Nova Scotia Duck Tolling Retriever

Nova Scotia Duck Tolling Retriever
Min finaste <3

måndag 19 december 2011

Inga utställningar för oss under december månad men vi kan väl uppdatera lite ändå :)

Vi var på kurs för Gerard O’Shea helgen 3-4 december, mkt nyttigt! Och framför allt bra att få en uppfräschning av gamla kunskaper och se vad som passar på Chance. Det är inte samma som på Sicko, så nu gäller det att tänka om. Men jag har ett superbra sätt att träna på nu, och jag fångar alla vardagssituationer för det.

PM:et till My Dog ligger ute, vad ska man säga om det…? 71 respektiver 70 tollare anmälda, vi är den ras som har flest representanter under torsdagen (av grupp 2, 5, 6, 8 och 10 tror jag det var). I Stockholm var det 87, men det var ju ändå Nordisk Vinnartitel. Här är det ju inget sånt… Jaja, det blir ju en extra rolig debut tror jag! :) Jag kommer garanterat att minnas den!

I lördags blev Chance 9 månader. Hejdå valptid och hej vuxenvärlden! Jag har gett mig själv en julklapp i form av en systemkamera så nu ska jag dränka den här bloggen i bilder… :) :) Och om ni undrar varför inte Sicko är med på några bilder så är han hur sur som helst och vägrar.

På torsdag är det julavslutning på jobbet, sen tar Theo och jag ledigt mellan jul och nyår, ska bli underbart skönt med lite extra ledighet!

GOD JUL & GOTT NYTT ÅR!

Önskar Elin, Sicko & Chance
måndag 28 november 2011

Avslut på Malmö Valp samt sammanfattning av valptiden i ringen...

Så där ja! Då var Chance tid i ringen som valp över… han blir 9 månader om 2 veckor och nu kör vi paus i över en månad :) Skönt! Dock ska vi på kurs lördag och söndag helgen som kommer, utställningsträning för Gerard O’Shea. Det ska bli väldigt spännande, Sicko och jag gick 2 kurser för han för säkert 4-5 år sedan...så kan behövas fräschas upp en del + med ny hund då!

Malmö Valp hade 16 deltagande tollare i åldersklasserna 4-6 mån, 6-9 mån samt 9-12 mån och C gick i mellanklassen. Han sprang sig till vinst i 6-9 mån, sen bästa hane och tillslut även BIR!! Helt fantastiskt, på just den utställningen är det gott att få vinna! I sälen var vi 19 st tror jag, annars är detta den med flest valpar/hårdast konkurrens. Han fick väldigt fin kritik av domaren, har räknat det till fem st utmärkt! "Mycket vacker rastypisk hanvalp. Utmärkt skuret huvud. Rastypiskt uttryck. Bra öron. Utmärkta kroppsproportioner, bra överlinje. Utmärkt benstomme och bröstkorg. Goda vinklar fram, tillräckliga bak. Utmärkt ansatt och buren svans. Utmärkt redan vuxen päls. Härliga rörelser från alla sidor bara lite ostabil i armbågarna"

Vi stannade inte till finalen då ett julbord kl 15 i Alsjöholm (minst 3 h från Malmö) var bokat sedan länge. Det var ju också världens storm i södra Sverige igår (klass 2 och 3 varningar!), så då passade jag på att köra bil 55 mil! Jisses, jag är totalt utbränd idag.

Sammanfattning av Chance valputställningar;
Framför allt har han uppnått mitt mål, att få HP på samtliga utställningar!
10 utställningar;
10 x HP2 x BIS-r
1 x BIG1 samt 1 x BIG2 (endast 2 st som har haft grupptävlingar för valpar)
7 x BIR1 x BIM
2:a bästa hane (SSRK Åstorp) samt 3:e bästa hane (av 8 st, Tollarspecialen Sälen)

De BIR som jag värderar högst är så klart SSRK Gustavsberg, SKK Växjö samt Malmö Valp! Det ska bli så himla spännande att fortsätta i ringen med den här guldhunden! Helt underbar :) :)

Ha en bra vecka! Nu ska jag försöka fokusera på att det är jul inom en månad… och att jag faktiskt är mamma också, plus har ett hus som ska vara i julskick :)

Hälsningar Elin, Sicko & Chance

tisdag 22 november 2011

Mycket ska man vara med om...


