Nova Scotia Duck Tolling Retriever

Nova Scotia Duck Tolling Retriever
Min finaste <3

måndag 25 juli 2016

Semester!

Japp, jag har semester! Och så även bloggen tydligen ;) Jag ska ha 5 härliga veckor och njuter av att ha 3 kvar. Nu skulle jag dock starta upp datorn för att jobba lite och anmäla till Ronneby så passar på att skriva ett par rader. 

Jag började min semester med att åka till Tvååker. Tredje helgen av fyra som C skulle groomas, ska ärligt säga att jag var lite trött på det då. Det var en ganska turbulent dag runt ringen. Domaren som dömde oss har en väldigt bestämd uppfattning om hur en tollare ska se ut och dagen innan hade hade 100% av deltagarna fått excellent så det var en del som "chockades" över resultaten. Han mätte också väldigt många av hundarna. Jag blev lite tveksam när jag stod och såg hur klasserna innan bedömdes men nu var vi ju på plats så det är bara att gå in och göra sitt bästa! Det föll väl ut och Chance slutade som BIR :) Snygg norsk tik blev BIM. I finalen var det jag och alla höjdare, haha. Jag avundas uppfödare som alltid kan plocka med sig en fullpälsad hund, jag har lite färre att välja mellan ;) C gjorde ett bra jobb men blev inte placerad. 

Nu på semestern varierar jag spår, lydnad, skogen, vattenapportering, sena långa rundor i stan.. Senaste dagarna har vi haft +30 grader så då har vi mest latat oss och varit och badat. Om ett par veckor åker vi till Specialen, ska bo med ett gäng härliga människor. Dock så är det ju det där med pälsen :D Men han behöver i alla fall inte dölja en taskig kropp med päls ;) 

Slänger in lite blandade bilder. Ha en skön sommar! 


Groomad....igen

Dansade hem hans 32:a BIR! :) 
Brukar inte köra med hela stopptecknet men här har vi precis sprungit i BH och han är något laddad ;)
Det är också därför han håller huvudet för högt, mitt fel!
Men jag älskar hans vinklar, bröst och överlinje på denna bilden <3

Tittut! 


Lydnadsträning för C!

Spår :)

Sök i blåbärsriset

Lillen tittar på när C tränar i vatten, han gjorde mest tvärtemot så då får man träna på att vara passiv ;)
C där emot gör ett jäkla bra jobb, sliter som fan för mig. Min lilla utställningshund :D

Bubbel bland oliver och vindruvor. Älskar vår trädgård!

Badar gör vi mest hela tiden.
Tom JAG badar! Haha. Här med hundarna. Har hittat en hel underbar badplats 10 min från stan. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar