Nova Scotia Duck Tolling Retriever

Nova Scotia Duck Tolling Retriever
Min finaste <3

onsdag 15 juli 2015

Anaplasma

Jag har semester och är dålig på att uppdatera bloggen då, gör nu ett försök via appen till blogger.

I förra veckan kom svaren på blodprovet för fästingburna sjukdomar, och det gav utslag på anaplasma för C:s del :( Så väl man känner sin hund! Jag visste att det var nåt som inte stämde. 

Vi fick stryka oss från Tvååker, och tur jag aldrig anmälde till Rotterdam. Sparade de pengarna iaf ;) Näst på tur står specialen och till dess kommer både behandling och karens (7 dagar) vara över om jag vill åka. Det beror givetvis på hur bra C har återhämtat sig, hälsan framför allt! 

Det är vår första sommar i nya huset så vi har många pågående projekt. Vår två nya uteplatser är precis klara, nu ska de bara inredas också! Det är dyrt att vara ledig när det inte är badväder :))

Önskar er alla en trevlig sommar!


fredag 3 juli 2015

Kort uppdatering!

Igår var vi hos veterinären och tog prover. Han är mycket piggare men eftersom jag hade en bokad tid så tänkte jag att det är lika bra att kolla upp honom. Feber, prostata och övrigt på kroppen undersöktes på plats och allt ok. Senare ringde min veterinär med de vanliga proverna, där hon kollat njurar, lever, infektion, röda/vita blodkroppar, blodplättar etc etc och allt var helt perfekt! Inte i närheten av några gränser. SÅ skönt! Svar på borrelia och anaplasma får jag i början av nästa vecka.

Jag har också fått svar av snälla Maria att jag hade kunnat bryta innan bedömningen började, regeln att "om man är inne på området så måste man delta" har tagits bort. Jag hade dock inte kunnat bryta när bedömning påbörjats, dvs när jag klivit in innanför ringbanden. Jag var också skyldig att delta i bästa hane. Bra att veta! Tack.

Idag jobbar jag min sista dag, sen FEM veckors ledigt! Jisses så skönt!!

Bild från förra helgen efter trim, bad och fön.