Nova Scotia Duck Tolling Retriever

Nova Scotia Duck Tolling Retriever
Min finaste <3

måndag 30 juli 2012

Mentaltest - BPH - Bjuv 14/7

Åh, måste ju ge er en uppdatering om C:s mentaltest! Spännande att vara med på ett BPH, debut för min del av alla former av mentaltest. Sammanfattningsvis så ogillade han momentet med underlaget, han travade på så glatt med mig (som gick aningens för fort!) och när det slog över med världens duns så blev han rädd och inte speciellt sugen på att gå tillbaks igen. Nästa underlag var inte alls lika otäckt men känslan satt kvar i honom :(
Sista momentet var skott, och där fick C syn på en dvärg i publiken och efter spöken, skrammel och diverse så börjar han skälla på henne just som momentet startar och så bränner de av skottet *suck* Nu noterade också testledaren vad som hände, och han fick en trea av fyra på skottet (noll=mkt otrygg - fyra=mkt trygg) så jag är jättenöjd men så himla dålig tajming! Jag vet att han inte är skotträdd, men nu är det ju så.

Intresserad av mat är han inte (det visste vi ju!), och jag är så himla glad att han fick nollor på allt med ilska och rädsla (dvs, mkt trygg) och att det gick jättebra med okända människor som närmade sig i otäcka kläder osv. Det finns ju en hel del mentala brister hos tollaren nu men jag upplever C som mycket stabil, tack och lov! Att han inte är så "glad i människor" är nog ganska rastypiskt. Han är helt enkelt likgiltlig... Fast Sicko är ännu "värre" (jag ska ärligt erkänna att jag tycker att det är ganska skönt med en hund som inte är överdrivet lycklig och ska kasta sig i knät på folk). C är också väldigt nyfiken, han reagerar på spöken och skrammel men är fort där och kollar vad det var för nåt ;-) Nu har ju BPH bara funnits sen i maj 2012 så här kan ju "rasens" siffror komma att ändras. Men C:s är ju som de är :))


0 = inte alls, 4 = mycket
Arg
Har lätt att bli arg och visar det med hotfulla beteenden.
Energisk
Pigg, vaken och alert. Reagerar snabbt på retningar. Kan upplevas som att hunden hela tiden är på gång.
Glad i människor
Trivs i umgänget med människor. Svarar gärna på inbjudan till kontakt av främlingar och tar ofta egna initiativ till kontakt.
Lekfull
Svarar gärna på lekinviter och bjuder själv gärna till lek.
Ljudlig
Reagerar lätt med skall i olika uppkomna situationer. Kan också gnälla i väntan på aktiviteter och vara ljudlig vid hälsning.
Nyfiken
Är intresserad av händelser som inträffar och vill gärna undersöka dem i en positiv anda.
Positiv attityd
Har en allmänt glad attityd till livet.
Trygg
Har självförtroende. Reder ut uppkomna skrämselsituationer på ett rationellt sätt.

Moment 1: Främmande person
Glad i människor2
Trygg3
 
Moment 2: Föremålslek
Energisk3
Lekfull3
 
Moment 3: Matintresse
Energisk1
 
Moment 4: Visuell överraskning
Trygg4
Nyfiken4
Arg0
 
Moment 5: Skrammel
Trygg4
Nyfiken4
 
Moment 6: Närmande person
Glad i människor2
Trygg4
Arg0
 
Moment 7: Underlag
Trygg1
 
Moment 8: Skott
Trygg3
 
Över alla moment
Ljudlig0
Positiv attityd3


måndag 16 juli 2012

Tvååker x 2

Semestertider! Då hinner man minsann inte uppdatera bloggen ;-) Egentligen har man hur mycket tid som helst men man orkar just inte ta sig för någonting... Men nu kommer en uppdatering från Tvååker i alla fall!

Chance erhöll båda dagarna excellent och CK och det är jag väldigt nöjd med! På fredagen så var det endast 1 junior, 1 unghund, 1 öppen och 2 championhanar som fick det. Bland annat så blev 2 championhanar utan ck! I konkurrensen så är C fortfarande ung, så han blev femma med orden "kom tillbaka om 1 år" :))
Lördagen så var det ännu tightare så där fick 1 junior (C), 1 öppen och 3 champions ck och C blev även den dagen femma med reserv-cert. Öppenklasshanen tog cert båda dagarna och kunde därmed titulera sig Champion - grattis! Jag är väldigt nöjd med att C är så jämn, tex så den hanen som blev bästa hane på fredagen blev utan ck på lördagen, och en av dem som blev utan ck på fredagen tog bästa hane dagen efter. Antar att man kan dra slutsatsen att C är bra och faller många domare i smaken! :))
Domaren på lördagen (Arne Forss - Norge) var väldigt noga med mentaliteten på deltagande hundar, bra tycker jag! Lika noga som man ska vara med eventuell överteckning eller annat "fel" ska man verkligen vara med mentaliteten! C fick "utmärkt" där :))

Chance i Tvååker - foto: Anina Steentofte

måndag 2 juli 2012

Borås 120701

Hm, ett tag funderade jag på om jag skulle förneka mig. Jag älskar att läsa bloggar, hemsidor från uppfödare och "vanliga" hundägare, och allt annat som har med hund att göra. Speciellt kul med de som har en resultatsida! Nu ser jag ju ganska många av de här hundarna på utställningar, så jag blir ganska förvånad när ett resultat uteblir. Får hunden tex VG så står det inte med bland hundens resultat, hmmm... så jag skulle tipsa alla att om ni vill veta exakt hur det har gått (och inte där uppfödaren/ägaren sorterar i resultaten) så finns alltid hunddata att tillgå på www.skk.se

Men jag tycker det är urlöjligt att försköna sin hund på det sättet så jag får härmed berätta att C igår blev utan CK för första gången sen Malmö i mars (tror jag, korrekt finns under "resultat"!). Jättetråkigt så klart! Och väldigt tråkigt att bli trea i juniorklassen. Men jag har lagt det bakom mig och noterat namnet på domaren. Jag vet inte riktigt vilken standard hon följer då hon placerade upp en hund högt med ck OCH ett väl synligt fel. Men ja ja, det säger kanske mer om domaren än om oss ;-) Nya tag framöver!

Fruktansvärt tråkigt att det ösregnade! Och att jag trillade och nästan slog ihjäl mig (eller, skrapade iaf knät riktigt ordentligt) och tog sönder mina byxor. Och tråkigt att mina nästan nya ballerinaskor fick vandra i lervälling. Suck. Nu är det sommar och jag vill inte att det ska kännas som att jag är på festival när jag är på utställning! :)) Jag jobbar tre dagar till sen är det semester.... wihoo så skönt!

Två bilder av C, visst kan man inte få nog av honom? <3

Tollergrenda's Outstanding Chance

Tollergrenda's Outstanding Chance