Nova Scotia Duck Tolling Retriever

Nova Scotia Duck Tolling Retriever
Min finaste <3

söndag 29 december 2013

Summering av utställningsåret 2013

Det här är ett inlägg som jag har tänkt en del på men inte riktigt vet hur jag ska utforma... för hur summerar man ett sånt här fantastiskt år?! Skulle försöka rangordna händelserna i ordning efter vilken som betydde mest, men det betyder ju att nåt måste komma sist och det är inget som jag är mindre nöjd med, bara mer nöjd med annat. Så beslutade mig för att göra en topp 3, och sedan kommer resten av meriterna på "delad plats" :)

Innan jag börjar så ett par rader om "Stora Stockholm". Det var första gången vi var där, kul show men inte lika bra som MyDog (om man nu ska jämföra de stora drakarna) när det gällde shopping och framkomlighet. Enklast med shopping på ett ställe och rastorg på ett och ringar på ett annat tycker jag, här var det blandat så blev lätt kaosartat. Undra hur många jag körde på när jag skulle ta mig ut med hund, bur och vagn mitt under rusningstiden för shoppingen ;-)

Resultatet då? C var absolut inte den här domarens typ. Vi var 9 hanar i chkl och alla fick excellent men hon kan ju bara behålla 4 och vi var inte en av dem. Så är det ibland! Konkurrensen var hård, fast det går ju vinna ändå, som tex i Lilleström, men då måste ju C vara domarens typ :) Nya tag nästa år!

Lite bakgrundsinformation så blev Chance 2 år den 17 mars, och där med "lovlig" att få ta sitt första championat.


TOPP TRE ej i ordning

C.I.E - Att ta det internationella championatet 1 år och 1 dag efter han tog sitt första cacib. Han tog sitt första cacib på första försöket som unghund på internationell utställning. Sedan dess har han tagit 14 st i 4 olika länder.

Best Of Group - BIG

I Leipzig i augusti blev han inte bara Tysk Vinnare 2013 och BIR. Han gick också hela vägen i gruppen och slutade som BIG1! Det var den mest galna upplevelse vi någonsin har haft, och han showade som aldrig förr. Känslan sitter kvar och vi plockar fram den då och då när vi behöver minnas.

Norsk Vinnare 2013

Det här är också med i topp 3. Inte bara för att det var galet många anmälda (förvisso föll det ifrån en del som det brukar när antalet är närmre 100, och det har jag så klart fått påtalat till mig, men jag ser inte att den här meriten är mindre värd för det), utan också för att den är en domare som verkligen kan rasen. Han tog in tollaren till Danmark 1982 och har sysslat med rasen sen dess. Respekt!

***

Övriga meriter under året
Svensk Utställningschampion och BIR 12 dagar efter att han fyllde 2 år
Norsk Utställningschampion och BIM i juni första försöket på NKK så därmed cacib också
Dansk Utställningschampion och BIM x 2 på Bornholm i augusti
Genom de här tre championaten så blev han också Nordisk Utställningschampion

Utöver norsk vinnare har vi hunnit med att bli Tysk Vinnare 2013 och även Köpenhamnsvinnare 2013


Chance vann årets rasvinnare i Danmark, det vill säga, att han är den mest vinstrika tollaren i Danmark under 2013

Samma tävling finns i Norge och där slutade han som nr 2! (deltagit på 2 utställningar)

Han har också tagit ytterligare en placering i grupp 8 i Sverige, det var i Borås i juni som han blev 
BIG-4

Det finns också 3 cert plockade i Tyskland, där man behöver 5 st, så ett av målen inför nästa år är att ta championatet där.

tisdag 26 november 2013

Gott och blandat

Först nåt riktigt roligt; Chance slutade på andra plats i årets rasvinnare i Norge!
På TVÅ utställningar! Yes :))

2 11 Tollergrenda's Outstanding Chance
Nova Scotia Duck Tolling Retriever
Blad, Elin
      16.11.2013  Lillestrøm     88st BIR 8
     

01.06.2013     


 Drammen   
   
     41st

BIM

3


Det här är en bild jag älskar. Inte riktigt likadan som den andra. Men det är precis så här jag vill ha det, och äntligen, efter år av träning så är vi där! Så härligt!

Hela listan kan ni se här http://web2.nkk.no/mestvinnende-rase/ Den tollaren som vann är ställd i Norge 8 ggr under året, och vi 2 så jag är sjukt nöjd! 

Lite blandade bilder på mina prinsar...


Lillprins 


@work!

Att vara 2 är bättre än 1... 

Eller hur? :) 

Lillprinsen! 


Typisk lunchpromenad! SMYGER som en katt på Chance. Haha

Lillprinsen 

Vad ska man säga om det här? Att det finns en hund i familjen som anser att han är lite bättre än alla andra? Att han kan ligga i tronen och övriga på marken? Nå väl, efter det här magiska året kan han väl få vara värd det då ;) 


måndag 18 november 2013

Norsk Vinnare 2013!

