Nova Scotia Duck Tolling Retriever

Nova Scotia Duck Tolling Retriever
Min finaste <3

tisdag 30 juni 2015

Sjuk :(

Vilken mardröm det var i Borås i söndags. C är sjuk! Nu när jag tänker efter kanske var hängig redan i fredags, då hade vi vänner hemma på kvällen med hund och C valde att dra sig undan hela tiden istället för att vara med S och A och leka. Då tänkte jag att han är väl sur.

När vi kom fram till där vi skulle sitta i söndags hade vi ca 30 min kvar till bedömningen började. Jag tog ut C för uppvärmning och "jobba ihop oss" som jag brukar. Han var helt off. Efter 3 min gick jag tillbaka, messade några hundvänner citat "C är helt apatisk. Vill inte springa, stå, leka eller ta godis". Precis så var det. Testade olika leksaker, olika godis och gjorde allt för att "få igång" honom. Trodde att han fått löptik i tanken och sa till honom att skärpa sig.

Jag fick "dra" fram han i kopplet och han var allt annat än min pigga glada hund. Vi var bara 2 ch hanar i klassen så tänkte kanske kan jag få lite draghjälp då vi gick sist. Efter ett varv ihop och den andra hunden blir bedömd börjar han kräkas i ringen. Jag lyfte ut han utanför, höll han som ett barn över kanten. Hade vi varit fler hundar här så hade jag frågat ringsekreteraren om jag kan bryta, men det var vår tur omgående. Vi sprang fram och tillbaka och han fick stanna och kräkas igen. Jag fick sitta ner med honom och hålla hans huvud som en spaniel för att stå. Det var enda gången jag önskade att inte få CK. Det fick han dock, men i bästa hane så stod vi bara ut tiden. Stackars stackars C. Nu har jag ganska många frågetecken att ta reda på, regeln säger ju att när man är innanför området ska man delta. Eftersom han inte kräkts innan bedömningen har jag svårt att se att vi kunde fått stryka oss. Det han kräktes var också bara det godis jag desperat tryckt i honom när jag skulle få han att "vakna". Kan säkert hända andra hundar som ätit för mycket.

*Kunde jag brutit innan bedömningen börjat med en "känsla" att nåt var fel? Kanske hade fungerat om ingen anmält att vi var där?
*Kan jag avbryta under pågående bedömning? Får han KEP då? Kan resultatet strykas om jag får veterinärintyg på plats?
*Kan man skippa bästa hane efter att få ck?

Vi packade in oss och åkte hem rätt omgående efter det. C sov resten av dagen. På torsdag ska vi ta blodprov, vi tar de vanliga samt även för fästingrelaterade sjukdomar. Lika bra att kolla allt. Jag tycker han är piggare nu men igår protesterade magen så nu är det risdiet och vila som gäller.

När vi åkte hem sa Theo till mig "mamma, jag tycker vi ska vara stolta över C som kämpade så bra trots han är magsjuk". Älskade unge! Klart vi är <3 <3

Så här såg det ut när vi var hemma igen. Lilla gubben. 

måndag 8 juni 2015

Norrköping Dog Show 150606

Yes! I helgen showade Chance till sig sin sjätte placering i gruppen! Så fantastiskt roligt! Han var den enda retrievern som blev shortlistad och sen placerad. Vi var 18 i gruppen. 
Rasen dömdes av Joakim Olsson och gruppen av Bertil Lundgren. Något så unikt som en film finns också på detta då jag hade med mig min bonusdotter på 11 år och en sprillans ny iPad :) Kolla på den här! Chance BIG3 
Överlag var C på toppenhumör, väldigt lyhörd och hyfsat koncentrerad på vad han skulle göra. Med undantag för efter vår förhandsgranskning, ställer jag om han ett par ggr och svänger visst med armen åt det höga minimala bord man står på för bedömning. Vips så satt han där uppe! Smidig som en katt :D Övriga i grupp 8 fick sig ett gott skratt :)) 

Norrköping är klart en av mina absoluta favoritutställningar. Superbra arrangörer, och superbra plats att vara på, och superbra resultat med 2xBIG3 där ifrån :) Hotell är redan bokat till augusti! 

Om en vecka lyfter vi mot värmen! Så underbart. Sen jobbar vi 2 veckor till och därefter blir det sen 5 veckor ledigt, med bl a Borås och Tvååker i kalendern. 

Blandade bilder! Norrköping är en fantastisk vacker stad, därav en del sådana bilder också :)  

Showtime! 

Klassiskt på Scandic! Alltid ceasarsallad :)

Barnen var väldigt imponerade över omgivningen där vi bodde... Här "häng-ek"


Pelargon på stam. Aldrig sett innan :D

Hela gänget! 

Det här var nåt av det coolaste jag sett i planteringväg! WOW! 


Chillar på hotellet

Många fel här... förutom färgen på rosetten då :) Och hunden :D
Skyller på min dåliga fotograf! 

Här blåste det storm, så jag kunde inte stå åt andra hållet för då stod pälsen rakt ut.
 Så denna blev så mörk för jag skymmer solen. Trist!
Fast det förtar så klart inte glädjen över ytterligare en placering... :) 

Lördag showhund, söndag skogshund. Underbart! 

onsdag 3 juni 2015

Update!

Wow vilken ära... vilken grej att få vara med om! Mer information kommer senare. Hälsningar en sjukt nöjd/stolt/mallig matte :)I helgen åker vi till Norrköping...hoppas på SOL! Är så vansinnigt trött på den här våren. Suck. Men om 12 dagar åker vi till Cypern... tur att man får säkra en vecka med sommarkläder iaf :))