Jag ser ju på besöksräknaren att det minsann är några här inne och kollar ibland! Vore kul om ni skrev nåt :) Och jag ska så klart hålla er uppdaterade!

Vi var i Åstorp på SSRK:s utställning 12 november, Chance fick mkt bra kritik, HP samt andra bästa hanvalp. Sicko är som domaren sa ”still going strong” och blev andra bästa hane igen! Mina fina prinsar!

I söndags var vi på inofficiell utställning i Moheda. Det var årets skämt! Jag är väldigt glad för att Chance gjorde som han skulle, han travade på fint och klarade nästan att stå hela tiden. Domaren var ingen expert på tollare direkt utan gick mellan Chance och sina papper hela tiden vilket gjorde det väldigt utdraget. Ställde också korkade frågor, och fick bara ett kort svar från mig. Tex ”har han simhud” om Sicko, ”inte vet jag, det får du väl se efter” svarade jag. Man ska absolut inte ha diskussioner med domaren! Det är hennes jobb att kunna döma, så jag tänker inte informera henne om hur en tollare ska se ut! Det gick bra iaf, hon gillade Chance och han fick superfin kritik och HP! Väl inne i BIR:et så har någonting hänt, domaren går direkt fram till oss och säger ”tiken vinner för att hanen är övertecknad” ÖVERTECKNAD?! What?! Helt plötsligt hade C gått från att ha varit perfekt med HP till övertecknad. Jisses, vad ska man säga?! Mer än att han INTE är övertecknad. Han har en smal strimma på insidan av sitt ena framben, och tollarklubben gör ett förtydligande i sitt raskompendie att det är OK, se sida 10 http://www.tollarklubben.se/rasen-raskompendium-ebook.pdf och ni kan se en bild här på Chance:s ”övertecknade” ben. Tyvärr kan jag inte klistra in en bild på den korrekta strumpan på kompendiet, men det är lätt att klicka dit och kolla! Intressant tolkning faktiskt :)


Synd att ingen kunde informera domaren om tollarklubbens förtydligande! Det är väl lika bra att jag skriver ut en bild och tar med ifall jag hamnar i en liknande situation igen :) Tack för all support jag har fått efter detta, från Nina och Mia så klart men också från en domarvän som avslutade med ”sluta åk på idiotiska inoffare och åk officiellt där du har domare som kan och som för det mesta har stor integritet” Och så är det nu, vi har Malmö Valp kvar till helgen sen lutar vi oss tillbaka och njuter av december och sen är det dags för juniorklass och officiella utställningar för C! Och viktigast för mig är att han gått bra (BIR) på SKK:s och SSRK:s utställningar – där kan domaren sin sak!

Över till annat så har vi börjat med ingångar enligt ett nytt sätt som Cathrine har visat, lite annorlunda än hur jag tränade in det med Sicko. C är fantastisk lättlärd så han är snart i korrekt position, dock så är han så fruktansvärt snabb så jag ska hinna belöna när han sitter där han ska innan han försvinner någon annanstans! Vi har också tränat på platsläggning och jag tänkte se hur långt han har kommit (dvs. utan träning :)) på ”stanna kvar” och det var inga problem! Kunde gömma mig bakom lekstugan i trädgården och han låg exakt kvar som jag lämnade han :) Kul! Väntar hem Kenth Svartbergs bok i dagarna, den jag hade har försvunnit :( Och jag ska ärligt erkänna att jag inte riktigt minns allt från Sickos tid med lydnadsträning så nu börjar vi om!