Orden börjar ta slut gällande den här hunden... Men i helgen var vi i Lilleström på norsk vinnare. Det var 92 anmälda tollare (43 hanar), och Chance vann först i en stark championklass och slutade sedan som bästa hane och Norsk Vinnare 2013! I kampen om bäst i rasen gick han som ut som vinnare även där. Älskade älskade Chance, mina drömmars hund! Dömde gjorde Finn Lange, Danmark. Han är uppfödare och den första som tog in tollaren till Danmark i början av 80-talet. Så fantastiskt roligt :) Detta var hans nionde titel sen mars i år!

The words are running out about this dog ... 
This weekend we were in Lillestrom at the Norwegian winner. There were 92 enterd Tollers (43 males), and Chance won first in a strong champion class and then he became Best Male and Norwergian Winner 2013. In the battle for best of breed, he went out as winners too. Loved loved Chance, the dog of my dreams! Judged Finn Lange, Denmark. He is breeder of toller and the first who took the Toller to Denmark in the early 80s. So funny! :) This was his 9th titel since mars this year!tisdag 12 november 2013

Lite nya foton :)

Vi har haft en lugn och skön helg hemma med skogspromenader och mys. På fredag rullar bilen mot Nina i Norge, ska bli så himla roligt! Att få träffa Nina, och träffa U:s pappa, att Helen ska jaga juniortitel med Guidetti, och att vi ska få se 91 andra fina tollare på söndagen :)

Man kan liksom inte få nog av att ta kort på de här två! Mina finaste prinsar. 

En bro som man behöver ta sig över ibland på lunchpromenaden.
Läskiga mellanrum så hela benet lätt kan fastna där.
Då blir man buren! 

GRÄVER. Han GRÄVER! Jag hatar hundar som ser ut så här, skitiga! Urk. 

Ren och fin 12 veckors prins 

<3 

Så kul att ha två hundar att ta kort på igen! 

Älskar den här bilden! C sitter i skuggan, och större delen av U i solen vilket gör att de ser så olika ut. 

@work. U hjälper till att "leda" C ;-) 

Vet inte om C är helt bekväm än med att lillhunden kryper ner hos honom på kontoret... 

Fast det verkar ändå vara ok. Mys! 

onsdag 6 november 2013

DKK V-13

GLÖMDE ju nämna i förra inlägget... att när utställningen i Herning avslutades i söndags, så stod det klart att Chance blir årets DKK Racevinder 2013! Dvs, årets rasvinnare med flest poäng :) Så ännu en merit och titel att lägga till listan :)) DKK V-13

För lillhunden går det bra. Han sover gott om nätterna och kissar inte inne hela dagarna ;) Nu har vi jobbat i snart 3 dagar och det fungerar kanon. Så åka 14 mil bil per dag, och hänga på kontoret på dagarna. Äta lunch i matsalen och gå en sväng i skogen på rasten. Verkar passa honom utmärkt! 


Hemma i soffan :) 

Med storebror på kontoret 

Har det mysigt i bilen med extra täcke :) 
Liten puppy utanför stoooor industribyggnad 

måndag 4 november 2013

C.I.E - International Show Champion

Chance är nu 2 år och 8 månader. Han debuterade i unghundsklass i november förra året, efter att ha vilat från show ett par månader, och tog då sitt första cacib. Sedan dess har han tagit ytterligare 4 svenska, 1 norskt, 3 danska och 2 tyska ... Igår hade det gått 1 år och 1 dag sedan han tog sitt första, och då springer han hem ytterligare ett BIR (på hemmaplan i Växjö) och därmed sitt 12:e cacib och titeln Internationell Show Champion - C.I.E. Man kan i alla fall inte säga att han inte är värd den titeln med tanke på vilka länder och på vilka utställningar han plockat dem. Vi har inte behövt söka oss till länder med få deltagare direkt... ;) 

Han är min "once in a lifetime" hund och det finaste jag vet. Jag har svårt att smälta att han lyckats att ta 7 titlar sedan mars i år, det är helt galet... 

Hela helgen har varit en tokig hundhelg med massor av folk och hundar hemma hos oss så både jag och hundarna är helt slut! Igår fick jag också äran att visa Chance's halvsyster Ducky (som ägs av Mia Gester, Kennel Seawild). Hon är ställd 2 ggr innan och kunde inte ens "stå" i lördags em men en så fantastisk trevlig och lättlärd hund! Superkul att visa henne till tredje bästa tik med r-cacib! :) Bilderna nedan är tagna av Mia. Kul med en riktig fotograf med på show ibland :) 

Nu har vi två utställningar kvar i år. Lilleström med rekordmånga tollare anmälda, 92 stycken! Och så "stora Sthlm". 

***

Chance is now 2 years and 8 months. He debuted in the intermediate class in november last year, after having a rest from show a few months, and then he took his first CACIB. Since then he has taken a another 4 Swedish cacib, 1 Norwegian cacib, three Danish cacib and two German cacib ... 

Yesterday it was one year and one day after he won his first, and then he runs home another BOB and his 12th CACIB and the title of International Show Champion - CIE 

He has taken seven titles since March this year, it's crazy ...He is my "once in a lifetime" dog... <3 

FOKUS!

