Nova Scotia Duck Tolling Retriever

Nova Scotia Duck Tolling Retriever
Min finaste <3

måndag 25 juli 2016

Semester!

Japp, jag har semester! Och så även bloggen tydligen ;) Jag ska ha 5 härliga veckor och njuter av att ha 3 kvar. Nu skulle jag dock starta upp datorn för att jobba lite och anmäla till Ronneby så passar på att skriva ett par rader. 

Jag började min semester med att åka till Tvååker. Tredje helgen av fyra som C skulle groomas, ska ärligt säga att jag var lite trött på det då. Det var en ganska turbulent dag runt ringen. Domaren som dömde oss har en väldigt bestämd uppfattning om hur en tollare ska se ut och dagen innan hade hade 100% av deltagarna fått excellent så det var en del som "chockades" över resultaten. Han mätte också väldigt många av hundarna. Jag blev lite tveksam när jag stod och såg hur klasserna innan bedömdes men nu var vi ju på plats så det är bara att gå in och göra sitt bästa! Det föll väl ut och Chance slutade som BIR :) Snygg norsk tik blev BIM. I finalen var det jag och alla höjdare, haha. Jag avundas uppfödare som alltid kan plocka med sig en fullpälsad hund, jag har lite färre att välja mellan ;) C gjorde ett bra jobb men blev inte placerad. 

Nu på semestern varierar jag spår, lydnad, skogen, vattenapportering, sena långa rundor i stan.. Senaste dagarna har vi haft +30 grader så då har vi mest latat oss och varit och badat. Om ett par veckor åker vi till Specialen, ska bo med ett gäng härliga människor. Dock så är det ju det där med pälsen :D Men han behöver i alla fall inte dölja en taskig kropp med päls ;) 

Slänger in lite blandade bilder. Ha en skön sommar! 


Groomad....igen

Dansade hem hans 32:a BIR! :) 
Brukar inte köra med hela stopptecknet men här har vi precis sprungit i BH och han är något laddad ;)
Det är också därför han håller huvudet för högt, mitt fel!
Men jag älskar hans vinklar, bröst och överlinje på denna bilden <3

Tittut! 


Lydnadsträning för C!

Spår :)

Sök i blåbärsriset

Lillen tittar på när C tränar i vatten, han gjorde mest tvärtemot så då får man träna på att vara passiv ;)
C där emot gör ett jäkla bra jobb, sliter som fan för mig. Min lilla utställningshund :D

Bubbel bland oliver och vindruvor. Älskar vår trädgård!

Badar gör vi mest hela tiden.
Tom JAG badar! Haha. Här med hundarna. Har hittat en hel underbar badplats 10 min från stan. 

onsdag 6 juli 2016

Hurra! BIG3!

I söndags åkte vi till Borås för deras nationella utställning. Bra dag! Förutom att det alltid är dåligt väder! Regnade av och till hela dagen och jag förstörde mina senaste inköpta skor. Typiskt. Men nu fick jag iaf tummen ur och har klickat hem ett par Hunter boots, blir perfekt att ha på show när det är lera och blött. Jag har inte heller varit på svensk utställning med shoppingutbud sen i mars så hade en hel del på min inköpslista :) 

Min uppfödare var där och knep i konkurrens med två andra norska ch tikar sitt svenska cert och fick championat på Frøya med sig hem :) Chance blev BIR och sedan tog han sin 8:e placering i gruppen! Han är helt fantastisk <3 Han är i fällning som sagt så jag får njuta av hans vår i stället. Fyra senaste utställningarna har han 4xBIR, BIS2, BIG3 och BIG4. Bra facit :)) Jag är nöjd och rätt trött som man alltid är innan semestern börjar (5 veckor!) men nu är det upploppet på jobbet så vi ska nog orka ta oss till Tvååker på lördag också :) Sen ser jag fram emot bad och träning och sköna dagar! 

Lillen 2 år! 

Vi tränar på att ta spårpinnen... gick kanon! Här passiv och väntar på sin tur. 

Och så står vi här igen...

Jag trimmar inne men fönar och gör sista putsen ute. Det är sån skillnad! 

Bra dag för Team Tollergrenda! 

Jag var ensam kvar när det var dags för gruppfinal så fick inget foto från stora ringen.
(Men man brukar kunna köpa av fotografen som var där) 

Färgglad vägg :) 

Så här har det sett ut i min carport hela veckan. Det regnade så in i satan när vi skulle åka hem så jag bara kastade in allt i bilen. Suck! Men nu är det torrt, redo till helgen igen 

I måndags avslutades lillens kurs; med följsamhet, uppletande, hundmöten, passivitet.
För att Ch hanen skulle vara nöjd fick han ett lydnadspass innan (här med Helen).
Hans kurs avslutas imorgon, men han är anmäld till lydnadskurs som startar i augusti. Och lillen ska få testa sök :)