Nova Scotia Duck Tolling Retriever

Nova Scotia Duck Tolling Retriever
Min finaste <3

söndag 31 augusti 2014

Lite mer än en vecka har gått...

Och det känns som han har bott här alltid :) Valptiden är ju väldigt speciell, mkt gos och skratt så klart men också vassa tänder, torka kiss och sovmorgon är ett minne blott... Chance har inte hela tiden varit så road av vår nya familjemedlem, men det går bättre och bättre. Han har ju fortfarande trumf att kunna hoppa upp i sängen eller soffan dit han inte kan ta sig än på egen tass. 

Att vara med på jobbet har fungerat finfint, och där vänjer jag honom successivt att vara i bur, en kort stund varje dag när han ändå är trött. Från mitt kontor så är det öppet ut en "hundgård" i fabriken så när jag ska på möten etc så kan han och C vara där, vilket är skönt för jag litar inte på honom och alla sladdar än... ;) Nätterna går också utmärkt, vi går ut vid 06.30 ca på helgerna och sen somnar om. Vardagar är det uppstigning innan 06 vilket passar han perfekt så sällan det sker någon olycka. 

Lite blandade bilder ifrån veckan! Hua så otäck han är... ;) Har förmånen att ha en proffsfotograf på jobbet numera! Han är dock inte nöjd med denna bilden för att den är oskarp, inget jag märker av :) Så himla roligt att få riktigt bra bilder från denna tiden! 


Jag vet inte riktigt.... käre C verkar vara avis på den nya LILLA bädden som S har fått....men han får ju också precis plats i den :))
@work! 


9,5 veckas ståbild! Ska försöka ta en varje vecka. 

Igår var vi i skogen och plockade svamp, mysigt!! 

Far & Son! 

Just like daddy....redan! 

söndag 24 augusti 2014

STAY

Då är han hemma! Jag pratade med Nina i fredags för att försöka få ihop ett datum då vi kunde mötas halvvägs (dvs 30 mil bort) och oj vad svårt det var. Antingen var jag bokad eller hon. Men sedan bestämdes det hastigt att just idag fungerar det ju! Så vi möttes i Kristinehamn och jag anlände hemma med vår nya familjemedlem vid kl 22. Resan på 3,5 h fungerade suveränt trots att jag åkte själv! Han satt ihop med pappa Chance. Det var inget gnäll alls, när jag hämtade C på samma ställe så skrek han i 28 mil ;)

Eftersom han ska med till jobbet så ville jag gärna ha lördag och söndag hemma för att lära känna varandra en del. Han var 8 veckor i torsdags, så tidigt har jag aldrig hämtat innan! Både C och U var över 10 veckor. Jag gillar det jag ser hittills, och han är härlig i temperamentet. Ska bli väldigt spännande att se vad det blir framöver! 

Igår var vi bara en sväng med bilen, men idag har han både fått ett bad och varit på "utflykt" i skogen. 

Han har inte svart nos, trots att det kanske ser ut så här utan kommer att bli sotig som sin pappa. 
Modig! 

Min underbara son hjälpte mig att ta en ståbild idag. Här 8,5 vecka! Älskar allt jag ser!! 


torsdag 21 augusti 2014

Återgår till sickoandchance...

Trodde att det var enkelt att byta adress till bloggen, eller i alla fall hänvisa till den nya men det var det inte! Så nu väljer jag att återgå till den gamla adressen, älskade Sicko får stå kvar alltid! Precis som han alltid finns kvar i vårt minne <3 

fredag 15 augusti 2014

Ny adress!

Det är lite mer än ett år sedan vi tog farväl av Sicko, och nu har jag justerat bloggadressen till http://stayandchance.blogspot.com

torsdag 14 augusti 2014

WDS & Stay!

Vi är mitt i processen att göra klart vårt hus på 220 m2 och en trädgård på 800m2 för försäljning...fotografering på onsdag! Pulsen är rätt hög nu kan jag säga :) Så bloggen är väl inte prioriterad... och det var extremt lägligt av mig att åka 4 dagar till Finland förra veckan ;) 

Så kort om WDS, vilken upplevelse det är! Jag bara älskar välorganiserade utställningar på den här nivån! C och jag gjorde allt ihop denna gången, så skönt! Han fick excellent men oplacerad i en stark championklass. Finnarna vann alla klasser (nästan säker iaf), så stämningen runt ringen var på topp! Som världens roligaste fest :D En helt underbar veteran på 10 år gjorde rent bord genom att bli både veteranWW, ta det finska certet och slutligen BIR. Jag grät nästan, så välbevarade äldre hundar är underbart att se! Han är finsk men bor i Schweiz. Den resan gör jag så gärna om! God mat, perfekt boende, allt flöt på super...! 

Nästa vecka är Stay klar för att flytta. Jag har dock inte riktigt bestämt tid för att hämta honom, har som sagt en del annat på agendan ...

G och C i hytten på Silja Symphoy (otrimmad!)

Resekompisarna!

Koppla av...inga problem! 

En "liten" skaldjurstallrik på färjan :D 

Uteservering på hotellet i Helsinki. Åska och massor av folk, vem bryr sig??

Då var det dags, att bli snygg... :) 

Lycka! Hamnade bredvid Alison Strang på WDS som råkade ha 5 böcker över, köpte en direkt! Vilken bibel!! 

Innan bedömning 

På väg hem! 

C:s dotter Tampa, så underbar!!

SLITEN och skönt att vara hemma!Ninas kamera har varit trasig ett tag, men idag kom äntligen ett par bilder på smårävarna! Stay är killen med strumpor och svart halsband


tisdag 5 augusti 2014

Welcome to Stay!

I fredags vid lunchtid körde jag upp till Nina, 65 mil från jobbet... och så körde jag hem kl 13 dagen efter, puh! Men vad gör man inte för sina små barnbarn <3 Det var dags att bestämma vem som ska flytta till Sverige, oj vad svårt... Alla har ju nåt, och alla saknar nåt. Men efter att ha funderat och pratat med Nina, vänner, familj så har jag nu bestämt att det blir "Storken" som flyttar till till oss. Dvs den hane som föddes flera timmar efter de andra, det har känts som att något var meningen med honom hela tiden. Ödet? ;-) 
Det är en rejäl valp, och kanske den som påminner minst om sin pappa. Men en ny Chance får jag ju aldrig ändå, så varför ska jag försöka skaffa en kopia....? Hans namn blir Stay, och komplett kennelnamn Tollergrenda's Welcome to Stay. 

Unique har varit hos oss 5 veckor i sommar och jag ska lämna han hos min mamma, där han numera bor, i morgon. Vi har "'delad vårdnad" om honom, fast han bor där men jag har honom ibland :) Han är världens gulligaste, men en rejält stor kille, och just nu väldigt vinglig i kombination med spökålder så nu har han det bäst på landet. Han ska få följa med på show framöver när han blivit lite modigare. 

Imorgon åker vi till Stockholm, för att ta en klassisk finlandskryssning över till Helsinki. 
99 anmälda tollare, oj vad roligt det ska bli!! :) På fredag är det dags, håll tummarna för oss! 

Stay

Stay 

Hane

Victory + Welcome kullarna 

Victory + Welcome 

Hanarna 

Hane + Stay

Hane + Stay 

Stay 

Stay 

Stay 

Hane 

<3


Hane 

Stay 

Hane 


Stay 

Stay + Chance! :) 

Unne + C :) 

Unne på jobbet