glömma bloggen.. Här är det fullt ös, både hemma och på jobbet så semester känns välkommet! 2 veckor kvar att jobba!

Vi åker mkt till skogen nu, passar på att utforska stenar, stockar, klippor, vatten etc.. Chance apporterar i vatten upp till magen ungefär och Sicko simmar som en galning. Det är så roligt att se hur lycklig S är vid vatten! Han har senaste veckorna varit stapplig och stel och markerat fram så nu ska vi testar en kur med Rimadyl. Väntar bara på receptet från veterinären. C har miljötränat mkt i veckan, det har varit stan, hos frisören och idag sommarfest på dagis :)

Igår var det valpkurs igen. Finaste C är så duktig! Att belöna spontan kontakt från dag 1 har lönat sig och han kommer nu upp på min vänstersida med kontakt under gång! Vi jobbar på med utställningsträningen, svårast är helt klart att stå still! Springa går jättebra, mer filmer kommer! Vi tränar också på att hälsa fint och INTE hoppa på folk, det fungerar inte 100% än men det märks skillnad. Rumsrenheten går sakta men säkert framåt...längtar tills det är klart! Ensamhetsträning går kanon på jobbet där jag har naturliga rundor att gå.. Hämta kaffe, på toa, lämna Sicko till Anita, går till andra kontoret.. Hemma är det svårare att hitta tillfällen, antingen är jag hemma eller iväg för längre saker och då får det ju bli när Mattias är hemma!

Imorgon kommer grindarna till bilen, jippi! Lyx med krokar, hänglås, hängande vattenskål.. Så skönt att kunna lämna bakluckan öppen med inlåsta hundar denna årstid!

Det var en liten uppdatering.. Återkommer snart igen!!

måndag 13 juni 2011

Filmer!Dags för lite film! Då jag har försökt skicka runt de här filmerna för att en del personer ska få se dem utan att lyckas :) så lägger jag nu upp på bloggen istället! Vi har bara tränat det här max 10 ggr och det sitter inte riktigt än men vill gärna visa det som ÄR bra! Älskar hans steg och att han ser så glad ut!! Så ska vi träna på STÅ.. för still vill Chance aldrig vara!!/Elin, Sicko & Chance

PS. Betydligt bättre kvalité på telefonen eller på mail, men nu är det som det är med det...!

onsdag 8 juni 2011

Kurs + roliga saker att se fram emot!

Idag har vi varit på valpkurs. Det gick bra och C gjorde vad han skulle :) riktigt duktig på att ta kontakt trots 6 andra hundar med ägare. Lite sitt och kom övningar var det också. Har beslutat mig för att lägga fokus på "hälsa" övningar och att få han att sluta hoppa (framför allt på Theo!). Smekmånaden är över och nu är det alla tassar i marken när man ska hälsa eller få godis!

Tränade upp det godis som var kvar efter kursen med Sicko, snacka om kontraster... :) roligt att han är pigg och galen när han får träna, speciellt med konkurrens! Och jag slipper tänka med en hund som kan allt..skön paus! ;)

Andra roliga saker är att vi nu är anmälda till Eva Bodfälts "jaktlig valpkurs för fågelhundar" i oktober. Ska bli så himla roligt! Vill verkligen starta jaktprov med Chance! :)
http://www.evabodfaldt.com/kurs.asp?intCourseID=110

Vi har också bokat boende till årets Tollarspecial som går av stapeln första helgen i augusti i Sälen. Så nu väntar jag bara på hans papper från Norska Kennelklubben så de kan snabbt in och vända hos SKK så han får sitt svenska reg nr. Sicko ska gå i seniorklass, debut för han också specialen! Ska bli fantastiskt roligt att åka upp och träffa alla röda hundar och härliga människor!

Inga bilder från kursen, men en på mina fina hundar på kontoret idag! :)

/Elin, Sicko & Chance

Tror ni att Chance trivs på jobbet...?

Tror ni att han trivs? Att han kan slappna av ordentligt?

Eller verkar han bli stressad av miljön? :) :)Hälsningar Elin, Sicko & Chancemåndag 6 juni 2011

Det blåste skönt vid sjön!

Ännu en härlig dag! Men oj vad varmt det varit idag, rekord för ledigheten... +30 i skuggan! Chance är morgontrött och tar det väldigt stilla på fm, och det märks på kvällen ;)

Jag, Theo och hundarna åkte till Helgö för bad och mys. Vi började med att ta oss till några "hemliga" klippor som så klart var upptagna, grr! Bara att gå tillbaka till bilen och testa att annat ställe. Bättre lycka där och dags för bad. Sicko var överlycklig och simmade och apporterade massor. Han simmade även ut i sjön spontant (!), det gör han aldrig utan nåt att hämta så måste ha tyckt att det var riktigt skönt! C plaskade i kanten och hämtade sin dummy ett par ggr men tyckte nästan att det var mysigare på land :)

Ikväll har vi gått ett kvarter i koppel igen, båda hundarna ihop.. Det är betydligt enklare att gå med EN hund! Här finns massor att träna, kan inte ha två viljor som går åt olika håll sen..

Dags att försöka sova i värmen! Imorgon vardag med tidig morgon och jobb.

/Elin, Sicko & Chance

söndag 5 juni 2011

Och Chance har en egen trappa, tur att vi har två på altanen!!

Sickos trappa!

"gör du kaka till mej Lill-husse"?!

Stolta "morföräldrar"!

Bus!!!

Så här gott kan han sova!!!

Prinsar x 3

Tappert försök att få mina pojkar på bild...gick så där! Theo är still, Chance är det inte och Sicko tröttnade på vårt styrande, blev sur och gick åt ett annat håll :)

Bilder!