Jag har världens finaste rävar och fantastiska arbetsmaskiner, woho! :) :) LYCKA!

torsdag 10 november 2011

Bilder + resultat

Sicko med sin monsterstora rosett efter BIS placeringen SSRK :)
Sicko BIR Veteran SKK Int 111106


Chance BIR Valp SKK Int 111106In action! (i trav!)


Världens vackraste i Chance i skogen <3


Då så, den roliga utställningens helgen i Växjö är över... och med vilka resultat för mina prinsar! Chance blev BIR Valp! Det var 2 hanar och 3 tikvalpar med. Och han travade, äntligen! Hoppas att han håller sig på backen i fortsättningen...!


Sicko gjorde som han skulle, som vanligt. Han sprang sig till ett excellent, CK och bästa veteranhane. Sedan in i bästa hane tillsammans med de andra 9 st som fått ck och han blir placerad som nr 2! Andra bästa hane, min gamle gubbe! :) Och avslutade med att bli BIR Veteran också :-) Chance har nu 3 st valputställningar kvar, sen tar vi paus i december och i januari är det dags för My Dog...och debut i juniorklass!torsdag 3 november 2011

Uppdatering!

Så där ja, nu har det gått ett tag sedan sist :) Chance är nu snart 8 månader, tiden går i ett rasande tempo! Vi har gått in i världens tråkigaste månad - november. Mörkt och tråkigt och så den där idiotiska vintertiden som gör att man inte längre hinner ut med hundarna i skogen efter jobbet. Men tur att jag har med mig mina prinsar på jobbet <3

Vi tränar mycket. Fokus för Chances del just nu är andra hundar..hur kul kan det vara egentligen?! Tydligen hur roligt som helst enligt C. Vi har börjat ställa igen efter 8 veckors paus, det har varit lugnt och skönt men väldigt kul att vara igång igen! Jag har visst inte uppdaterat från SSRK i Uddevalla. Det var Chance + 2 andra hanar i hans klass, och C blir bästa hane och också BIR Valp! I finalen var han helst slut och det visade sig tydligt och vi blev oplacerade. Min gamla stabila räv sprang till sig exc, CK, 4:e bästa hane (av 10 med ck!) BIR Veteran och sedan också BIS2 Veteran! Helt galet! Jag var så himla glad! Det var värt 30 mil enkel (och ensam!) resa helt klart!

För 2 veckor sedan var vi i Bräkne-Hoby på Blekingemästaren. Det gick också bra, men väldigt tråkig utställningsplats. Och usla priser (eller, inga alls faktiskt!). Jag har varit där ett par ggr innan med Sicko men nu var det definitivt sista gången. Chance blev BIR Valp samt BIG2 valp. Synd att han inte tog ett enda travsteg i finalen... ;) Sicko blev både BIR och BIR Veteran men vi valde att inte stanna på några finaler. Världens finaste son var med, och tyckte att det fick räcka med 6 h i ridhus och jag förstår honom! Han började tjata om att åka hem redan i bilen på väg dit :)

Imorgon är det äntligen dags för start av årets hundhelg i Växjö! 3 dagar internationell utställning i tipshallen! Imorgon ska vi dit och miljöträna samt hejja på Cathrine som ska visa mammas Lycka. Och på söndag är det vår tur...håll tummarna!

Trevlig kväll!

lördag 27 augusti 2011

Utställning Tingsryd 110826

Bilder från dagens utställning! Tropisk värme i Tingsryd påverkade både valp och matte, men vi hade bra kontakt och samarbetade hela vägen, yes! Chance fick HP och BIR och äntligen fick vi "välvisad" i kritiken - jippi!

