Nova Scotia Duck Tolling Retriever

Nova Scotia Duck Tolling Retriever
Min finaste <3

måndag 28 november 2011

Avslut på Malmö Valp samt sammanfattning av valptiden i ringen...

Så där ja! Då var Chance tid i ringen som valp över… han blir 9 månader om 2 veckor och nu kör vi paus i över en månad :) Skönt! Dock ska vi på kurs lördag och söndag helgen som kommer, utställningsträning för Gerard O’Shea. Det ska bli väldigt spännande, Sicko och jag gick 2 kurser för han för säkert 4-5 år sedan...så kan behövas fräschas upp en del + med ny hund då!

Malmö Valp hade 16 deltagande tollare i åldersklasserna 4-6 mån, 6-9 mån samt 9-12 mån och C gick i mellanklassen. Han sprang sig till vinst i 6-9 mån, sen bästa hane och tillslut även BIR!! Helt fantastiskt, på just den utställningen är det gott att få vinna! I sälen var vi 19 st tror jag, annars är detta den med flest valpar/hårdast konkurrens. Han fick väldigt fin kritik av domaren, har räknat det till fem st utmärkt! "Mycket vacker rastypisk hanvalp. Utmärkt skuret huvud. Rastypiskt uttryck. Bra öron. Utmärkta kroppsproportioner, bra överlinje. Utmärkt benstomme och bröstkorg. Goda vinklar fram, tillräckliga bak. Utmärkt ansatt och buren svans. Utmärkt redan vuxen päls. Härliga rörelser från alla sidor bara lite ostabil i armbågarna"

Vi stannade inte till finalen då ett julbord kl 15 i Alsjöholm (minst 3 h från Malmö) var bokat sedan länge. Det var ju också världens storm i södra Sverige igår (klass 2 och 3 varningar!), så då passade jag på att köra bil 55 mil! Jisses, jag är totalt utbränd idag.

Sammanfattning av Chance valputställningar;
Framför allt har han uppnått mitt mål, att få HP på samtliga utställningar!
10 utställningar;
10 x HP2 x BIS-r
1 x BIG1 samt 1 x BIG2 (endast 2 st som har haft grupptävlingar för valpar)
7 x BIR1 x BIM
2:a bästa hane (SSRK Åstorp) samt 3:e bästa hane (av 8 st, Tollarspecialen Sälen)

De BIR som jag värderar högst är så klart SSRK Gustavsberg, SKK Växjö samt Malmö Valp! Det ska bli så himla spännande att fortsätta i ringen med den här guldhunden! Helt underbar :) :)

Ha en bra vecka! Nu ska jag försöka fokusera på att det är jul inom en månad… och att jag faktiskt är mamma också, plus har ett hus som ska vara i julskick :)

Hälsningar Elin, Sicko & Chance

tisdag 22 november 2011

Mycket ska man vara med om...


Jag ser ju på besöksräknaren att det minsann är några här inne och kollar ibland! Vore kul om ni skrev nåt :) Och jag ska så klart hålla er uppdaterade!

Vi var i Åstorp på SSRK:s utställning 12 november, Chance fick mkt bra kritik, HP samt andra bästa hanvalp. Sicko är som domaren sa ”still going strong” och blev andra bästa hane igen! Mina fina prinsar!

I söndags var vi på inofficiell utställning i Moheda. Det var årets skämt! Jag är väldigt glad för att Chance gjorde som han skulle, han travade på fint och klarade nästan att stå hela tiden. Domaren var ingen expert på tollare direkt utan gick mellan Chance och sina papper hela tiden vilket gjorde det väldigt utdraget. Ställde också korkade frågor, och fick bara ett kort svar från mig. Tex ”har han simhud” om Sicko, ”inte vet jag, det får du väl se efter” svarade jag. Man ska absolut inte ha diskussioner med domaren! Det är hennes jobb att kunna döma, så jag tänker inte informera henne om hur en tollare ska se ut! Det gick bra iaf, hon gillade Chance och han fick superfin kritik och HP! Väl inne i BIR:et så har någonting hänt, domaren går direkt fram till oss och säger ”tiken vinner för att hanen är övertecknad” ÖVERTECKNAD?! What?! Helt plötsligt hade C gått från att ha varit perfekt med HP till övertecknad. Jisses, vad ska man säga?! Mer än att han INTE är övertecknad. Han har en smal strimma på insidan av sitt ena framben, och tollarklubben gör ett förtydligande i sitt raskompendie att det är OK, se sida 10 http://www.tollarklubben.se/rasen-raskompendium-ebook.pdf och ni kan se en bild här på Chance:s ”övertecknade” ben. Tyvärr kan jag inte klistra in en bild på den korrekta strumpan på kompendiet, men det är lätt att klicka dit och kolla! Intressant tolkning faktiskt :)


Synd att ingen kunde informera domaren om tollarklubbens förtydligande! Det är väl lika bra att jag skriver ut en bild och tar med ifall jag hamnar i en liknande situation igen :) Tack för all support jag har fått efter detta, från Nina och Mia så klart men också från en domarvän som avslutade med ”sluta åk på idiotiska inoffare och åk officiellt där du har domare som kan och som för det mesta har stor integritet” Och så är det nu, vi har Malmö Valp kvar till helgen sen lutar vi oss tillbaka och njuter av december och sen är det dags för juniorklass och officiella utställningar för C! Och viktigast för mig är att han gått bra (BIR) på SKK:s och SSRK:s utställningar – där kan domaren sin sak!

