Nova Scotia Duck Tolling Retriever

Nova Scotia Duck Tolling Retriever
Min finaste <3

onsdag 15 augusti 2012

Resan till Norge

Hej alla som läser min blogg!
Noterar på statistiken att den ökar efter en utställningshelg, antar att det är lite resultat ni är intresserade av? :))

Jag och C åkte till Nina och Tollergrenda's Kennel i torsdag vid 13 tiden. Diverse strul med gpsens laddare gjorde att vi inte var framme förrän 22.30... fredagen var lugn, vi var i Elverum ett par ggr och så gick vi en lång härlig tur i skogen med 7 vuxna hundar, fullt ös! Det fanns också fem st 8 veckors valpar att gosa med, så mysigt!

Lördagen så åkte vi ca 10 min till Eleverum och Norska Jakt och fiskemässan. Det var en väldigt speciellt utställningsplats, man gick (läs trängdes och köade) tex en hängbro över till en ö där själva utställningen var. Det var mer en skog än ytor för 11 ringar så lite blandat underlag. Vi fick grus (med lite rötter och sluttande). C är så fantastiskt duktig, men missade tyvärr det stora norska certet med EN hund :( nära nära, så himla surt! Han vann jkl med CK, och blev sedan tredje bästa hane med r-cert. Eftermiddagen och kvällen tillbringade vi i solen hemma hos Nina, så skönt väder! Öl och sol och så massa uppfödarsnack mellan 3 uppfödare ;) (jag lyssnar och lär mest!).

På söndagen åkte vi till Gjøvik för Norska Retrieverklubbens utställning. Här var det litet, mysigt och väldigt varmt och skönt i solen :) Rollerna ombytta och tyvärr delades det inte ut något ck till hanarna. Sammanlagt 5 ck:n på 47 hundar under två dagar, känns som nåt rekord... C vann i alla fall juniorklassen och blev sedan BIR Junior och BIS3 Junior - bra avslutning på juniortiden! Om en månad blir han 18 månader och unghund. Vi var hemma i Växjö strax innan 23, då hade jag kört 150 mil under tiden torsdag-söndag. Helt sjukt! Och hade SÅ ont i kroppen efter alla timmar i bilen, aj aj.

Om en vecka så ska C få helkroppsmassage :)) det är han ju väl värd! Jag funderar på att boka en tid till gammelräven också.


Lillräven 17 månader

Gammelräven snart 11 år

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar