Nova Scotia Duck Tolling Retriever

Nova Scotia Duck Tolling Retriever
Min finaste <3

måndag 16 maj 2016

Uppdatering :)

Började på inlägget förra veckan, vilket gör att det nu blir fel om man läser det utifrån idag. Får bli "veckodagbok" istället.


Vecka 18
Började ledigheten med ett riktigt appellspår till C. På åker i rätt längd, utformning och 3 pinnar. Det har han aldrig testat innan och det var varmt och jävligt. Han tog 2 av 3 pinnar och gick från att bara markera den till att faktiskt plocka upp den och komma tillbaka till mig med den :) Han var hög i aktivitet och jag hade behövt få ner han vid belöningarna, så det tar jag med mig till nästa spår.

I torsdagskväll körde jag ner till Skåne för att bo en natt hos Vildandens (Anette och Ola) dit jag hade blivit inbjuden att hålla handlerkurs på fredag morgon på deras kennelläger. Så gästvänliga människor! Tusen tack <3 Och kursen då... jag tänkte på morgonen att det är ingen som vill greja med det här i 3 h men så fel jag hade. Duktiga ägare och tollare, bra jobbat! Det var 7 valpar i 7 månaders åldern och ca 15 vuxna hundar. Härligt gäng!

Efter lunch fick jag också testa Chance på fågel. Först körde vi två vattenmarkeringar med skott och dummy, sen en på land och därefter duva och and (både på land och vatten). Jag har aldrig haft tillgång till fågel innan så verkligen spänd på reaktionen vid första mötet! Han gick rakt ut och tog den direkt. Vilja, tempo och intresse var 100% men grundlydnaden haltade dock rätt rejält ;) Men för mig är det obetydligt att han tog ett ärevarv med anden innan han kom in till mig. Jag ropade hur jävla bra han var och han höll med och tog ett extra varv :D Min världsmästare! I vattnet var det lugnare och jag mötte han när han kom upp. Sen fick jag släpa han till bilen, han hade hellre tillbringat hela helgen på lägret helt klart :)
Men det hann vi inte för på lördagen så åkte vi på Nybro Brukshundsklubbs utställning och hejade fram Helen och G till BIS2 officiellt!! Så häftigt att placera en boxer där, bra jobbat! Spår fanns i tanken men vi var vrak av sol och värme och fullbokade dagar.

Vecka 19
I måndags var det kurs för lillen :) Inkallning med störning- gick toppen! Att byta sin favoritleksak som jag kastat ut med en annan som jag hade hos mig - gick inte toppen, haha. Fick springa som en dåre och tillslut så kom han motigt. Det har vi sedan tränat vidare på i veckan och jag vågar säga att det funkar liiite bättre nu.

Lydnadsträning på plan med båda i torsdags, gick mkt bra! Har hittat ett bra ställe att hänga på som är gångavstånd från mig. Spår fredag och lördag. Lillen går som en dammsugare, helt underbar! C är "lat" och han måste få ner nosen mer. Nu hade vinden vänt ena dagen och han kände slutet så jag bröt där. Mitt fel så klart som la en så tight vinkel. Ska backa tillbaka och lägga flera raka 100 m med C nu i veckan. Lillen utökar jag för att se vad han klarar.

Igår vad det lydnadskurs för C. Körde "one by one" (vilken bra övning!) och sen var det dags för mig att vända upp från backande med handtarget för att börja de första stegen med fot (i rätt position, C har alltid gått för långt fram så "börjar om"). Problemet var bara att jag inte kunda VÄNDA åt rätt håll, haha. Hur svårt kan det vara liksom?! Älskar att kursen har så högt i tak så man kan få medhåll av övriga när jag tillslut utbrister "jag är ju dum i huvudet" :D Vi kör en och en hund så övriga kan kolla på, och lära sig.. fast inte av oss då ;)

Fick fina bilder på C från kennellägret! :) Tack Ebba!! Alla bilder nedan är fotade av Ebba Öjendahl tom markeringen ***

Tempo har han iaf... :D

Laddar :) 

Första anden!

Världsmästare! C höll med och tog ett extra varv ;) 

<3

Helt underbar! Både hund och bild :)

***

G och Helen BIS2!

Vi har hunnit vila också mellan allt... 

Vår hemma. Ett par dagar, nu är det +5 och ösregn. 

Det finns en app som heter Dogtrack som man kan ha hjälp av när man lägger spår. GPS funktionen är inte 100%, som här vet jag att lillen gick exakt då han gick på alla markeringar men enligt appen gick han lite vid "sidan" om spår. Det får man ta med en nypa salt. Men man kan se antal markeringar, hur långt spåret är, hur långt mellan olika markeringar, hur länge det har legat, hur många m jag resp hunden går och samma med tiden. Mycket bra! 
tisdag 3 maj 2016

We ❤️ Denmark!