Över till annat så har vi börjat med ingångar enligt ett nytt sätt som Cathrine har visat, lite annorlunda än hur jag tränade in det med Sicko. C är fantastisk lättlärd så han är snart i korrekt position, dock så är han så fruktansvärt snabb så jag ska hinna belöna när han sitter där han ska innan han försvinner någon annanstans! Vi har också tränat på platsläggning och jag tänkte se hur långt han har kommit (dvs. utan träning :)) på ”stanna kvar” och det var inga problem! Kunde gömma mig bakom lekstugan i trädgården och han låg exakt kvar som jag lämnade han :) Kul! Väntar hem Kenth Svartbergs bok i dagarna, den jag hade har försvunnit :( Och jag ska ärligt erkänna att jag inte riktigt minns allt från Sickos tid med lydnadsträning så nu börjar vi om!

Jag har världens finaste rävar och fantastiska arbetsmaskiner, woho! :) :) LYCKA!

torsdag 10 november 2011

Bilder + resultat

Sicko med sin monsterstora rosett efter BIS placeringen SSRK :)
Sicko BIR Veteran SKK Int 111106


Chance BIR Valp SKK Int 111106In action! (i trav!)


Världens vackraste i Chance i skogen <3


Då så, den roliga utställningens helgen i Växjö är över... och med vilka resultat för mina prinsar! Chance blev BIR Valp! Det var 2 hanar och 3 tikvalpar med. Och han travade, äntligen! Hoppas att han håller sig på backen i fortsättningen...!


Sicko gjorde som han skulle, som vanligt. Han sprang sig till ett excellent, CK och bästa veteranhane. Sedan in i bästa hane tillsammans med de andra 9 st som fått ck och han blir placerad som nr 2! Andra bästa hane, min gamle gubbe! :) Och avslutade med att bli BIR Veteran också :-) Chance har nu 3 st valputställningar kvar, sen tar vi paus i december och i januari är det dags för My Dog...och debut i juniorklass!torsdag 3 november 2011

Uppdatering!

Så där ja, nu har det gått ett tag sedan sist :) Chance är nu snart 8 månader, tiden går i ett rasande tempo! Vi har gått in i världens tråkigaste månad - november. Mörkt och tråkigt och så den där idiotiska vintertiden som gör att man inte längre hinner ut med hundarna i skogen efter jobbet. Men tur att jag har med mig mina prinsar på jobbet <3

Vi tränar mycket. Fokus för Chances del just nu är andra hundar..hur kul kan det vara egentligen?! Tydligen hur roligt som helst enligt C. Vi har börjat ställa igen efter 8 veckors paus, det har varit lugnt och skönt men väldigt kul att vara igång igen! Jag har visst inte uppdaterat från SSRK i Uddevalla. Det var Chance + 2 andra hanar i hans klass, och C blir bästa hane och också BIR Valp! I finalen var han helst slut och det visade sig tydligt och vi blev oplacerade. Min gamla stabila räv sprang till sig exc, CK, 4:e bästa hane (av 10 med ck!) BIR Veteran och sedan också BIS2 Veteran! Helt galet! Jag var så himla glad! Det var värt 30 mil enkel (och ensam!) resa helt klart!

För 2 veckor sedan var vi i Bräkne-Hoby på Blekingemästaren. Det gick också bra, men väldigt tråkig utställningsplats. Och usla priser (eller, inga alls faktiskt!). Jag har varit där ett par ggr innan med Sicko men nu var det definitivt sista gången. Chance blev BIR Valp samt BIG2 valp. Synd att han inte tog ett enda travsteg i finalen... ;) Sicko blev både BIR och BIR Veteran men vi valde att inte stanna på några finaler. Världens finaste son var med, och tyckte att det fick räcka med 6 h i ridhus och jag förstår honom! Han började tjata om att åka hem redan i bilen på väg dit :)

Imorgon är det äntligen dags för start av årets hundhelg i Växjö! 3 dagar internationell utställning i tipshallen! Imorgon ska vi dit och miljöträna samt hejja på Cathrine som ska visa mammas Lycka. Och på söndag är det vår tur...håll tummarna!

Trevlig kväll!