Nova Scotia Duck Tolling Retriever

Nova Scotia Duck Tolling Retriever
Min finaste <3

torsdag 31 januari 2013

Planerade kullar

Tyvärr så har det visat sig att Kaxi har en lättare rubbning på sköldkörteln och därför så kommer den planerade kullen mellan henne och Chance inte att bli av. Jättetråkigt så klart. Det positiva ur den här historien är att jag har fått en riktigt fin vän i Eva på Westcoasttollers. Kramar till dig och Kaxi, Eva!

Jag har fått förfrågningar som jag har tackat nej till på Chance, men jag har också fått en som jag har sagt ja till. Tiken började löpa i måndags, så vi kommer att avvakta till nästa löp som är beräknat till sommaren någon gång. Än är det inte officiellt så mer information om den planerade kullen kommer :)

/Elin

lördag 26 januari 2013

Nöjd!

Här är C:s senaste 4 utställningar. Kan man vara annat än HUR NÖJD SOM HELST?! Wiho! Min lysande stjärna! Klicka på bilden för att få den stor! 


onsdag 16 januari 2013

Då blev det vinter igen...

Vi var ganska nöjda med barmark och plusgrader men det var kortvarigt! Nu ska vi ge oss ut på långrunda i -12 och snö. Suck! Men bara 30 dagar kvar till Thailand... :))) Trevlig kväll!

lördag 5 januari 2013

MyDOG

Jaha, vad ska man säga om MyDOG... :D

Börjar från början... Torsdag em var vi hos Hanne på Svans & Elegans för att utföra en riktig proffsbehandling på C. Hanne klipper och trimmar alltid C men jag brukar bada honom själv. Nu badade Hanne honom och fönade han och fixade, han blev SÅ fin! På kvällen så packade jag och gjorde allt klart, skulle nämligen gå upp kl 04 för att köra till Göteborg, suck. Då ska man bara behöva sminka sig och dricka typ 4 koppar kaffe ;-) Vi kom iväg strax innan 05 som planerat och resan gick bra, och även att hitta parkering så var på plats på mässan vid 08 tiden. Skönt! 
Det var 58 tollare anmälda varav 25 hanar. I vår klass var det 4 st unghundar. C vann sin klass med CK och i bästa hane var vi 8 st om jag minns rätt. Domaren placerade bakifrån och vem stod kvar sist? Jo CHANCE och jag! Vi sprang ett sista varv och domaren stoppade sedan och därmed så hade C blivit bästa hane! De tre övriga var alla champions ;) Han fick därmed ytterligare ett CERT (hans femte nu), och sitt andra CACIB och även kvalifiserad till Crufts 2014! Han är ju kvalad även i år, men vi kommer inte att åka eftersom vi kommer hem från Thailand i samma veva, men 2014 kan det nog bli så att vi försöker ta oss iväg... :) Vi gick sedan mot tiken och även där vann Chance och blev BIR! Helt fantastiskt :) min fina älskade rävunge! Han bara går in i ringen och levererar, helt underbar. Han är allt man kan önska sig!
Vi stannade så klart kvar till gruppfinalen, det var en härlig känsla att springa in i stora ringen på MyDOG till musik och applåder. Det tyckte C också och var het som ett fullblod. Domaren valde ut ca 8 hundar där var vi med :) inför sista placeringen blev vi avtackade men jag är glad ändå. Kastade oss i bilen och körde hem, var hemma vid 20 så sliten men så lycklig! 

Vill också passa på att tacka alla som var framme hos oss efteråt och kramades och gratulerade! Också tack till er alla som skrivit till oss på facebook. Till er övriga som bara blir surare och surare ju mer Chance vinner säger jag inget alls. 
Ha en riktigt bra helg! Det ska vi ha :)) /Elin, Sicko & Chance 

BIR fotografering :)


I gruppfinal! (foto: Johanna Karlsson)


Lite suddigt foto ;) Men Eva var väl så glad så hon inte kunde hålla still telefonen :))