Finaste prinsarna!

En vecka senare...

Då har Chance bott hos oss i 1 vecka! Och jag har redan glömt av bloggen, skärpning! :)

Tänkte skriva lite om hur vi har det och vad för framsteg som görs... Börjar från början!

Lördag 28/5
Jag hämtade Camilla och vi styrde bilen mot Kristinehamn där vi skulle möta Nina. Ett stopp med Sicko och Alma annars löpte resan på bra tills vi var framme och inte kunde hitta Nina :) hon hade fått vänta länge och vi bytte i princip hund mot pengar och pratade lite sen körde hon vidare. Chance skrek och grät i nästan 10 mil, han var stressad och orolig och bet mig mest hela tiden. Sen däckade han och sov tills vi var hemma! Vi vågade inte stanna :) Natten gick bra när han väl kom till ro.

Söndag 29/5 + måndag 30/5
De här två dagarna var vi hemma och bekantade oss med varandra. Det var mest ett fasligt spring ut och in och torkande av kiss och bajs inne :) vi åkte en liten sväng med bilen för att träna och det behövs... C är inte speciellt glad i att åka bil! Vi åkte till sjön och Sicko apporterade och C plaskade i kanten och bar sin mini-dummie :) Nätterna gick kanon, han somnade i sin säng i vårt sovrum och sov nästan hela natten. Jag började belöna spontan kontakt och det gav utdelning direkt i form av "sitt" som vi nu satt ord på och börjat med "ligg". Han vet att kontakt lönar sig och kommer ofta och tar kontakt!

Tisdag 31/5
Dags för 5 h jobb! Och 14 mil i bilen! C fann sin plats på kontoret utan problem. Han hade lättare att koppla av där än här hemma där det finns så mycket att utforska! Tjejerna hade kommit och hjälpte mig att träna "kom" där de höll han och jag och S sprang som idioter och ropade kom och han efter! Mkt bra sätt att lära in, och han lär sig fort. Godis är också nåt av det bästa han vet så då är det bäst att springa till mej och se om det finns nåt gott!

Onsdag 1/6
Heldag på jobbet utan större problem. Ut och in även där :) han var hos Camilla ett par h medan jag var på första träffen på valpkursen med teoridel. Nu på onsdag ska han med så ska bli spännande att se både hur han upplever det samt hur kursen är MED hund!

Torsdag 2/6
Lediga!! Familjen åkte till Sturkö och lämnade oss hemma. Vi åkte en tur till mamma på em för miljöträning och för att få träffa hennes hundar. Han lekte mjukt och försiktigt med Lycka, hon är snäll som få! Lite mer tid i bilen och nu går det bättre! Vi går ett kvarter i koppel varje kväll. Är Mattias hemma så tar jag en hund i taget, annars båda samtidigt.

Fredag 3/6
Mer ledigt! Vi är hemma hela dagen och planterar blommor och städar altanen. Vi gör en kortare utflykt till Camilla annars mys och träning hemma. Jag introducerar utställningskopplet och nu kör vi 5 min varje dag. Det har redan gett resultat, fantastiskt intelligent hund!

Lördag 4/6
Ännu en hemmadag med vardagsträning. Det är galet varmt och vi är mest ute så det blir inget "spill" inne :) testade att klippa klorna, det var väl ingen favoritsyssla direkt... :) en ganska uppskruvad och övertrött hund när vi ska sova men jag stänger in oss i sovrummet och ignorerar och inom ett par minuter sover han gott. Husse har spelat golf tidigt i ett par dgr nu och då vaknar även C så vi går ut och kissar och somnar sen om till Theo vaknar. Skönt!

Söndag 5/6
Idag! Vi har varit en liten runda hos vänner till oss med stor tomt där hundarna har lufsat runt när vi har druckit kaffe och solat. Mer bilträning, nästan ok nu! Endast ett par olyckor inne, vi kämpar på...! Sicko försvinner från huset när vi går våra långrundor och C är hemma med husse vilket fungerar bra. Nu har vi en ledig dag kvar imorgon sen är det vardag och jobb igen!

Lite allmänt...
Sicko är världens snällaste storebror. Han har sagt till ett par ggr runt ben och när han tycker att leken är för våldsam (läs när C hänger i pälsen på honom)! Han var lite låg första dagarna men nu tycker jag att han är som vanligt.

C har det lite kämpigt med barnen. Han är snäll och vill väl men de är mindre och när han når till knäna på oss så når han tex. Theos ansikte.. Han hoppar på dem, försöker stjäla ev mat, glass, macka etc som finns i handen. Vi tränar både barnen och C så gott det går! Men när de springer så tycker han att det är en festlig lek så klart! Men jag är övertygad om att när både han och de blir vana så blir det inga problem! Och det är bara när han börjar bli trött som det uppstår. Theo är dessutom inne i sin mest "äga-ålder" någonsin och bråkar med C som han vore ett barn - "det är MIN kotte" tex!

Andra små egenheter.. Han kryper in i diskmaskinen :) han spekar i vattenskålen inne så vi snart får vattenskador i parketten :) han gräver under trappan på altanen :) han sover under trappan på framsidan på gammal marksten :) han hämtar tomma toarullar på wc i hopp om att de är godis i dem :) han tuggar lite på soffan men inget annat! :) han har förstått shejpandet och testar nu vad det är jag önskar. Så tränar vi ligg för tillfället! Och sitt är befäst!

Och han är världens sötaste och finaste rävunge och vi är så glada för att han har flyttat hem till oss!! Fortsättning följer!

Hälsningar Elin, Sicko & Chance