Som rubriken lyder... så verkligen! Underbart att ett så sammansvetsat gäng åker runt i hela DK och arrangerar utställningar i stället för 15 olika länsklubbar som i Sverige. Man vet vad man får och att allt kommer att flyta på enligt schemat! 

***

Det var några fullpressade dagar med hund förra veckan :) På torsdagen så började C:s tävlingslydnadskurs! Innan den började vid 18 hann vi med att lägga två spår. Jag la till lillen som jobbar på fantastiskt lugnt och metodiskt och hittar alla sina belöningar. Till han kör jag ett rakt spår på ca 100 meter med en liten lätt böj på. Han har 4 belöningar att hitta (kattmat/snusdosa/leksak/dentastix). 
Min instruktör la till Chance. Han fick ett spår på några hundra meter och med 3 vinklar och 3 pinnar i spåret. Han hittade alla och markerade! Första gången han går spår som någon annan har lagt (och han har ju bara gått två innan) så det känns verkligen toppen. Ska jobba på med vittring och pinnarna nu så det blir ännu mer självklart att markera. Första gången för mig också att gå spår där jag inte vet var vi ska :D Vi var lika trötta båda två efteråt ;)

Tävlingslydnaden var mest teori och grundläggande tänk. Vi kommer att köra efter Maria Brandels "från valp till stjärna" tänk och det känns som helt rätt för oss. Vi fick superbra checklistor med oss hem och ska börja med att checka av alla typer av belöningar. Vi har också en rejäl läxa med andra saker...kul! Nu jäklar :) 

***

Vi var hemma från kursen vid 22.30 i torsdagskväll och skulle bege oss till Roskilde så fort Theo slutat skolan vid 13. Jag packade och groomade C och det tog hela dagen. Jobbigt att packa när vädret skulle kunna bli allt från snö till sol och dessutom man har barn med sig. Vi skulle bo i stuga så tillbehör till den behövdes också... är mest van vid att bo på hotell helt klart :) Vi behövde vara på plats för att sätta upp tältet mellan 16-17 och med aningens tidspress så hann jag ändå springa in på Teba i Höör i 10 min för att tokköpa leksaker till lydnaden och klämmor/snitslar till spåren. Jag har aldrig varit där innan och hade nog behövt en timme i lugn och ro för att hitta det jag behövde! Sjukt stor och välsorterad butik! Vi hann ner i tid och fick upp nya tältet, superfint! Köpte också en hopfällbar skrinda att dra allt i. Den har lätt räddat min helg! Kvällen bestod mest av prat och vin med Eva och Alva :) 

Vi gick först i ringen i lördags så tidig morgon. C gick i en klass med 5 ch hanar och vann den, sedan bästa hane och slutligen BIR :) Kritiker och resultat finns att läsa här. Alvas tik Geisha blev BIM med cert och cacib! Toppendag för oss helt klart. Vi flyttade tältet och placerade oss sedan vid finalringen i SOLEN... men vädret skulle ändras kraftigt till det sämre. Det kom en rejäl skur när finalerna var igång men sen lyste solen till igen. När det var dags för C att bli förhandsgranskad så öppnade himlen sig med sån sjuk åskskur så precis allt blev dyngsurt. Jag, hunden, buren, vagnen, kopplet... Det fortsatte sedan när vi var i stora ringen men C är inte speciellt känslig. Det var dock lite svårt att friställa han för han fick så mkt vatten i ögonen...stackaren! C döljer inte någon dålig kropp under pälsen, och det tyckte inte domaren heller utan plockade ut han som topp 4 att få visa upp sig lite extra :) Han slutade sedan som BIG4! Hans sjunde placering i gruppen! Helt underbart, min stjärna! Regnet fortsatte ösa ner och vi kastade in allt i bilen och körde till stugan. Sedan fick allt packas ur igen för att torka under kvällen och jag försökte hjälpligt föna C torr.

Söndag var det sovmorgon och slö förmiddag då vi hade ca 70 hundar innan tollarna började. Resultatet blev nästan identiskt men en strängare domare som höll inne mer CK och excellent än dagen innan. Chance tog ett nytt BIR och Geisha BIM :) Kritiker och alla resultat kan ni se här. Solen sken och vi hade överlag en härlig dag, dock ingen placering i gruppen men njuter av lördagens istället :) 

Nu blir det fokus på lydnaden! 

Bilderna nedan är fotade av Eva och Alva och mig. 


Öl hör ju Roskilde till :) 

Hänger vid finalringen


<3

Lillen och Geisha 


Fokus! Lördag
Instruktioner för BIR:et lördag

BIR och BIM lördag. Här var vi fortfarande i toppskick innan regnet kom :D 

Två styck precis dyngsura individer :D

BIG4

Den här bilden gör mig så glad! Fokus, attityd och tempo på löst koppel! C har varit het och rusat en del på sista tiden men jag har tränat på just det och detta är ju verkligen kvittot på att övning ger färdighet! 

Väntar på vår tur söndag

BIR och BIM söndagen