Nova Scotia Duck Tolling Retriever

Nova Scotia Duck Tolling Retriever
Min finaste <3

torsdag 15 november 2012

BPH

För att förtydliga lite så tänkte jag igen visa diagram och protokoll från C:s BPH. Han är alltså inte skottosäker som ni ser utan han har hög skottaktivitet (högre än snittet) medan skottosäkerheten är låg (lägre än snittet). Viss skillnad!
Han hade lite annat att tänka på kan man säga när skottet brände av.. Mer exakt en dvärg i publiken som han inte hade sett innan :))

Gällande underlaget så travade vi på utan problem. Att gå tillbaks över det var otäckt och jag fick locka på C.

Framför allt är jag så glad över att han har lägre än snittet och en 1:a på allt som har med främmande och närmande människor att göra! Det finns inte det minsta oro eller aggresivitet runt människor, och det är det viktigaste för mig!

Har ni några frågor runt Chance's BPH så går det bra att kontakta mig! :)

0=INTE ALLS, 4=MYCKET
Moment 1: Främmande person
Glad i människor2Ointresserad
Trygg3Trygg
Moment 2: Föremålslek
Energisk3Energisk
Lekfull3Lekfull
Moment 3: Matintresse
Energisk1Ointresserad av mat
Moment 4: Visuell överraskning
Trygg4Mycket trygg
Nyfiken4Mycket nyfiken
Arg0Inte alls arg
Moment 5: Skrammel
Trygg4Mycket trygg
Nyfiken4Mycket trygg
Moment 6: Närmande person
Glad i människor2Ointresserad
Trygg4Mycket trygg
Arg0Inte alls arg
Moment 7: Underlag
Trygg1Inte alls trygg
Moment 8: Skott
Trygg3Trygg
Över alla moment
Ljudlig0Inte alls ljudlig
Positiv attityd3

Positiv
Moment
RMHMAvvikelse
Hälsning FP int2,42-0,4
Hälsning FP tid2,530,5
Hälsning NP Int2,730,3
Hälsning NP tid2,32,30
Undergivenhet1,21-0,2
Lekintresse egen leksak4,450,6
Lekintresse ny leksak4,250,8
Dragkampsintresse2,72,5-0,2
Engagemang för mat3,52,8-0,7
Lekintresse föraren1,91-0,9
Kontakt vid mat1,81-0,8
Överraskningsnyfikenhet2,941,1
Skrammelnyfikenhet2,841,2
Skottaktivitet2,94,41,5Aktiviteten högre
Undersökning av annat1,72,30,6
Oro främmande person1,41-0,4Lägre än snittet på allt
Oro närmande person1,41-0,4som har med oro, rädsla
Avståndstagande FP1,51-0,5aggresivitet att göra
Avståndstagande NP1,21-0,2
Förarbundenhet promenad1,41-0,4
Överraskningsoro1,61-0,6
Skrammeloro1,71-0,7
Överraskningsflykt2,72,70
Skrammelflykt2,11,7-0,4
Skottosäkerhet1,41-0,4Osäkerheten LÄGRE 
Underlagsosäkerhet2,152,9
Hotfullhet NP1,51-0,5
Hotfullhet FP110
Hotfullhet överraskning2,71-1,7
Imponerbeteende110
måndag 12 november 2012

LYX

Jag har som sagt 7 mil att köra till jobbet. Sjukt dyrt och så där roligt... men det finns fördelar! Jag har mitt kontor precis i kanten till skogen och vi har en egen damm på området som passar utmärkt för apporteringsträning.

Idag bestämde jag mig för att vi skulle lägga ett spår. LYX att kunna göra det dagtid denna sjukt mörka årstid! Klöv har jag i frysen på jobbet (blandat med diverse fåglar :)) men tyvärr inget blod så det fick bli utan. Klöven låg och tinade strax utanför kontoret och en liten viss C kände det direkt. Han var så sjukt taggad när vi ett par h senare gick för att ta spåret, han visste PRECIS vad som väntade! Och han var så himla duktig :) Inga problem att ta spår, mest matte som har problem tror jag ;)

Svårt att ta bild på en hund som är så mallig så han dör och helt ska bära hem sitt fynd.
Ingen tid att stå still! :)

Med klöv i munnen. Här ser ni hur han ser ut "under arbete", suck så snygg! :)

Trevlig kväll!

söndag 11 november 2012

SSRK Åstorp

Världens bästa och finaste C blev igår andra bästa hane med ytterligare ett CERT! Han blev också BIR junior/unghund. Finaste fina lillräven!

