Nova Scotia Duck Tolling Retriever

Nova Scotia Duck Tolling Retriever
Min finaste <3

måndag 3 november 2014

Dansk Vinnare 2014!

Oj oj oj vilken bra avslutning på detta året för oss! Vi har haft en superbra helg i Danmark med goda vänner och snälla hundar. Speciellt tack till Catarina som var med som nanny, det var länge sedan jag hade så roligt!! 

På lördagen blev C tvåa i championklass och sedan tredje bästa hane. 

Söndagen var en ny dag med ny domare, Stefan Sinko. Han hade lite av ett "stenansikte" så det var svårt att urskilja om han var nöjd eller inte... Fick höra kvällen innan att han gillar hundar som showar så hoppades så klart att han skulle gilla C! Det gjorde han och denna gången räckte det hela vägen till bästa hane, Dansk Vinnare och så BIR. Ninas tik Tjorven blev BIM så visst hade vi en toppendag :D Stort grattis till veteranvinnarna Belliz och Biko, vilket gäng vi är!! :) 

Det är klart att man stannar på finalen när det är Danmarks största utställning :) Förbedömningen var tuff då domaren aldrig "släppte oss fria" utan vandrade hela tiden runt och kollade på hundarna. För honom var verkligen rörelser prio så vi fick springa mycket. I finalen gick C först och oj vad han älskar att springa in på röda mattan!! Domaren valde sedan ut fyra stycken; Chance, flat, amris och en barbet. Chance showade till sig en tredje plats i gruppen, så fantastiskt bra på en så stor utställning! Amrisen vann och flatten tvåa, och i den konkurrensen av just de två hundarna så är vi så nöjda! WOW! 

Detta var sista utställningen för oss i år. Norsk och nordisk vinnare ska vi inte på, och inte heller Stora Stockholm (tyvärr!). Vi får vårt nya hus den 5 december, och ska lämna vårt andra den 15 december så det känns som att jag måste vara hemma och prioritera att flytta. Men det känns helt ok att ta paus nu med en så här fin avslutning. Ny titel (den 13:e), och hans 5:e placering i gruppen (nu i 3 länder). 

Lillhunden var med som sällskap, tror att han charmade de flesta han träffade ;) Jätteduktig och helt oberörd av att bo på hotell och vistas i mässhallar hela dagarna. Perfekt! 

Alldeles för sent så fick jag reda på att man kunde ta vinnarbilder! Det var galet lång kö så vi bestämde oss att ta det efter finalerna, trots att man helst vill hem då. Fick bilderna på mail idag och jag undrar lite hur berusad den fotografen var... men tack och lov så har jag ju en fotograf här på jobbet som kunde hjälpa mig att räta upp och beskära bilderna som sluttade som ett sjunkande skepp! Jisses. Men nu är de fina iaf :) De här kommer också att användas till Årets Rasvinnare 2014 - det är ju en titel han tar för andra året i rad nu!! Klart lillhunden ska uppmärksamma sin pappa :) ***

Dag 1. Coola killar 


BIR bilder... ja jisses. Jag har så svårt att ställa C på "fel håll" och denna domaren gav oss ca 20 sekunder på att ta foto...
Men vi är iaf glada och nöjda, och domaren lät hälsa "well done ladies" och ett litet leende. 

Ja så här vilar man sig i form för finaler! 

Här hände nu något konstigt, och tråkigt. Min mobil som alltid tar bra bilder, hade i händerna på Catta lyckats att ta "SMÅ" bilder, så ju större desto sämre. 
Väldigt suddigt, men det går ju bra att se så här. 

Får direktiv av "chefen" var vi ska stå


Domaren ger direktiv om att jag ensam skulle springa hela varvet.
Han kände inget på hundarna, utan det var verkligen mycket rörelser! 


BIG3!! 

Fin fåtölj på hotellet :)

Stay hängde mest vid spegeln. Kul med en kompis. 

Fast han sov gott i sängen också... tisdag 28 oktober 2014

Stay 4 månader :)

I söndags blev lillhunden fyra månader :) Han är ett riktigt svin just nu, så vansinnigt jobbig! Biter sönder allt från viktiga fakturor på jobbet till mina bästa flip-flop. GAH! I helgen ska han med som sällskap till Herning, och med tanke på hur intensiv han är nu så får han ha med sig en egen nanny i form av Catarina :)) Men fin att titta på är han iaf! (och nej, hans tassar och öron är inte trimmade ;))
torsdag 23 oktober 2014

Tysk Champion!

Jag har uppdaterat titlarna och resultat men inte skrivit något om vår resa, så det är väl dags nu!