torsdag 18 augusti 2011

Vardag, Södertälje & Sälen


Resultat (foto: Maria Gester)SICKO
Södertälje BIR, BIR Veteran, BIG-r
Sälen 2:a bästa seniorhane med HP
CHANCE
Södertälje
BIR valp, BIG1 valp, BIS-r valp (!)
Sälen
3:e bästa hanvalp med HPJag är galet nöjd! Speciellt roligt att Sicko är tillbaka och tycker att det är kul igen! Det var en jäkla tuff helg men rolig! Fredag Växjö-Emmaboda-Södertälje och en natt på hotell där. Utställning hela dagen och vi hade ju representanter i BIS finalen så fick snällt vänta länge… Resesällskapet Agnes och hennes Majken representerade grupp 9 i finalen, bästa placeringen hittills!! När vi var klara Södertälje-Sälen. Och söndag kl 16 gick bilen Sälen-Växjö, pust! Men det var fantastiskt kul att åka upp på Tollarspecialen. Och nästa år går den på Böda, Öland så då har ju vi nära! ;)

Nu ska vi passa på att träna och miljöträna på inofficiella utställningar (och även officiella men de är ju inofficiella för Chance). Har ett gäng planerade, nu närmast blir det Vetlanda på lördag. 7 tollare anmälda, kul! Annars jobbar vi på med fågel/vilt, mkt apportering och simträning, lösträning, sökrutor etc… Riktigt roligt!

tisdag 2 augusti 2011

Sommar!


Min vilda galna vattenapporterande hund! Han ÄLSKAR det! Här 16 v på bilden. Sommaren går i ett rasande tempo som vanligt... en veckas semester kvar, och sista dagarna ska spenderas uppåt i landet. På fredag åker vi till Södertälje och bor där en natt. Vi ska på utställning där på lördag, och sen kör vi vidare mot Sälen och Tollarspecialen 2011! Ska bli SÅ kul! Det är vår första special, och 19 valpar anmälda i Chances åldersklass... håll tummarna för oss! Sicko är givetvis också anmäld till båda dagarna, hoppas att han är pigg och glad och tycker att det är kul!


Uppdatering kommer efter helgen...

Njut av sista sommarveckorna!

/Elin, Sicko & Chance

lördag 18 juni 2011

Grindar och Helgö

Lycka är att ha grindar i bilen!! Helt suveränt, och väldigt smidiga att montera.

Idag har vi varit ett par h på Helgö, hade t o m fika! Sicko har slagit rekord i att simma, råkade få ut dummyn lite väl långt men min duktiga fina gammelräv hämtade ändå! Perfekt att simträna med hans lite krångliga leder. Har tränat inkallning med C med väldigt bra resultat! Kallade in han när han var i fullt språng mot Sicko som var längre fram, han tvärnitar och vänder och tillbaks i världens tempo! Man kan ju önska att det fungerar lika bra i kritiska situationer.. Han plaskar lite i vattnet men myser helst på klipporna med mej och kollar på när S apporterar :) fick väcka han idag vid 11 tiden, riktig sjusovare!

Nu njuter vi av resten av helgen!

/Elin, Sicko & Chance

torsdag 16 juni 2011

Dags för uppdatering!

Chance 13 veckor idag! Visst är han snygg?! :)

Det går fort att glömma bloggen.. Här är det fullt ös, både hemma och på jobbet så semester känns välkommet! 2 veckor kvar att jobba!

Vi åker mkt till skogen nu, passar på att utforska stenar, stockar, klippor, vatten etc.. Chance apporterar i vatten upp till magen ungefär och Sicko simmar som en galning. Det är så roligt att se hur lycklig S är vid vatten! Han har senaste veckorna varit stapplig och stel och markerat fram så nu ska vi testar en kur med Rimadyl. Väntar bara på receptet från veterinären. C har miljötränat mkt i veckan, det har varit stan, hos frisören och idag sommarfest på dagis :)

Igår var det valpkurs igen. Finaste C är så duktig! Att belöna spontan kontakt från dag 1 har lönat sig och han kommer nu upp på min vänstersida med kontakt under gång! Vi jobbar på med utställningsträningen, svårast är helt klart att stå still! Springa går jättebra, mer filmer kommer! Vi tränar också på att hälsa fint och INTE hoppa på folk, det fungerar inte 100% än men det märks skillnad. Rumsrenheten går sakta men säkert framåt...längtar tills det är klart! Ensamhetsträning går kanon på jobbet där jag har naturliga rundor att gå.. Hämta kaffe, på toa, lämna Sicko till Anita, går till andra kontoret.. Hemma är det svårare att hitta tillfällen, antingen är jag hemma eller iväg för längre saker och då får det ju bli när Mattias är hemma!

