Nova Scotia Duck Tolling Retriever

Nova Scotia Duck Tolling Retriever
Min finaste <3

onsdag 22 juni 2016

Best In Show 2!

Men så fantastiskt! BÄSTA retriever på SSRK:s utställning i Gränna! 14 hundar i BIS final och världens bästa C blir BIS-2, för en spanieldomare! Helt underbart :) 

Dömde oss i rasen gjorde Eva Liljeqvist Borg och BIS dömde välkända Karin Linde Klerholm. Jag har inte varit i Gränna på 10 år. Då var jag där på min första officiella utställning någonsin, med min omplaceringshund Sicko. Han hade gjort "rent bord" på alla inofficiella utställningar i 1 år och jag kände att vi var mogna att ta steget till officell. Åkte hem med blått band, haha. Tänkte det här gör jag aldrig igen (han blev Ch också, så vi fortsatte trots den starten ;)). Nu 10 år senare har jag min once in a lifetime hund och lite andra förutsättningar. 

Det blåste så hysteriskt som det bara kan göra vid den där sjön, så att jag fixat mig själv och även C var nästan ogjort. Varenda bild står mitt hår och hans päls åt alla håll. 

Karin gav oss tid en och en i ringen och plockade sedan ut amris, cocker, flat och tollare. Flat blev fyra, amris trea och cockern vann. Hon sa att hon aldrig sett en så välgående tollare innan, och rasdomaren kom fram efter och sa precis samma sak. Så himla roligt att höra! 

Gällande sista finishen på "förberedelser för show" så var det ljuvligt att återfå min rätta hund även gällande pälsen. Vid den här tiden startar han alltid att fälla så vi får se hur länge den finns kvar. Nästa show blir Borås och Tvååker. Det är ju så nära så förhoppningsvis finns det lite kvar :D

Igår var det lydnadskurs! Fokus på ingångar, apportering och linförighet. Roligt! C är lätt klassens pajas och trixar och fixar i vanlig ordning och får alla att skratta. Bild på oss lånad från FB. Trodde ingen tog kort på oss så blev klart glad när domaren lagt ut en offentlig :)
(och nej, jag känner inte henne!) 

Börjar med lite bilder när han var groomad och klar. 
Så synd att jag inte hade en förebild, haha. 


Sen kom Gränna... och blåsten :(My pride and joy! <3

BIR och BIM - SOLVINGAS KACHINA AF DEZZLEY


fredag 17 juni 2016

Förbereda för show

Jag har groomat C till snart 80 utställningar. Jag älskar att titta på han när han är "nygjord", pälsen skimrar och ligger exakt på plats. Tassarna är superfina och öronen upplever man får en helt annan placering än när de är fulla med päls vilket förändrar hela uttrycket.

Men ändå kan jag inte förmå mig att göra det om vi inte ska ställa. Det enda jag gör då är klipper klorna och han växer igen på nolltid! Nu är det 6 veckor sedan han var i ordning och det är helt ofattbart hur mycket pälsen kan växa på tassar och öron, speciellt när jag tycker övrig börjar trilla av ;) Nu är öron och tassar klara och imorgon kväll ska han få ett väldigt välbehövligt bad och fönas torr. Längtar efter att se resultatet!En ganska tydligt bild på före och efter :) 

måndag 13 juni 2016

Dags att skriva ett par rader...

...så ni inte tror vi gått och dött nånstans ;) Det har vi inte men jag har dock haft några av de mest intensiva veckorna på länge. Härom helgen så var det student hemma hos oss (+60 pers) på fredagen, bröllop i Kalmar på lördagen och så direkt vidare till Göteborg och Håkan på Ullevi :D Flera studentfester förra veckan och direkt efter skolavslutningen i fredags åkte vi till Danmark och Legoland. Idag är en vanlig dag och jag ser fram emot att ha lediga kvällar att hänga med hundarna igen. Och jag ser väldigt mycket fram emot att sitta ner vid köksbordet och äta middag med familjen :) Hyfsat trött på "buffé" nu... 

Hundarna var på pensionat den helgen "allt hände" men annars har de varit med på det mesta. Som Legoland i 8 timmar, pust! Båda två var helt slut sen. 

Jag följer folk som ställer kors och tvärs i Europa och försöker motivera mig. Vi har 3 utställningar framför oss nu så kanske kommer jag på igen att jag faktiskt tycker att det är kul. Annars så roar jag mig så vansinnigt med övrig träning som är superkul :) Längtar efter sommar och semester och massor av tid för ny träning. 

Vi har varit så slitna! 

Jag har också fyllt år :) Största glädjen i livet är att vara mamma till min älskade Theodor.
Det här brevet har nu en hedersplats vid sängen. Ändå fint att man blir bättre och bättre <3 

Hämtat allt men inte hållit fast. Första gången han "träffar" en träapport.
Omvänt lockande fick han att hålla på ca 10 min. Världens bästa träningsmetod! 

Badat har vi så klart hunnit med i sommarvädret som varit. 

Lyx att få håret uppsatt till bröllopet :) 

Bästa helgen! Men man är ju inte 20 år längre :D Var uppe till 02,02 och avslut på söndagen till 04. Haha

Japp. Helt slut 

Bästa ungen slutar skolan <3 

Högsäsong på Legoland. Vem bryr sig??

8 h Legoland i lördags. Underbara att ha med sig <3 Fast de var väl så där roade av det :D