Nova Scotia Duck Tolling Retriever

Nova Scotia Duck Tolling Retriever
Min finaste <3

måndag 11 februari 2013

Mjölby SSRK 130210

Så där, då var sista utställningen i unghundsklass gjord och det med strålande resultat, IGEN! :) Chance blev än en gång bästa hane (15 hanar deltog) och slutade som BIM då fina Tasha är ganska oslagbar (vid en ålder av 12 år!). BIR/BIM resultatet blev således exakt samma som i höstas :) Lite kallt var det i ridhuset men annars var det en väldigt bra dag! Bara massor av trevliga människor runt ringen, vilken skillnad! Dömde oss gjorde Ann-Christin Johansson och hon sa så många fina ord om Chance, bland annat att han var "perfekt från nos till svansspets och väldigt välbalanserad". Hon sa också att en kanadenisk domare hade sagt till henne att "keep them small and red" och att det är precis vad C är. Finaste lillräven!
Jag brukar inte lägga ut kritiken så ofta för att jag är alldeles för lat för att skriva av dem, men nu finns denna på facebook så här kommer den även på bloggen :)
Mycket tilltalande ung hane. Fina proportioner, utmärkt storlek, vackert välformat huvud med vackert uttryck, utmärkt hals, rygglinje och kors. Välkroppad, välvinklad, utmärkt benstomme. Ngt spretiga tassar. Utmärkta rörelser. Välbalanserad. Välburen svans. Mycket vacker röd färg

Kort sammanfattning så här långt av C:s resultat; excellent på samtliga utställningar, 1xBIG2, 2xBIR, 2xBIM, 2xCACIB, 6xCERT, 7xR-CERT, kvalificerad till Cruft's 2013 och 2014... vad ska man säga? Att han kanske är rätt bra ändå ;)

Fina bilder tagna av Erica Asplund


Tollergrenda's Outstanding Chance BIM

BIR C.I.E. NORDUCH FINUCH SV-07 NORDV-06 SV-05 Ankinova Thasha
BIM Tollergrenda's Outstanding Chance

BIM-BIS final

BIM-BIS final
Finaste C :)


BIM-BIS4
 
BIM-BIS4