Nova Scotia Duck Tolling Retriever

Nova Scotia Duck Tolling Retriever
Min finaste <3

lördag 30 mars 2013

BIR!

Kort inlägg, ville bara berätta att Chance igår blev BIR igen! Denna gången i Stockholm och deras internationella påskutställning. Han är ju fantastisk! 
GLAD PÅSK!


söndag 24 mars 2013

Som en saga!

Idag är det en vecka sedan Chance fyllde två år. Och nu är han svensk utställningschampion! Han är en dröm som blivit sann, han är min lysande stjärna! Han var inne och vände i öppenklassen, och gjorde det utan några svårigheter. Och inte nog med att han blev champion (det kan man ju bli som andra, tredje, fjärde hund också...) så blev han igår bästa hane på Malmö Internationella utställning, och dessutom BIR! Detta var hans femte bästa hane. För olika domare ;-) Igår drack vi champange från Moët & Chandon och firade framgångarna och idag har vi redan börjat planera inför framtiden. Vi ses i ringarna framöver! Ps. Dömde igår gjorde Jos de Cyper som har fött upp tollare i 4 generationer. Extra roligt att bli BIR för en specialist! 


söndag 17 mars 2013

Hipp hipp hurra!

Idag fyller finaste lillräven 2 ÅR! Tiden rusar iväg och nu ska han väl vara "vuxen" (det är han dock inte!). Han har fått tre paket med plågsamma (för oss) leksaker och i kväll väntar inslagen grisknorr :) 
I och med att han fyller 2 år så lämnar han också klassen unghund. Det betyder att han nu går upp i öppen klass och ska jaga sitt sista cert! Kort sammanfattning av unghundsklassen gör man enklast genom ett ord; FANTASTISKT! 
Men lite mer utförligt... så har han ställts ut 7 ggr i unghund. Han har ställt i Sverige 5 gånger med det fantastiska resultatet; 5 CERT, 2 CACIB, 4:a BÄSTA HANE, 2 BIR och 2 BIM. Den gången han inte blev bästa hane så blev han andra bästa ;-) De andra 2 gångerna var i Danmark på nordisk och dansk vinnare. Han blev 3:e bästa hane ena dagen med r-cert och oplacerad i bästa hane dag 2. Han har också som unghund blivit BIG-2 på SKK Internationell utställning. 
Chance är allt som jag har drömt om, och han är den mest speciella hund som jag någonsin träffat. Och han är MIN! 


tisdag 12 mars 2013

Dags för kurs?

En av mina närmaste vänner har nu tagit steget till att "starta eget" och hålla kurser. Äntligen säger jag! Jag har dock haft förmånen att fått ha henne som tränare och coach under ganska många år, men nu är det fler som får möjlighet.
Hon har lagt ner otaliga timmar på att tänka, studera, fundera, testa, tänka mer, fundera mer och testa mer för att få ut bästa möjliga av Chance i utställningsringen. Vi har träffats och slipat på sådana små detaljer som man kanske inte ens vet finns, men som i det stora hela är SÅ viktigt i ringen! Jag har fått tips, råd, stöttning, kritik och fina ord som hjälpt oss massor på vägen till den framgång som vi (faktiskt!) har. Så ja, jag ger massor av cred till Cathrine för att Chance har startat sin karriär så bra! Tusen tack!

Så alla ni som bor i Kalmar med omnejd och som vill lära er att visa hund... eller rallylydnad eller nåt annat, surfa in här http://cathrineshundkurser.hundpoolen.nu

Här tränar C med Cathrine och jag står bakom kameran. Uttryck, attityd, vinklar!
(C var här ca 11 månader)

onsdag 6 mars 2013

Thailand

Oj oj oj... vi har nu tillbringat två veckor i världens finaste land; Thailand. Ni som inte har varit där - ÅK! Jag har saknat mina små rävungar så klart, men i söndags hämtade jag C och i måndags S så nu är allt som vanligt igen. C fyller snart 2 år! Jisses vad tiden går fort :))


Vår strand

Vårt underbara hotell, precis på stranden!

Jag och Theo. Helt overkligt med 35 grader i skuggan, 30 grader i vattnet... och att kunna gå barfota i klänning... underbart!