Imorgon kommer grindarna till bilen, jippi! Lyx med krokar, hänglås, hängande vattenskål.. Så skönt att kunna lämna bakluckan öppen med inlåsta hundar denna årstid!

Det var en liten uppdatering.. Återkommer snart igen!!

måndag 13 juni 2011

Filmer!Dags för lite film! Då jag har försökt skicka runt de här filmerna för att en del personer ska få se dem utan att lyckas :) så lägger jag nu upp på bloggen istället! Vi har bara tränat det här max 10 ggr och det sitter inte riktigt än men vill gärna visa det som ÄR bra! Älskar hans steg och att han ser så glad ut!! Så ska vi träna på STÅ.. för still vill Chance aldrig vara!!/Elin, Sicko & Chance

PS. Betydligt bättre kvalité på telefonen eller på mail, men nu är det som det är med det...!

onsdag 8 juni 2011

Kurs + roliga saker att se fram emot!

Idag har vi varit på valpkurs. Det gick bra och C gjorde vad han skulle :) riktigt duktig på att ta kontakt trots 6 andra hundar med ägare. Lite sitt och kom övningar var det också. Har beslutat mig för att lägga fokus på "hälsa" övningar och att få han att sluta hoppa (framför allt på Theo!). Smekmånaden är över och nu är det alla tassar i marken när man ska hälsa eller få godis!

Tränade upp det godis som var kvar efter kursen med Sicko, snacka om kontraster... :) roligt att han är pigg och galen när han får träna, speciellt med konkurrens! Och jag slipper tänka med en hund som kan allt..skön paus! ;)

Andra roliga saker är att vi nu är anmälda till Eva Bodfälts "jaktlig valpkurs för fågelhundar" i oktober. Ska bli så himla roligt! Vill verkligen starta jaktprov med Chance! :)
http://www.evabodfaldt.com/kurs.asp?intCourseID=110

Vi har också bokat boende till årets Tollarspecial som går av stapeln första helgen i augusti i Sälen. Så nu väntar jag bara på hans papper från Norska Kennelklubben så de kan snabbt in och vända hos SKK så han får sitt svenska reg nr. Sicko ska gå i seniorklass, debut för han också specialen! Ska bli fantastiskt roligt att åka upp och träffa alla röda hundar och härliga människor!

Inga bilder från kursen, men en på mina fina hundar på kontoret idag! :)

/Elin, Sicko & Chance

Tror ni att Chance trivs på jobbet...?

Tror ni att han trivs? Att han kan slappna av ordentligt?

Eller verkar han bli stressad av miljön? :) :)Hälsningar Elin, Sicko & Chancemåndag 6 juni 2011

Det blåste skönt vid sjön!

Ännu en härlig dag! Men oj vad varmt det varit idag, rekord för ledigheten... +30 i skuggan! Chance är morgontrött och tar det väldigt stilla på fm, och det märks på kvällen ;)

Jag, Theo och hundarna åkte till Helgö för bad och mys. Vi började med att ta oss till några "hemliga" klippor som så klart var upptagna, grr! Bara att gå tillbaka till bilen och testa att annat ställe. Bättre lycka där och dags för bad. Sicko var överlycklig och simmade och apporterade massor. Han simmade även ut i sjön spontant (!), det gör han aldrig utan nåt att hämta så måste ha tyckt att det var riktigt skönt! C plaskade i kanten och hämtade sin dummy ett par ggr men tyckte nästan att det var mysigare på land :)

Ikväll har vi gått ett kvarter i koppel igen, båda hundarna ihop.. Det är betydligt enklare att gå med EN hund! Här finns massor att träna, kan inte ha två viljor som går åt olika håll sen..