Ha en bra söndag alla!

fredag 9 november 2012

Mina finaste småpojkar!

Älskade Theodor och älskade Chance, bästa vänner! Det är så underbart att ha både barn och hund, de har sån glädje av varandra!

Trevlig helg!

torsdag 8 november 2012

Shopping

Jag köpte en ny filt till hundarna på utställningen i Växjö. Den skulle tåla smuts extra bra och bara att skaka av och det är precis vad vi behöver ha på jobbet. Den verkar väldigt uppskattad redan! Första dagen och båda måste ligga på den ;-) Dock var den ganska tunn så den gamla filten får ligga under...


onsdag 7 november 2012

Otillräckligt?

Det här har jag tänkt på ett tag, och det kom upp nu igen... Gör man inte tillräckligt med sin hund om man "bara sysslar med utställning"? Hur lever ni era liv? Jag kan berätta hur jag lever mitt... utöver Sicko (11 år) och Chance (1,5 år) så har jag en sambo med egna intressen, en son på 4 år, ett hus på 220 m2 och ett heltidsjobb som kräver 7 mil enkel körning varje dag... Jag går upp kl 05.20 varje dag och är hemma vid 17 tiden. Då lagar vi mat, äter, plockar undan och slaviskt så går jag en timme varje kväll med mina hundar. Sen sitter jag i soffan en stund på kvällen om jag hinner innan jag måste gå och lägga mig för att orka gå upp strax efter 05 nästa dag och köra 7 mil igen, och igen och igen... 

Frågan kommer då, gör du inget annat med din hund än utställning? Nej, vi lever vardagsliv just nu. Nej, jag hinner inte träna flera timmar per kväll, jag hinner inte gå på alla kurser jag önskar. Men jag hinner ge mina hundar skogspromenader flera ggr i veckan, stimulans på jobbet (de är med mig varje dag) och socialt umgänge. Är det otillräckligt? Mår Chance dåligt för att han BARA får åka på utställningar på helgerna? 
Vi tar ofta med oss dummys i skogen och kör lite med och jag har lagt fler timmar än jag kan räkna på att träna han inför utställning. För det är inte bara att springa in i ringen och tro att hunden ska visa sig från sin bästa sida. Det har jag prioriterat för att JAG OCH CHANCE tycker att det är roligt. Han älskar att visa upp sig! 

Är jag en dålig hundägare för att jag inte kör lydnad, bruks, jakt, spår etc precis nu? Måste jag bli ifrågasatt för det? 

Kommentera gärna! 

Här är lite bilder på "stackars Chance" som bara får hänga med sin matte 24/7 (vilka hundar får det?!), gå långa rundor i skogen, gå på massage varannan vecka, äta den finaste maten, promenad en timme varje kväll, apportera, simma så mycket han orkar, leka och LEVA! 


tisdag 6 november 2012

Växjö & Herning

Så där ja, då är det väl dags att uppdatera helgens händelser... börjar från början! 