Torsdag kväll, packa, trimma det sista och bada C. Jag har inte riktigt lärt mig den nya fönen, så han såg stundtals helt crazy ut :p Vi åkte vid 8 tiden på fredag morgon efter att ha lämnat Stay hos Mattias kompis Bosse. Jag körde Sverige och Danmark och när vi kom till Puttgarden bestämde vi oss för att stanna och handla på Bordershoppen i fall det blev sent på söndagen. Sagt och gjort, men bilen proppfull av öl och vin så började Mattias köra sina 50 mil i Tyskland. Det var kö både vid Hamburg och Bremen, så vi anlände inte till hotellet förrän 21. En sen middag på hotellet och sedan stupade vi i säng (inte ens ETT glas vin!).

Vi skulle ställa kl 13 båda dagarna, skönt med sovmorgon! Hotellet låg på promenadavstånd från mässan så vi gick dit vid 11 tiden. Det var strålande sol och 25 grader varmt, helt galet! Lördag var Bundessieger och varje cert räknas x 2, så Chance skulle med andra ord kunna bli klar champion på lördagen, och då hade vi kört hem på söndag fm... För att dra ut på det lite så blev han tvåa, och fick 1 cert! SUCK. Den championhane han gick emot var hans raka motsats, större, tyngre, massor av päls, ljus etc så inför söndagen var det "vinna eller försvinna". Kvällen tillbringade vi på rummet i mysbyxor med vin och roomservice, det kändes som vi aldrig ville gå ut mer :) 

Inför söndagen så undrade vi så klart om domaren skulle föredra den tyngre varianten igen? I så fall skulle vi få åka hem med 4 tyska cert... Tack och lov så ville den domaren modell C så han vann chkl med 1 cert, fick även cacib och därmed Herbstsieger 2014! Lycka att åka hem med sitt femte championat, endast 3,5 år gammal! :) Vi rullade in i Växjö strax innan 02, så att stiga upp och jobba på måndagen var så där.

Nu blir det en helg off, innan vi åker till Herning i Danmark för årets sista utställning. 
Men just nu skulle jag vilja vara i Tjeckien på Europa Dog Show. Där är bara 24 st tollare anmälda! 24! 24! Det är lika många som i Växjö nu om 2 veckor, 10 färre än i Herning och där är 6 titlar. Jisses. Nå väl, hellre en norsk vinnare på 84 än en EDS på 24 ;-) 

Jag har väldigt få bilder, men det finns film på C här https://www.dropbox.com/s/8ndav8s8vqils21/Video%202014-10-19%2013%2031%2004.mov?dl=0
Jag blir alldeles varm i kroppen när jag ser hur bra han gör det! It's my star!! 

BIR är här https://www.dropbox.com/s/zqfdj37mybu13m3/Video%202014-10-19%2013%2053%2026.mov?dl=0
där Kellys snygga tik vann väldigt rättvist :) 


Öl sol och hundar! Detta är inne på mässan. Som att vara på festival :) 


Lite skillnad :)
Man kan ju tro att C är en junior, men med massa och en vikt på 22,5 kg och 49 hög så är han liksom
perfekt i förhållande till standarden, så då kan man ju fundera över storleken på den andra ;) 

Roomservice! 

Husse i fåtöljen och C i sängen, som det ska vara :) 


måndag 22 september 2014

Köpenhamnsvinnare 2014!

Jo men klart jag skulle åka till Danmark! Men det var inte helt enkelt att ta sig ut i bilen med packade väskor och fixad hund. I lördags var jag SÅ trött, det här med att sälja hus är helt knäckande. Men framåt 19 tiden var i alla fall Chance så pass trimmad att han skulle bada. Men var är fönen?! Eftersom allt som är hundrelaterat är nerpackat i kartonger så ser det inte riktigt ut som vanligt hemma. Hittar den inte utan det visar sig att den är hos min moster (10 mil bort) sen var vi i Finland. Fick försöka få han torr med en supergammal "privat" fön. Åh vad glad jag var då :/ Ska tillägga att jag tröttnat på att lägga så mycket tid på att få han torr, så nu har jag beställt mig en riktig värsting till fön! Svindyr men det tycker jag att jag är värd, helt klart! Tror den kommer i veckan, så måste nästan bada om honom för att testa :))

Jag gick upp 04.30 igår, det är för tidigt! Men väl i Danmark så var det så lyxigt att Nina var på plats med tält så jag kunde bara ta mina små saker och sätta mig på plats. Det är väl 6 veckor sedan vi ställde, och konkurrensen hemma i form av en son har väl kanske gjort sitt till. Egentid med matte var helt enkelt super! Det var länge sedan C var så galet taggad, oj oj oj vad han showade! Jag kände hur han strålade, och vårt samarbete var så fantastiskt bra. Det var verkligen bara jag och han, så underbart! 

Vi var 7 st i chkl, så först vann C den och sedan slutade han som bästa hane, och där efter BIR och Köpenhamnsvinnare 2014! Detta var hans fjärde utställning i Danmark i år, och han har blivit BIR på samtliga så han har nu 20 p i tävlingen årets rasvinnare. Jag har inte precis räknat på det men sannolikheten att han vinner i år igen känns stor. 