Dags att försöka sova i värmen! Imorgon vardag med tidig morgon och jobb.

/Elin, Sicko & Chance

söndag 5 juni 2011

Och Chance har en egen trappa, tur att vi har två på altanen!!

Sickos trappa!

"gör du kaka till mej Lill-husse"?!

Stolta "morföräldrar"!

Bus!!!

Så här gott kan han sova!!!

Prinsar x 3

Tappert försök att få mina pojkar på bild...gick så där! Theo är still, Chance är det inte och Sicko tröttnade på vårt styrande, blev sur och gick åt ett annat håll :)

Bilder!

Finaste prinsarna!

En vecka senare...

Då har Chance bott hos oss i 1 vecka! Och jag har redan glömt av bloggen, skärpning! :)

Tänkte skriva lite om hur vi har det och vad för framsteg som görs... Börjar från början!

Lördag 28/5
Jag hämtade Camilla och vi styrde bilen mot Kristinehamn där vi skulle möta Nina. Ett stopp med Sicko och Alma annars löpte resan på bra tills vi var framme och inte kunde hitta Nina :) hon hade fått vänta länge och vi bytte i princip hund mot pengar och pratade lite sen körde hon vidare. Chance skrek och grät i nästan 10 mil, han var stressad och orolig och bet mig mest hela tiden. Sen däckade han och sov tills vi var hemma! Vi vågade inte stanna :) Natten gick bra när han väl kom till ro.

Söndag 29/5 + måndag 30/5
De här två dagarna var vi hemma och bekantade oss med varandra. Det var mest ett fasligt spring ut och in och torkande av kiss och bajs inne :) vi åkte en liten sväng med bilen för att träna och det behövs... C är inte speciellt glad i att åka bil! Vi åkte till sjön och Sicko apporterade och C plaskade i kanten och bar sin mini-dummie :) Nätterna gick kanon, han somnade i sin säng i vårt sovrum och sov nästan hela natten. Jag började belöna spontan kontakt och det gav utdelning direkt i form av "sitt" som vi nu satt ord på och börjat med "ligg". Han vet att kontakt lönar sig och kommer ofta och tar kontakt!

Tisdag 31/5
Dags för 5 h jobb! Och 14 mil i bilen! C fann sin plats på kontoret utan problem. Han hade lättare att koppla av där än här hemma där det finns så mycket att utforska! Tjejerna hade kommit och hjälpte mig att träna "kom" där de höll han och jag och S sprang som idioter och ropade kom och han efter! Mkt bra sätt att lära in, och han lär sig fort. Godis är också nåt av det bästa han vet så då är det bäst att springa till mej och se om det finns nåt gott!

Onsdag 1/6
Heldag på jobbet utan större problem. Ut och in även där :) han var hos Camilla ett par h medan jag var på första träffen på valpkursen med teoridel. Nu på onsdag ska han med så ska bli spännande att se både hur han upplever det samt hur kursen är MED hund!

Torsdag 2/6
Lediga!! Familjen åkte till Sturkö och lämnade oss hemma. Vi åkte en tur till mamma på em för miljöträning och för att få träffa hennes hundar. Han lekte mjukt och försiktigt med Lycka, hon är snäll som få! Lite mer tid i bilen och nu går det bättre! Vi går ett kvarter i koppel varje kväll. Är Mattias hemma så tar jag en hund i taget, annars båda samtidigt.

Fredag 3/6
Mer ledigt! Vi är hemma hela dagen och planterar blommor och städar altanen. Vi gör en kortare utflykt till Camilla annars mys och träning hemma. Jag introducerar utställningskopplet och nu kör vi 5 min varje dag. Det har redan gett resultat, fantastiskt intelligent hund!