Belöning får man ju också ibland ;) 


C.I.E SE U(u)Ch NO UCh DK UCh NORD UCh GE W-13 KBHV-13 Tollergrenda's Outstanding Chance

Förbereder oss för att springa

Ducky! Supermysig hund :) 

Klart jag hade önskat att justera på nåt ben kanske men här var prio att hon stod upp! 


BIR och BIM! 

söndag 27 oktober 2013

3 dygn med Unique

Jag hade som målsättning att skriva ett nytt inlägg efter 1 dygn med Unique. Men man får helt enkelt ändra på sina planer när det har flyttat hem en liten puppy... tiden blev plötsligt begränsad! 

Chance och jag hämtade Unique i Halmstad i torsdags. Nina passerade där på sin resa till Polen. Vi åt lunch ihop och sedan var det dags att köra hemåt. Jag valde att göra det själv, eftersom jag visste att U hade åkt mycket bil under sina veckor hos Nina. Han pep i ca 1 minut och somnade sedan och sov gott hela vägen hem! Vilken skillnad mot när vi hämtade C som skrek i 28 av 30 mil... 

Väl hemma fick han först bekanta sig med trädgården, sedan inne och därefter hämtade jag C. Kort sammanfattat så fungerar det suveränt med C! Han är världens snällaste. Anpassar sin lek efter U, och är hur schysst som helst. Första dygnet tyckte han dock att det var lite så där stundom, låg i soffan och sneglade på "vad katten har släpat in". Inte otrevlig men bara lite sur och förnärmad. Dessutom var han sotis på de nya leksakerna och har passat på att sätta tänderna i dem så fort U vänder bort blicken :) Första natten fick jag gå upp vid 04 för kissa, och vid 05.30 för att bajsa och sedan gick vi upp för dagen strax efter 06. GÄSP! Efter att Theo har växt upp och sover hela nätter så är man väldigt bortskämd med det, så en dålig natt och jag blir svintrött! Lyckan var då total när han sov hela andra natten, och även hela tredje :)) Han har sin bädd vid C:s, och sover gott där. Inget pip alls.

Vi har varit i skogen 2 ggr och strosat. Väldigt mysigt! Tiden bara rusar iväg, och man kan bara sitta och titta på dem. Han har fått gå med på sista rundan med C, då i koppel. Fungerar också super! Annars är det mest ett jäkla spring ut och in, och jag har inte riktigt hittat rätt tid när han behöver kissa. Har stått ute 20 min och väntat, eller blivit för sen. Prio är helt klart att bli rumsren fort så jobbar vidare på det! Nu är vi lediga i en vecka så hoppas på att lära känna signalerna bättre då. Så fort något bryter mönstret, som igår när vi skulle ha bjudning och jag var tvungen att tillbringa ett par h i köket, så händer det olyckor. Resten av familjen tycker väl också att det är min lott att stå ute i regnet och vänta på att han ska kissa ;) Jag har smitit iväg för egentid med C när han sover gott hemma hus husse, och det är väldigt skönt! Blir leken för hetsig så delar jag på dem, som nu. U och jag är i sovrummet, och C i resten av huset. Man får gärna leka inne, men då lite mer stillsamt än ute. Jag vill inte ha två vuxna galna tollare som ska speka sönder hela parketten sen! ;) U behöver också en knuff i riktningen VILA, och det gör han direkt när jag delar på dem. 

Lite bilder då kanske...? Känns som jag tagit typ 400 kort sen i torsdags. Han är ju inte still så ofta ;) 


"Vad har du fått för leksak... och när kan jag ta den??" /Chance 
Ligger gärna nära men har inte vågat sig ner i samma bädd...

Åh jag älskar gamla bilder! Här är de i samma ålder. Båda så fina, och så olika! 


Hopplöst att försöka få båda att bli bra på bild :) 


torsdag 17 oktober 2013

1 vecka!

Jaha, då är vi inne på sista veckan med bara en hund. Det ska bli så kul och spännande det här! Det mesta är förberett också; valpfoder inköpt, nytt koppel och halsband, ny säng, försäkringen tecknad, tid för vaccinering/pass/avmaskning/rabies inplanerad. Vi åker tillbaka till Norge om redan 1 månad så då behövs det att ha alla papper i ordning. Han ska också registreras i SKK när jag har fått hem stamtavlan. 

Chance kommer att ställas på Norsk Vinner i svinhård konkurrens. Senaste åren har det tex varit 8 hanar bara i championklass. Totalt 60-70 hundar ungefär. Men åker vi inte dit så har vi ju absolut ingen chans :) Bara det att norrmännen har så snygga hundar (det finns ju en anledning till att jag köper där... ;)), och presenterar dem oftast väl. Min moster ska med, så mest satsar vi på juniorvinnartitel för hennes ursnygga boxer! Myser med sina syskon! 

<3

Chance var tvungen att provleka med nya leksakerna till U :) 

Och han ser också till att U:s säng är mjuk och skön när han flyttar hem :))