Nova Scotia Duck Tolling Retriever

Nova Scotia Duck Tolling Retriever
Min finaste <3

måndag 30 juli 2012

Mentaltest - BPH - Bjuv 14/7

Åh, måste ju ge er en uppdatering om C:s mentaltest! Spännande att vara med på ett BPH, debut för min del av alla former av mentaltest. Sammanfattningsvis så ogillade han momentet med underlaget, han travade på så glatt med mig (som gick aningens för fort!) och när det slog över med världens duns så blev han rädd och inte speciellt sugen på att gå tillbaks igen. Nästa underlag var inte alls lika otäckt men känslan satt kvar i honom :(
Sista momentet var skott, och där fick C syn på en dvärg i publiken och efter spöken, skrammel och diverse så börjar han skälla på henne just som momentet startar och så bränner de av skottet *suck* Nu noterade också testledaren vad som hände, och han fick en trea av fyra på skottet (noll=mkt otrygg - fyra=mkt trygg) så jag är jättenöjd men så himla dålig tajming! Jag vet att han inte är skotträdd, men nu är det ju så.

Intresserad av mat är han inte (det visste vi ju!), och jag är så himla glad att han fick nollor på allt med ilska och rädsla (dvs, mkt trygg) och att det gick jättebra med okända människor som närmade sig i otäcka kläder osv. Det finns ju en hel del mentala brister hos tollaren nu men jag upplever C som mycket stabil, tack och lov! Att han inte är så "glad i människor" är nog ganska rastypiskt. Han är helt enkelt likgiltlig... Fast Sicko är ännu "värre" (jag ska ärligt erkänna att jag tycker att det är ganska skönt med en hund som inte är överdrivet lycklig och ska kasta sig i knät på folk). C är också väldigt nyfiken, han reagerar på spöken och skrammel men är fort där och kollar vad det var för nåt ;-) Nu har ju BPH bara funnits sen i maj 2012 så här kan ju "rasens" siffror komma att ändras. Men C:s är ju som de är :))


0 = inte alls, 4 = mycket
Arg
Har lätt att bli arg och visar det med hotfulla beteenden.
Energisk
Pigg, vaken och alert. Reagerar snabbt på retningar. Kan upplevas som att hunden hela tiden är på gång.
Glad i människor
Trivs i umgänget med människor. Svarar gärna på inbjudan till kontakt av främlingar och tar ofta egna initiativ till kontakt.
Lekfull
Svarar gärna på lekinviter och bjuder själv gärna till lek.
Ljudlig
Reagerar lätt med skall i olika uppkomna situationer. Kan också gnälla i väntan på aktiviteter och vara ljudlig vid hälsning.
Nyfiken
Är intresserad av händelser som inträffar och vill gärna undersöka dem i en positiv anda.
Positiv attityd
Har en allmänt glad attityd till livet.
Trygg
Har självförtroende. Reder ut uppkomna skrämselsituationer på ett rationellt sätt.

Moment 1: Främmande person
Glad i människor2
Trygg3
 
Moment 2: Föremålslek
Energisk3
Lekfull3
 
Moment 3: Matintresse
Energisk1
 
Moment 4: Visuell överraskning
Trygg4
Nyfiken4
Arg0
 
Moment 5: Skrammel
Trygg4
Nyfiken4
 
Moment 6: Närmande person
Glad i människor2
Trygg4
Arg0
 
Moment 7: Underlag
Trygg1
 
Moment 8: Skott
Trygg3
 
Över alla moment
Ljudlig0
Positiv attityd3


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar