Nova Scotia Duck Tolling Retriever

Nova Scotia Duck Tolling Retriever
Min finaste <3

söndag 19 maj 2013

Perfektionist, ja visst!

Ni som känner mig väl vet att jag alltid vill göra vårt absolut bästa i ringen. Det gjorde vi inte igår! Placeringen som 2:a bästa hane har jag inget att "gnälla" på, men känslan efteråt var usel... Då blir jag hellre oplacerad men känner att vi har presterat som jag vill! 
Orsaker då? Ja... finns ju massor av "ursäkter", en av huvudanledningarna var förmodligen värmen. Vi hade ca 28 grader i skuggan och det var fruktansvärt varmt. C är väldigt känslig för värme, och med facit i hand så skulle jag så klart ha tränat han på att prestera i värme i stället för att bespara honom från det. När ringen var klar för dagen så körde vi ett par varv till och DÅ fick vi tillbaka rätt känsla. Tack för det! Det var också årets första utomhusutställning och bra att jag fick den här reaktionen nu på en liten nationell utställning i stället för de större där mer står på spel.. Så nu ska vi lägga upp en plan för att vänja C vid att arbeta i värme så han successivt klarar längre och längre perioder. 

Grattis till Maria och fina Jasper som blev bästa hane :) Och grattis till Catarina som tog cert med sin Mirakel! Att ta cert är ju så himla kul, och det märktes verkligen på reaktionen! :)) Och så klart mest grattis till min moster med hennes fina boxer Guidetti som blev BIR valp! 

Ha en skön söndag! 

måndag 6 maj 2013

Sköna maj!

I helgen har vi lyxat oss i Stockholm. Inga barn och inga hundar. Mat och vin på Riche, Bruce Springsteen på Friends Arena, mer mat, mer vin, shopping, sovmorgon, hotellfrukost... Hämtade hem en hyfsat pigg son igår, men Chance var fullständigt utbränd! Han har sovit 3 nätter hos min mamma på landet, haha... för mycket att hålla koll på förmodligen :)

Imorgon avslutar vi rallylydnaden. Tråkigt att kursen redan är slut! Men eftersom den är i Kalmar, 12 mil från hemma så är det ändå lite skönt också... Ska bli spännande att se vad C har lärt sig av att vila ett par veckor från rally nu (det är väl så man lär in enklast? *ler*)...

På torsdag ska vi sätta våra fot och tass på en inofficiell utställning! Men NEJ, vi ska inte ställa ut... (bra för valpar och nybörjare. Övriga som kasar runt på inoffare med sina rutinerade hundar skulle jag vilja säga ett och annat. Trams! Ställ på officiella för tusan!). Vi ska träffa moster Helen med sin boxervalp som ska vara med på sin andra utställning. Och så ska vi fika och mysa i solen, som jag förmodar visar sig!

Ha en bra vecka! Lediga dagar IGEN... (älskar våren!)