Nova Scotia Duck Tolling Retriever

Nova Scotia Duck Tolling Retriever
Min finaste <3

tisdag 29 november 2016

Norsk Vinner 2016

WOW... jag är helt mållös. Totalt overkligt att C två veckor efter sin bragd i Herning skulle springa hem bästa hane, Norsk Vinner och BIR i Lilleström med +100 anmälda tollare! 

Jag är så vansinnigt nöjd över vad han har presterat det här året och känner mig så tillfreds. Han behöver inte bevisa nåt mer, att stå som BIR på Europas tre största utställningar i år är nog <3 Min magiska kille! 


Fotosession med vår egna fotograf :) C ska pryda omslaget i norska gruppen "Resultat för tollare" 1 år

Stora ringen i Herning. My Star! 


Borta bra men hemma bäst va.... :) 

Träning pågår! Här jobbar vi med ingångar med apport! 

Bästa ungen var med i Oslo! Här med lillens mamma Froya

Dubbelsäng OCH extrasäng? Theo var nöjd! 

Välkommen till Lilleström och norsk vinnare.... och de smalaste och mest usla ringar någonsin! :(

Championklass 

Lillhunden <3 Nytt huvudfoto av (c)Jonas

(c)Jonas 

Lyckades muta med mig barnet till skogen. Kostade 50 kr "köp inuti app" ;) torsdag 10 november 2016

Dansk & Nordisk Vinnare 2016

Det här är helt klart ett inlägg jag aldrig trodde att jag skulle skriva. Inte i min vildaste fantasi kunde jag föreställa mig att det som hände i helgen kunde ske. Det är en tanke som man inte ens kan nudda vid i sina drömmar. Helt overkligt. 

Jag, Helen och Mia hade hyrt en lägenhet i Ikast, 10 minuter körning från mässan. Helt perfekt! Det var 3 personer och 3 hundar och det är klart stor skillnad mot att trängas i ett hotellrum. De få timmarna vi var hemma då vill säga :D På lördagen var vi iväg 12 h. Avslutade dagen med att vandra i 30 min i ösregn för att vi inte hittade bilen. Haha :)

Det var ju anmälningsrekord så trafikproblemen på lördagen var rätt stora. Vi satt i kö i 40 min och var inne på mässan exakt kl 9. Ingen fara då vi hade 15 hundar innan tollarna började men jag hatar att sitta i bilkö! Och Chance hatar det ännu mer. Det var 55 officiella hundar anmäla på lördagen (9 championhanar deltog) och C började med att vinna championklassen och drog sedan längsta strået i både bästa hane och i BIR :) Han var helt fantastisk att visa! Som vanligt dag 1 skulle jag säga, taggad till tusen! I och med bästa hane kan han nu också titulera sig Dansk Vinnare 2016! Resultat och kritiker för lördagen hittar man här

Vi förflyttade oss sedan till stora ringen. Där kan man köpa öl och korv, passade oss perfekt. Med risk för att låta tjatig så var han om möjligt ÄNNU mer magisk i gruppen. Oj vad han älskar att visa sig där. Han blev utplockad ihop med en flat från Caci's, norska Rudi med sin portugis och så årets hund i Danmark, amrisen från Galaksi. I det sällskapet placerade han sig som BIG3! 
Film från finalen finns här! Vi firade ordentligt när vi väl hittat hem till lägenheten :D

Ny dag och ny titel. Vi åkte nu svintidigt för att slippa kö, och då hade DKK så klart löst problemet och öppnat upp fler infarter så då var vi på plats redan 7.30 när mässan precis öppnat, haha. 54 tollare varav 10 ch hanar var det på lördagen och C kör en repris från lördagen med att vinna chkl, bästa hane och slutligen BIR och Nordisk Vinnare 2016. Helt ofattbart. Han var mycket tröttare i söndags, inget som syntes sa de vid sidan om ringen men jag känner det så väl i kopplet.. Väl dags för BIR så hejade och tjoade mina vänner runt ringen igång honom ordentligt. Han älskar applåder! Jag verkligen kände hur han "ok, vi kör väl igen då" och kavlade upp armarna och rockade skiten ur BIR:et :) Resultat och kritiker för söndagen finns här. Vi landade hemma i Växjö strax efter midnatt. Min sambo hade lagt en Moët på kylning, vi var lite sent hemma bara så den ser jag fram emot att få knäcka imorgon! 