Vi har haft visning idag igen så tyvärr kunde jag inte stanna på finalerna. Var nu hemma vid kl 16 och det var en betydligt bättre tid när man ska ställa i ordning huset... :( 

Sällan som jag publicerar kritikerna, men den här var ju helt galen! WOW :)) Bild finns på den längre ner, men här är den översatt;
"Utmärkt typ och storlek. Fantastisk helhet. Mycket vackert maskulint huvud och uttryck. Korrekt bett. Utmärkt hals, vinklar, bröst, över och underlinje. Korrekt svans. Fantastiskt välutvecklad muskulatur. Utmärkt päls och färg. Rör sig sunt och effektiv med en härlig utstrålning"

Lördagen tillbringade vi i skogen bl a. Som ni ser behövde han ett bad... 

Det här är ingen superbild, men ändå talar den så om vår glädje tillsammans!

Mitt <3

Den här bilden kom med bara för att visa hur mkt man kan göra samtidigt :) Som att prata med domaren, ta emot rosetterna och samtidigt ge C det godis han väntat på så länge :))

Nå väl, pälsen blev väl helt ok med den där gamla fönen ;) Mest jag som var galen! 

Om någon tror jag skulle hitta på en kritik (!) så kommer den här.... 

BIR och BIM! Domaren Leif Ragnar Hjort blev klart bäst på denna bilden ;) 

fredag 19 september 2014

Trevlig Helg!!

Med den här fantastiska bilden önskar jag er alla en trevlig helg! Meningen är att jag och C ska till Danmark och ställa på söndag, jag gör mitt yttersta för att tvinga fram lite glädje och sug efter det men nä vad svårt :( Jag vill så mycket hellre vara hemma och mysa med min familj och mina hundar. SUCK! 
Fotot är taget av Jonas i vår studio här på jobbet. Lyx! 

Foto: Jonas Adolfsson 

torsdag 18 september 2014

Bilduppdatering!

När inte tid finns att skriva långa detaljerade inlägg, så ska jag i alla fall publicera en del nya bilder! Det är väl ändå det ni vill se? ;-) 


Hade fågel på jobbet förra veckan!! 


Även lillhunden jobbade på :) 

SPONTAN kanske? ;)

Just like daddy! 

11 veckor

"du kan gå och jobba själv, jag tänker ligga kvar här..."

Det blir en hel del lek! 


Mys <3


Ren och fin! ;-) 

Detta är från lunchen idag, hans pappa visar han alla värsta lerbaden! 

OMG! Tur det finns en bäck med renare vatten! 

11,5 vecka! Fortsätter med mina ståbilder. Hamnade lite långt fram med ena frambenet men man ser rätt väl ändå hur han ser ut <3måndag 8 september 2014

Kort uppdatering!

Idag och imorgon har vi visning på vårt hus! Jisses så nervöst, och så mycket att göra...puh! Hundarna är inte högprio under denna tiden vill jag lova... men lite bilder hinner man ju alltid ta ;)
Lilleman växer och blir modigare och modigare. Ser helt klart mer av hans pappa för varje dag som går, speciellt i humöret :D

Fredagkväll :))

Tollergrenda x 3

På jobbet sover man hur gott som helst :) 

10,5 vecka

söndag 31 augusti 2014

Lite mer än en vecka har gått...

Och det känns som han har bott här alltid :) Valptiden är ju väldigt speciell, mkt gos och skratt så klart men också vassa tänder, torka kiss och sovmorgon är ett minne blott... Chance har inte hela tiden varit så road av vår nya familjemedlem, men det går bättre och bättre. Han har ju fortfarande trumf att kunna hoppa upp i sängen eller soffan dit han inte kan ta sig än på egen tass. 

Att vara med på jobbet har fungerat finfint, och där vänjer jag honom successivt att vara i bur, en kort stund varje dag när han ändå är trött. Från mitt kontor så är det öppet ut en "hundgård" i fabriken så när jag ska på möten etc så kan han och C vara där, vilket är skönt för jag litar inte på honom och alla sladdar än... ;) Nätterna går också utmärkt, vi går ut vid 06.30 ca på helgerna och sen somnar om. Vardagar är det uppstigning innan 06 vilket passar han perfekt så sällan det sker någon olycka. 

Lite blandade bilder ifrån veckan! Hua så otäck han är... ;) Har förmånen att ha en proffsfotograf på jobbet numera! Han är dock inte nöjd med denna bilden för att den är oskarp, inget jag märker av :) Så himla roligt att få riktigt bra bilder från denna tiden! 


Jag vet inte riktigt.... käre C verkar vara avis på den nya LILLA bädden som S har fått....men han får ju också precis plats i den :))
@work! 


9,5 veckas ståbild! Ska försöka ta en varje vecka. 

Igår var vi i skogen och plockade svamp, mysigt!! 

Far & Son! 

Just like daddy....redan!