Nova Scotia Duck Tolling Retriever

Nova Scotia Duck Tolling Retriever
Min finaste <3

måndag 21 mars 2016

Malmö

Förra året var vi inte i Malmö, men nu var det dags igen. Statistiken för Chance är klart bra, i och med helgens vinst har han blivit BIR där 2013,2014 och 2016 :) 

Sent i fredagskväll fick jag informationen om att det hade blivit ändring av domare, klart trist eftersom det hade varit spännande att ställa för den annonserande domaren. Men sjuka kan alla bli och domaren som det ändrades till har jag har ställt för flera gånger innan och respekterar väldigt högt. Alltid roligt att visa för en domare som både kan rasen och gillar den :) 

Lat som jag är åkte jag ner på lördagskvällen för att bo på hotellet mitt över mässan. Kom som vanligt iväg för sent så var inte incheckad förrän vid 20 tiden. Middag med norska vänner och sedan ett par avsnitt av Grey's. Jag har alltid kollat på Grey's, som besatt när serien kom (beställde tom boxarna från USA för att se i förväg!), nu tycker jag den spårat ur en del och följer väldigt dåligt men fick den usla idén förra veckan när jag låg hemma och var sjuk...att börja kolla om från säsong 1! Så nu måste jag kolla minst 3 avsnitt per dag. Det tar tid, därav min sena resa ner till Malmö bland annat ;) Hur som helst är det alltid skönt att vara på plats på morgonen. 

Det var 34 tollare anmälda. Vårt framförande var absolut inte vårt bästa men han var ändå med mig bra, och showade på som vanligt! Många av mina vänner filmade och det är så roligt att se "live" :) Han vann först en stark Ch klass på 7 hanar för att sedan bli bästa hane och slutligen BIR. Det var en supermysig dag med goda vänner och många skratt. Och jag har shoppat massor! Mest nöjd med mina två nya svindyra borstar, utprovade på hans päls :) Och en ny trimkniv från samma märke, ska testa den på öronen redan i veckan! 


Du och jag <3 

torsdag 17 mars 2016

Hipp hipp hurra!

Idag fyller min glädje och stolthet 5 år! 

Världens finaste Chance <3 Jag på väg att kravla mig upp ur helvetet... I fredags opererade jag bort en visdomstand som satt väldigt illa till. Den hade inte kommit upp, men låg ner och tryckte på tanden framför samt hela underkäken. Det var en ganska krånglig operation och jag fick sys med 5 stygn. När bedövningen släppte hade jag så klart ont, men ändå helt ok... 

Lördagen vaknade jag och var svullen som fan och tillbringade tiden mest i sängen och konstaterade också att jag har alldeles för ont för att trimma och bada C och dessutom köra 40 mil till Strängnäs. Tur det för på söndagen var jag absolut inte bättre och hade svårt att klara de 6 h man ska vänta innan man får ta nya piller. Jag tog mig till jobbet ett par h i måndags men grät av smärta och ringde tandläkaren som sa att "tredje dagen är den värsta så hör av dig imorgon om det inte är bättre". Väl hemma hade jag sådana fruktansvärda smärtor i hela käken och upp mot örat. 
Jag fick en akuttid hos tandis på tisdag morgon som visade att jag hade drabbats av något som heter Dry Socket (drabbar 3-5%, tack för det). Det innebär att det blod som ska koagulera och skydda hålet inte fanns där, utan mitt käkben låg blottat. Han dränkte en tuss med smärtlindrande och tryckte ner i hålet och jag åkte hem och fortsatte att ligga i sängen och gråta. Igår skulle tussen tas bort och vi bestämde att jag behöver ingen ny för den hjälpte ändå inte (och hålet kan inte läka med den i). Tårarna rann när jag beskrev hur jag mår, men när han sa att "jag förstår att det gör ont och du får fortsätta med Alvedon och Ipren, det kommer bli bättre" fick jag ett fullständigt bryt av smärta och utmattning och bröt ihop i tandläkarstolen och grät hysteriskt. Att under femte dagen fortfarande ha så ont och inget smärtstillande hjälper hade fått mig totalt under isen. Han förstod mig och skrev ut Citodon att ta istället för Alvedon. I natt är första natten som jag har sluppit ta piller och äntligen vågar säga att jag mår aningens bättre. Smärta i tand eller i käken är så fruktansvärt, man kan inte förstå hur ont det gör förrän man är där. 

Den här beskrivningen stämmer EXAKT. 

Så här låg tandfan

Och här låg C istället för i bilen på show

Hundarna har iaf varit fint sällskap... Kollat på sjukt många serier, älskar stream! 

torsdag 10 mars 2016

News!

Efter det nya livet för C så var jag och vägde han förra torsdagen, och på 1,5 vecka hade han minskat från 23,9 till 22,8 :) Både syns och känns! Nu är jag lite mer tillåtande med snacks, men han fortsätter att cykla och äta mindre av VOH. Nu cyklar vi 5 km i en hastighet av ca 11 km/h, hur fort cyklar ni med era hundar? Nu handlar det ju om uthållighetsträning, kondition och steglängd. 

I söndags var vi i Moheda. C var med mig till 110% och SÅ laddad! Kul! Jag hade också Norge färskt i minnet och hade packat ner både grillad kyckling och rökt skinka. Det var få anmälda tollare och bara 4 ck:n på 19 hundar (dvs 21%, det är inga toppensiffror precis) men detta året fick vi i alla fall en BIM hund till skillnad från 2014 ;-) 

Vi är anmälda till Strängnäs på söndag men jag är väldigt osäker på om vi kan åka. Imorgon klockan 07.45 ska jag nämligen operera bort en visdomstand som inte ens syns i munnen :( :( :( Nu har jag också googlat "biverkningar efter borttagen visdomstand" och är helt knäckt. Känner jag mig OK på lördag för att trimma, bada och köra 40 mil så åker vi... Annars kommer jag ligga hemma och tycka synd om mig (vilket det alldeles säkert är!). 

I helgen är det Cruft... Åh vad jag så gärna vill dit nåt år! C har ju varit kvalad först som junior och sen livstid iom CIE men kniper också ofta kvalet på utställningar också. Men jag är för lat, tycker det verkar vara en mardrömsresa men kanske kan vi åka nästa år ;) (fast tror vi precis kommit hem efter 3 veckor i Thailand då så blir väl inget nästa år heller). Hur som helst, 169 tollare anmälda! Ska bli så kul att se vem som vinner, lycka till alla mina vänner som är där! :)  
C flyttar mellan alla ställen i huset... även sängen i gästrummet är "hans"

Fick snö igen i helgen, som är borta nu tack och lov,...
Hurra vilken fin BIR/BIM bild! Det var ett tag sen ;) Chance och Quizie
Domare: Jan-Erik Ek 

Tvångsplats i nya bian i sovrummet (i färgen mullvad, passar perfekt!)


Valde Ortho denna gången, måste ju vara skönare.
Och har precis beställt två stycken limefärgade specialsydda madrasser i Ortho att ha i buren i bilen.
Endast det bästa är gott nog! ;)