Nova Scotia Duck Tolling Retriever

Nova Scotia Duck Tolling Retriever
Min finaste <3

måndag 28 april 2014

Debut på danska tollarklubben - BIR!

I söndags testade vi nåt nytt, utställning på danska tollarklubben. Så himla trevligt! Superfint väder, lite folk, mkt plats, snälla människor och snälla hundar.

Jag tyckte inte att C var riktigt fokuserad, kanske kände han det mer som en träning eftersom omständigheterna inte riktigt var som vanligt. Det var nog mest min egen känsla för domaren Finn Lange satte Chance som BIR, precis som på norsk vinnare :) Jag brukar inte skriva ut några kritiker, inte för att de inte är bra utan mest för att jag inte orkar. Är det någon som undrar vad en viss domare ansåg om just C (förutom resultatet som är officiellt så är det bara att maila mig!). Men denna kritiken från helgen måste jag bara delge *löjligt nöjd*
Særdelses smuk champion at fortrinlig type. Lige en Toller efter mit hoved. Godt hoved och super hals. God ryk og velkroppet. Velvinklet for og bag. God pelskvalitet og farve. Super bevægelser. 
Alltid extra roligt att få fina ord om rörelserna! Och typen givetvis, den är ju svår att påverka ;)

Eftersom han vann championklassen så fick han också sitt första club-cert, han behöver då tre till för att bli dansk clubchampion. Tusen tack för alla Tillykke på plats! Danskar är ju trevliga människor :) Hoppas på att träffa de flesta igen i Roskilde! Anina var vänlig nog att komma förbi och hålla mig sällskap och även ta en del bilder. Hon fångade vår uppvärmning utan min vetskap och när jag fick bilderna igår så kunde jag inte sluta till på C. Klart jag är partisk eftersom det är min hund, men OJ vad vacker han är! Älskade rödräv <3

Nöjd!
Foto: Anina Steentofte
C startar innan mig ;)
Foto: Anina Steentofte
BIR Chance BIM Lauvstua (både bir och bim samma som i Norge!)
Foto: Anina Steentofte
Mobilbild :) Prinsen! 

Foto: Anina Steentofte 

Foto: Anina Steentofte

Foto: Anina Steentofte 

Foto: Anina Steentofte 

måndag 21 april 2014

SKK Kista - BIR!

Härliga underbara hund som dansar fram i ringen! Ytterligare ett BIR för Chance i helgen! Dessutom shortlistad i gruppen IGEN... ska man ägna sig åt statistik så på SKK har han 25% placeringar, och 25% shortlisted och så 50% avtackad, hoppas snart att vända på de siffrorna! :) Det har varit en fantastisk helg med superbra resultat, boende, mat etc. Theo har varit snäll som vanligt, så en riktig toppenhelg! 
Nu laddar vi för Danmark till helgen och Danska Tollarklubbens utställning :))

Ingen bra bild på mig men bilderna där jag stod upp var ännu sämre så valde enkelt den här :)
Samma BIR och BIM som förra året i Kista! Domare Ewa Nielsen torsdag 17 april 2014

Glad Påsk!

Vi vill önska alla en glad påsk! 

Jag, moster Helen, Theodor och Chance + Guidetti åker imorgon till Kista för show i dagarna två (vi lördag och moster söndag). Det ska bli så roligt att åka iväg en helg igen! Och extra kul att världens finaste och klokaste son ska med oss den här gången då pappan är på träningsläger i Holland. Vi har bokat in oss i det lyxigaste rummet där tom badrock och tofflor ingår :) på hotellet som är ihop byggt med mässan. Så smidigt! Kista Galleria ligger också i närheten så räknar med en del shopping :) 


Theo har gjort så fina påskkort <3

I skogen! 

C har fått sitt sjätte koppel från T&T Design.
Denna gången önskade jag ett diskret koppel med minimalt med bling och i en färg som gör att det knappt syns.
Jag tycker att Tina lyckades bra med uppgiften :)

Avslutar med ett par kloka ord, och tips till er som ständigt förtalar mig.
Läs och begrunda!

torsdag 3 april 2014

Handlerkurs

I lördags svängde vi förbi Småland-Ölands Kennelklubb för att gå handlerkurs för Moa Persson. Mycket intressant! Dessutom tillgängligt och billigt, så då finns ju inga ursäkter att stanna hemma ;) Moa har dömt tollare sedan rasen kom till Sverige, så bör vara en av de svenska domare som har mest erfarenhet. Jag har följt hennes bedömningar på hunddata och konstaterar enkelt att hon är en "hård domare" med många G och VG utdelat. Vi började med att presentera oss och vår hund, och jag hann bara säga att "jag har importerat en tollare från Norge" innan hon avbröt mig med orden "smart drag". Hon berättade sedan hur långt Norge (och till viss del Finland) har kommit med sin avel jämfört med Sverige. Praktiken fick jag hjälp med att reglera hastigheten för att det ska passa bäst med hur han är byggd. Vi tränade inget stå för han "står som en gud" sa hon :) det var 100% fritt ställande som gällde enligt henne! 

Jag passade så klart på att få ett utlåtande om C och hon sa en hel del intressanta saker om honom (och andra tollare, men avstår från att dela den infon ;)) Men roligast var när hon sa till den som fotade alla hundar att "nu kan du ta kort på den här tollaren, lägga ut det på facebook och skriva att det är så här en tollare ska se ut! Det är sällan man ser sådana här exemplar, inte ens i hemlandet" (Moa har dömt flera tollarspecialer i Kanada). Känns väldigt roligt att få en sån kommentar av en som hållit på så länge att döma rasen! 

Framför oss ligger nu Kista. Bara 20 tollare... undra om folk sviker för att det är påsk? Jag har bara varit där 1 gång men gillade verkligen den utställningen. Luftigt, lätt att ta sig in och ut och så hopbyggt med ett jäkligt trevligt hotell. Får många + från mig! Älskade sonen ska med, och även moster med boxer så blir 2 nätter på plats :)