Nu vilar vi en helg innan Lilleström och Norsk Vinnare med över 100 anmälda tollare! Jisses så häftigt :) 

Jag är så tacksam för alla domare som om och om igen placerar min vackra stjärna så högt! Och tusen tack för alla grattis vi har fått senaste veckorna! All kärlek <3


Duckan var "hemma" en sväng
Mr G fick vara på ena sidan bänken :) Sköna fåtöljer i lägenheten tyckte C

Störda syskon, båda upp och ner, haha 


Bästa hane 1 och 2 både lördag och söndag! Chance & Redforesthunter Wallace 


Lördag

Söndag. Då togs nästan inga bilder alls :/

Och ganska dåligt arrangerad BIR bild. Haha

I och med helgen så blev C återigen rasvinnare i DK! 

Tillbaka på kontoret..... sååååååå tröööttt. 

Typ ;) 

BIG3! 

Härlig och färggrann hög att få med sig hem! 


Mina små julgranar! Supersura, men jag föredrar att vi synas när vi är ute helt klart. onsdag 2 november 2016

Debut i Polen!

Jag är ju usel på att åka runt hela Europa för att ställa ut, hänger mest i Norden (ihop med alla andra ;-)) men nu när vänner till oss ville åka och vi hade möjlighet att ta sällskap så då tänkte jag att lika bra att passa på :) Då får jag dessutom med min käre sambo, när han har "killkompis" och inte bara nördiga hundtjejer i bilen :D Även bästa Theo ville med! Vi startade färden mot Poznán kl. 04 natten mot fredag. Fyra timmar på grisfärja mellan Trelleborg-Sassnitz och så 50 mil ner till hotellet. Jag hatar båtar och jag hatar när det blåser! Drogade mig med åksjuketablett (blåste kuling, klass 1 varning!) så var rätt sliten hela resan. 

Vi bodde på hotell med promenadavstånd till mässan, underbart! Organisationen runt utställningen var väldigt bra. Och luftiga och bra mässhallar. Återvänder gärna :) Lördagen blev Chance BIR och sedan topp sex i gruppen! Så vansinnigt roligt! Vi har ju pausat 10 veckor, och oj han var helt magisk av visa! Vi fick ingen kritik på lördagen, domaren sa bara att "han är helt perfekt. Perfekt substans och fantastiska rörelser". På söndagen fick han cert och r-cacib, den hanen som fick cacib var precis tvärtemot C (superstor, långa ben, kraftigt huvud, inga tecken) så det var inget snack om vilken typ den domaren föredrog ;) Önskemålet låg på 2 cert så allt där utöver är bonus! Finns en filmsnutt från finalen på lördagen här

Vi var hemma vid 02 tiden natten mot måndag, gäsp! Det är ju en fasligt lång resa... Nu blir det inget Polen förrän tidigast om 6 månader. På fredag går minibussen söderut igen, denna gången full av brudar, hundar och vin ;) Herning blir helt klart årets show! Championklassen för hanar stoltserar med 11 anmälda lördagen och 14 anmälda på söndagen, wow säger jag! Vilken upplevelse :) 

Idag startar ny kurs i tävlingslydnad, så roligt! Lydnaden har verkligen bitit sig fast, passar perfekt för mig som är så petig med detaljer :) 

Slänger in lite blandade bilder från sista tiden! Trimmad och SUR! 

Skulle klippa ihop en bild från våra BIG och BIS placeringar. Men han har så många nu så jag fick inte med alla, haha.
Här är 9 i alla fall. 

Grisfärjan. Skönt tyckte CBästa killarna <3 

Love Champagne! Drack en sån här både fredag och lördag :D 

Bra frukost på hotellet! 

Fullpackad bil kan man säga :D 


Klapp klapp! SÅ roligt vi har! 

C instämmer <3 

Love you <3 Känslan var magisk!