Lördag 4/6
Ännu en hemmadag med vardagsträning. Det är galet varmt och vi är mest ute så det blir inget "spill" inne :) testade att klippa klorna, det var väl ingen favoritsyssla direkt... :) en ganska uppskruvad och övertrött hund när vi ska sova men jag stänger in oss i sovrummet och ignorerar och inom ett par minuter sover han gott. Husse har spelat golf tidigt i ett par dgr nu och då vaknar även C så vi går ut och kissar och somnar sen om till Theo vaknar. Skönt!

Söndag 5/6
Idag! Vi har varit en liten runda hos vänner till oss med stor tomt där hundarna har lufsat runt när vi har druckit kaffe och solat. Mer bilträning, nästan ok nu! Endast ett par olyckor inne, vi kämpar på...! Sicko försvinner från huset när vi går våra långrundor och C är hemma med husse vilket fungerar bra. Nu har vi en ledig dag kvar imorgon sen är det vardag och jobb igen!

Lite allmänt...
Sicko är världens snällaste storebror. Han har sagt till ett par ggr runt ben och när han tycker att leken är för våldsam (läs när C hänger i pälsen på honom)! Han var lite låg första dagarna men nu tycker jag att han är som vanligt.

C har det lite kämpigt med barnen. Han är snäll och vill väl men de är mindre och när han når till knäna på oss så når han tex. Theos ansikte.. Han hoppar på dem, försöker stjäla ev mat, glass, macka etc som finns i handen. Vi tränar både barnen och C så gott det går! Men när de springer så tycker han att det är en festlig lek så klart! Men jag är övertygad om att när både han och de blir vana så blir det inga problem! Och det är bara när han börjar bli trött som det uppstår. Theo är dessutom inne i sin mest "äga-ålder" någonsin och bråkar med C som han vore ett barn - "det är MIN kotte" tex!

Andra små egenheter.. Han kryper in i diskmaskinen :) han spekar i vattenskålen inne så vi snart får vattenskador i parketten :) han gräver under trappan på altanen :) han sover under trappan på framsidan på gammal marksten :) han hämtar tomma toarullar på wc i hopp om att de är godis i dem :) han tuggar lite på soffan men inget annat! :) han har förstått shejpandet och testar nu vad det är jag önskar. Så tränar vi ligg för tillfället! Och sitt är befäst!

Och han är världens sötaste och finaste rävunge och vi är så glada för att han har flyttat hem till oss!! Fortsättning följer!

Hälsningar Elin, Sicko & Chance

lördag 21 maj 2011

Visst rör han sig snyggt!!

It's My boy!!

En vecka kvar...

...tills vi hämtar Chance! Tänk att det ändå har gått så fort! En vecka på Cypern i rasande tempo och så jobba en vecka nu sen är det dags! Känns som lite innan Theo föddes, måste liksom passa på att göra ALLT nu innan så jag bara kan njuta, gosa, fostra, mysa etc..

Första träffen på valpkursen är 1 juni, utan hund. Ska bli spännande att se vad det blir av den kursen, har en del dåliga erfarenheter men det vore väldigt skönt om det fungerar bra!

Sicko är hemma efter en härlig vecka hos Anita. Han har uppfört sig exemplariskt men var i vanlig ordning sur på mig och det är först nu när han varit hemma ett dygn som han börjar bli som vanligt :)

Ska tillägga att alla bilder på Chance tillhör Nina Jørgensen. Och också att Nina säger att han är ett bustroll, helt orädd, gräver upp hennes trädgård, fullt ös eller medvetslös, fantastisk steg (bild kommer!) mm.. Låter lovande!

God natt!

onsdag 11 maj 2011

Veterinärbesiktning UA!
Då var lilla fina Chance besiktigad idag utan anmärkning! Så skönt! 18 dagar kvar innan vi ska hämta han... längtar!

Sicko är hos dagmatte Anita idag och vänjer sig vid hennes hus, på fredag lämnar jag han där och han ska bo hos Anita & Janne under vår Cypern vecka. Det kommer att gå kanon, vet inte vem som är mest nöjd.. Sicko eller Anita :)