SKK Internationella utställning i Växjö 2012-11-02
Klart att man ska ställa på hemmaplan! Så himla skönt att ha 5 minuter till Tipshallen och utställningsplatsen :) 
Hela dagen var över förväntan. Andra gången i unghundsklass och bättre kunde det inte gå! Chance blev bästa hane med cert och cacib och Ninas tik Sara sprang sig till bästa tik och kunde därmed få sitt svenska championat! Chance & Sara i BIR:et där C gick som vinnare ur den striden. 
Vi skulle köra ner till Danmark efter utställningen och var hemma och packade och lät hundarna få vara hundar ett par timmar. Första officiella BIR:et för C och en gruppfinal i grupp 8 ville jag inte missa! 
Tillbaks i tipshallen vid 17 och fick gå in i uppsamlingsringen strax där efter. Vi var mellan 16-20 hundar i finalen och tanken att "en tollare blir ju aldrig placerad" fanns där så klart... C var taggad till tusen och visade sig från sin bästa sida. Vi fick springa två varv i stora ringen och sedan började domaren tacka av hundar runt omkring oss. Vi var fem st kvar när vi fick springa fram och tillbaka och sedan tackade domaren av en golden retriever. När han sedan började placera hundarna så gick det upp för mig att vi kommer bli placerade i vår första gruppfinal! Helt galet! Det här är det största vi har varit med om utan tvekan i ringen hittills. Så häftigt! 19 månader ung och redan där, min finaste galna lillräv! 

Enskilda bedömningen

Bästa hane

Bästa hane

BIR Tollergrenda's Oustanding Chance - BIM NUCH SE U(c)CH Tollergrenda's Hei Hildrande Du

Final i grupp 8

Tre av oss fem som blev kvar efter första gallringen 

BIG1 flat, BIG2 Chance, BIG3 Welsh

BIG1, 2 & 3

Bara vi kvar! 

LYCKA! Det häftigaste vi varit med om! :))

Finaste fina lillräven! 
DKK Herning 2012-11-03 (Dansk vinnare)
Pust, det var en lång resa ner till Herning! 55 mil för att vara mer exakt. Vi var på plats på hotellet kl 00 och innan hundarna var rastade och vi var i säng så var klockan 01... Uppstigning vid 06, frukost, rastning av hundarna och sedan dags att köra till mässhallarna i Herning. Det var en mycket bra utställningsplats! Sjukt hårt golv bara, aj aj i benhinnorna... 

Hård konkurrens på dansk vinnare och det var 56 tollare anmälda, varav 22 hanar (8 champions!). C överträffade sig igen genom att springa till sig tredje bästa hane! Två internationella champions innan oss, men tyvärr försvann cacibet upp i tomma intet... Och den hane som vann behövde tre danska cert och hade ett kvar.. surt! SÅ nära danskt cert! Kvällen tillbringade vi med trevliga norska vänner till Nina, men jag var såååå sliten! I säng vid 21 :)

DKK Herning 2012-11-04 (Nordisk Vinnare)
Tredje utställningsdagen och vi var sååå slitna både C och jag! Ofokuserat i ringen men det gick bra ändå. C vann unghundsklassen igen med CK men blev tyvärr oplacerad i bästa hane. 
Det svängde kraftigt för flera hundar från dag 1 till 2 så jag är väldigt nöjd med "stabila" C. Tex fick hanen som vann på lördagen inte ens CK... tre av de åtta championhanarna åkte också ut på VG så JA, vårt 20:e excellent och vårt 15:e CK satt mkt bra på plats! Vi fick vänta länge på lilla bostonterriern Marthes bedömning och lämnade Herning vid 15 tiden. Jag sträckkörde hela Danmark, kort stopp i Malmö och så fick vi slänga oss i soffan hemma vid niotiden. Åh så skönt det är att komma hem efter en sån resa! 

Nu laddar vi om inför nästa utställning! 

Ha en trevlig kväll! 
/Elin, Sicko & Chance 

måndag 5 november 2012

Chance + Kaxi = sant

Har inte samlat kraft att skriva om helgen än... :) Men måste ju få berätta att Chance ska bli pappa! Så fantastiskt roligt :)) Jag fick frågan från Eva redan i somras, och nu när alla hälsotester är i hamn så finns det inget som ska stoppa kärleksparet ;) 

Så ni som gärna vill ha små kopior av världens vackraste Chance, ställ er på kö! ;) Läs mer om kullen på här

Trevlig kväll! 

söndag 4 november 2012

BIG-2

Uppdatering om hela den galna utställningshelgen kommer så snart jag orkar... men viktigaste är ju att Chance (utöver BIR, CACIB och CERT) i fredags på SKK:s internationella utställning i Växjö blev 
BIG-2! Jag kan inte beskriva den känslan i ord, men ska försöka senare... :))