Nova Scotia Duck Tolling Retriever

Nova Scotia Duck Tolling Retriever
Min finaste <3

tisdag 26 november 2013

Gott och blandat

Först nåt riktigt roligt; Chance slutade på andra plats i årets rasvinnare i Norge!
På TVÅ utställningar! Yes :))

2 11 Tollergrenda's Outstanding Chance
Nova Scotia Duck Tolling Retriever
Blad, Elin
      16.11.2013  Lillestrøm     88st BIR 8
     

01.06.2013     


 Drammen   
   
     41st

BIM

3


Det här är en bild jag älskar. Inte riktigt likadan som den andra. Men det är precis så här jag vill ha det, och äntligen, efter år av träning så är vi där! Så härligt!

Hela listan kan ni se här http://web2.nkk.no/mestvinnende-rase/ Den tollaren som vann är ställd i Norge 8 ggr under året, och vi 2 så jag är sjukt nöjd! 

Lite blandade bilder på mina prinsar...


Lillprins 


@work!

Att vara 2 är bättre än 1... 

Eller hur? :) 

Lillprinsen! 


Typisk lunchpromenad! SMYGER som en katt på Chance. Haha

Lillprinsen 

Vad ska man säga om det här? Att det finns en hund i familjen som anser att han är lite bättre än alla andra? Att han kan ligga i tronen och övriga på marken? Nå väl, efter det här magiska året kan han väl få vara värd det då ;) 


måndag 18 november 2013

Norsk Vinnare 2013!

Orden börjar ta slut gällande den här hunden... Men i helgen var vi i Lilleström på norsk vinnare. Det var 92 anmälda tollare (43 hanar), och Chance vann först i en stark championklass och slutade sedan som bästa hane och Norsk Vinnare 2013! I kampen om bäst i rasen gick han som ut som vinnare även där. Älskade älskade Chance, mina drömmars hund! Dömde gjorde Finn Lange, Danmark. Han är uppfödare och den första som tog in tollaren till Danmark i början av 80-talet. Så fantastiskt roligt :) Detta var hans nionde titel sen mars i år!

The words are running out about this dog ... 
This weekend we were in Lillestrom at the Norwegian winner. There were 92 enterd Tollers (43 males), and Chance won first in a strong champion class and then he became Best Male and Norwergian Winner 2013. In the battle for best of breed, he went out as winners too. Loved loved Chance, the dog of my dreams! Judged Finn Lange, Denmark. He is breeder of toller and the first who took the Toller to Denmark in the early 80s. So funny! :) This was his 9th titel since mars this year!tisdag 12 november 2013

Lite nya foton :)

Vi har haft en lugn och skön helg hemma med skogspromenader och mys. På fredag rullar bilen mot Nina i Norge, ska bli så himla roligt! Att få träffa Nina, och träffa U:s pappa, att Helen ska jaga juniortitel med Guidetti, och att vi ska få se 91 andra fina tollare på söndagen :)

Man kan liksom inte få nog av att ta kort på de här två! Mina finaste prinsar. 

En bro som man behöver ta sig över ibland på lunchpromenaden.
Läskiga mellanrum så hela benet lätt kan fastna där.
Då blir man buren! 

GRÄVER. Han GRÄVER! Jag hatar hundar som ser ut så här, skitiga! Urk. 

Ren och fin 12 veckors prins 

<3 

Så kul att ha två hundar att ta kort på igen! 

Älskar den här bilden! C sitter i skuggan, och större delen av U i solen vilket gör att de ser så olika ut. 

@work. U hjälper till att "leda" C ;-) 

Vet inte om C är helt bekväm än med att lillhunden kryper ner hos honom på kontoret... 

Fast det verkar ändå vara ok. Mys! 

onsdag 6 november 2013

DKK V-13

GLÖMDE ju nämna i förra inlägget... att när utställningen i Herning avslutades i söndags, så stod det klart att Chance blir årets DKK Racevinder 2013! Dvs, årets rasvinnare med flest poäng :) Så ännu en merit och titel att lägga till listan :)) DKK V-13

För lillhunden går det bra. Han sover gott om nätterna och kissar inte inne hela dagarna ;) Nu har vi jobbat i snart 3 dagar och det fungerar kanon. Så åka 14 mil bil per dag, och hänga på kontoret på dagarna. Äta lunch i matsalen och gå en sväng i skogen på rasten. Verkar passa honom utmärkt! 


Hemma i soffan :) 

Med storebror på kontoret 

Har det mysigt i bilen med extra täcke :) 
Liten puppy utanför stoooor industribyggnad 

måndag 4 november 2013

C.I.E - International Show Champion

Chance är nu 2 år och 8 månader. Han debuterade i unghundsklass i november förra året, efter att ha vilat från show ett par månader, och tog då sitt första cacib. Sedan dess har han tagit ytterligare 4 svenska, 1 norskt, 3 danska och 2 tyska ... Igår hade det gått 1 år och 1 dag sedan han tog sitt första, och då springer han hem ytterligare ett BIR (på hemmaplan i Växjö) och därmed sitt 12:e cacib och titeln Internationell Show Champion - C.I.E. Man kan i alla fall inte säga att han inte är värd den titeln med tanke på vilka länder och på vilka utställningar han plockat dem. Vi har inte behövt söka oss till länder med få deltagare direkt... ;) 

Han är min "once in a lifetime" hund och det finaste jag vet. Jag har svårt att smälta att han lyckats att ta 7 titlar sedan mars i år, det är helt galet... 

Hela helgen har varit en tokig hundhelg med massor av folk och hundar hemma hos oss så både jag och hundarna är helt slut! Igår fick jag också äran att visa Chance's halvsyster Ducky (som ägs av Mia Gester, Kennel Seawild). Hon är ställd 2 ggr innan och kunde inte ens "stå" i lördags em men en så fantastisk trevlig och lättlärd hund! Superkul att visa henne till tredje bästa tik med r-cacib! :) Bilderna nedan är tagna av Mia. Kul med en riktig fotograf med på show ibland :) 

Nu har vi två utställningar kvar i år. Lilleström med rekordmånga tollare anmälda, 92 stycken! Och så "stora Sthlm". 

***

Chance is now 2 years and 8 months. He debuted in the intermediate class in november last year, after having a rest from show a few months, and then he took his first CACIB. Since then he has taken a another 4 Swedish cacib, 1 Norwegian cacib, three Danish cacib and two German cacib ... 

Yesterday it was one year and one day after he won his first, and then he runs home another BOB and his 12th CACIB and the title of International Show Champion - CIE 

He has taken seven titles since March this year, it's crazy ...He is my "once in a lifetime" dog... <3 

FOKUS!

Belöning får man ju också ibland ;) 


C.I.E SE U(u)Ch NO UCh DK UCh NORD UCh GE W-13 KBHV-13 Tollergrenda's Outstanding Chance

Förbereder oss för att springa

Ducky! Supermysig hund :) 

Klart jag hade önskat att justera på nåt ben kanske men här var prio att hon stod upp! 


BIR och BIM!