Nova Scotia Duck Tolling Retriever

Nova Scotia Duck Tolling Retriever
Min finaste <3

tisdag 28 februari 2012

Excellent,CK,1 JUNKK,4BHKL,BIR Junior & BIS4 Junior!


Då var vi hemma igen :) Fantastiskt trevlig helg, och det gick bra att köra (litet minus för en timmes kö innan Oslo...) men hemma är ju alltid bäst! Finaste Chance var väldigt sliten och gjorde inte mycket väsen av sig under hemresan. Han fungerade perfekt i Ninas flock (en hane och tre tikar i varierande ålder) och gör absolut inget för att starta några bråk.

Utställningen var spännande, både ny form av hall (sporthall) och nästan två månader sen sist. Jag har jobbat på att kunna släppa på kopplet när vi springer, och det gick SÅ bra! Puh! Hoppas att det kommer att fungera i fortsättningen också :) Det var 5 hanar i juniorklass och där vann Chance med CK :) han blev sedan 4:a i bästa hane, vann över juniortiken och blev BIR Junior och slutligen BIS4 Junior! Så himla roligt! Vi fick "ladda om" flera gånger och det klarade han mycket bra :) Han fick återigen fina ord om hans propotioner, roligt!

Kritiken: "Utmärkt typ. Mycket goda propotioner, fin storlek, normalt utvecklad i förhållande till sin ålder 11 månader, god kropp, god benstomme, lätta rastypiska rörelser, utmärkt päls för sin ålder"

Ett extra plus för priserna i Norge! Där skänker uppfödare några småsaker till en utställning nära dem. Så C vann en jättefin ljuslykta :) Och så två st glas med NRK:s (Norsk Retrieverklubb) logga varav det ena från Johansfors Glasbruk! Lite festligt att vinna ett sånt i Norge :)

/Elin, Sicko & Chance

torsdag 23 februari 2012

Norge!

Chance 11 månaderImorgon packar jag in den här snyggingen i bilen tillsammans med en miljon andra prylar och drar till Nina i Norge! Så himla roligt! På söndag blir det retrieverutställning i Hamar, håll tummarna för oss! :)

Rapport kommer efter helgen./Elin, Sicko & Chance


söndag 5 februari 2012

Kyla!


Nu fryser vi IHJÄL! Hua, senaste dagarna snittar vi nog -17°. Tur att man har två st hundar som inte kan bry sig mindre = att man kommer ut på sin långrunda varje kväll i isande kyla. Det är ju skönare än vad man tänker sig när man sitter inne i soffan och värmen :) I helgen har vi dock kunnat njuta av solen i skogen mitt på dagen, skönt!

3 veckor kvar till Norgeresan! Ska bli så himla roligt! Helgen innan ska vi förmodligen träffa en canisinstruktör (www.canis.se) privat för att kolla över apporteringsträningen för Chance. Vi kommer senare i höst att gå en helgkurs för samma instruktör "Helgkurs i apportering för retriever". Det blir första mötet med nån från Canis regi men tror att det passar oss bra! I mars har vi bjudit hit en rallylydnadsinstruktör som ska visa oss grunderna för att kunna starta på tävling. Också riktigt roligt! Kul att vara igång med lite diverse ;-)

Så avslutar vi med lite nya bilder! Sicko är lika sur som vanligt över att vara med på bild, och lillräven njuter varenda sekund i rampljuset! Att de kan vara så olika... :)
/Elin, Sicko & Chance