Nova Scotia Duck Tolling Retriever

Nova Scotia Duck Tolling Retriever
Min finaste <3

onsdag 17 augusti 2016

Specialen och Ronneby :)

Specialen så! Så fantastiskt roligt event! Underbart att få hänga med så många härliga människor med gemensamt intresse. Jag lär känna nya underbara vänner varje år, superkul :) I år låg det ju bra till också, bara 20 mil från Växjö :) Jag kom upp fredag em och stannade för fika i ett "Camp" och sen vidare till Inges Paradis där jag bodde. Haha, minst sagt ett speciellt ställe men vi var ju ändå knappt där... Vin och hämtmat och en altan är liksom prio :) På lördagen stack alla tidigt men jag och Lena tog en soft morgon och började med att kolla lydnad. Sedan var jag i jaktrutorna resten av dagen och var också så nyfiken att jag stannade hela prisutdelning ;) Det gjorde att jag fick bada och föna C med start 20.30 :/ men det blev en bra kväll ändå. 
Så dags för show! Shit vilket galet humör han var på, vi har inte ringtränat på evigheter men det är som att nåt har förändrats ändå. Kanske är det känslan som påverkar så mycket, vi jobbar så bra tillsammans i så mycket just nu och det tror jag påverkar allt man tar sig för. Hur som helst, så rockade Mr Naken i en väldigt stark Ch klass med 17 deltagande och slutade som andra bästa championhane (bästa svenska). Helt fantastiskt! :) 

Eftersom han nu lyckades ta en placering trots sommarkläder så bestämde jag mig för att åka till Ronneby. Vi hade fått domareändring vilket var lite trist. Frank är ju känd för sin anatomikunskap så hade varit kul att ställa för honom. 
Men det blev ännu en toppendag! Chance dansade hem ytterligare ett BIR och slutade sedan som BIG3! Att igen få stå i topp i grupp 8 med den konkurrensen som är där känns helt overkligt. Jag är stum av stolthet och glädje över min vackra stjärna <3

I måndags började vi på ny kurs i tävlingslydnad. Jag ska ärligt erkänna att jag inte precis har tränat hela sommaren... så blev glatt överraskad när vissa bitar fallit på plats :) Som i allt han tar sig för så är han vansinnigt rolig att träna, drivet finns även på lydnadsplan. Lillen startade igår en kurs i SÖK, det har vi aldrig testat innan så roligt! Han tyckte det var kul, och jag lärde mig nya grunder i en ny gren :)

Till helgen åker vi till Norrköping... det är ju min absolut bästa utställningsplats i Sverige. Jag ska inte gnälla mer om pälsen, det är som det är med det... (alltså noll ;)). Annars försöker jag planera in lite utomlandsresor med C. Nu jobbar jag ju heltid, pendlar 14 mil per dag, har stort hus och familj, så tiden är klart lite knapp. Skulle iofs inte byta bort nåt av det för några titlar, jag vet ju vad jag har i snöret. Helst av allt hade jag velat ha en chaufför! Men vi funderar faktiskt på att köpa husbil, så kanske får jag med familjen på resor då :)

Nedan följer lite blandade bilder. Ha en fin dag!

Hundarnas hörn på balkongen. Man får tydligen sitta på bordet där ;) 

Klar för avresa till Specialen 

Klar med bedömningen! Inte så stressad ;)

Älskar "rör sig med stor spänst och lätthet" - det gjorde han verkligen! 

Kollar på finaler. Supertrist att bara vara en hund ifrån att springa där inne tyckte C ;) 

Ska be att få tacka ALLA som skriver på Instagram och FB,  eller kommer fram och pratar om hur vi framför oss i ringen.
Jag kan inte trolla, C ser ut som han gör. Men mitt syfte har hela tiden varit att göra det här tillsammans, som ett team.
Vägen dit har klart varit lite snårig (och med steg både framåt och bakåt)  men just nu känns det precis som Linda sa, amazing

Så blev det ledigt på pensionatet! Femte och sista semesterveckan kunde jag och kidsen åka till Nyköping och Stockholm ett par nätter. Nöjda barn! 
Rolig domare! Jag frågade om han kunde vara med på en bild. Då tänkte han med bara mig. Haha.
Det blev iaf en bir/bim bild till slut också. 
Bästa hane 


Dags för final :) Chance tog sin 9:e placering i gruppen!

Ja vad ska man säga. Flatten Dublin som etta och amrisen Ramos som tvåa. Och så vi då :)

Den här dök upp i mitt flöde på FB och tyckte mig skymta min hund där. Dålig bild men visst är det han? 

Alltså kasta apporten... fy fan vad dåligt jag är på det! Haha. Får träna utan hund ;) Inga kommentarer:

Skicka en kommentar