Nova Scotia Duck Tolling Retriever

Nova Scotia Duck Tolling Retriever
Min finaste <3

tisdag 3 maj 2016

We ❤️ Denmark!

Som rubriken lyder... så verkligen! Underbart att ett så sammansvetsat gäng åker runt i hela DK och arrangerar utställningar i stället för 15 olika länsklubbar som i Sverige. Man vet vad man får och att allt kommer att flyta på enligt schemat! 

***

Det var några fullpressade dagar med hund förra veckan :) På torsdagen så började C:s tävlingslydnadskurs! Innan den började vid 18 hann vi med att lägga två spår. Jag la till lillen som jobbar på fantastiskt lugnt och metodiskt och hittar alla sina belöningar. Till han kör jag ett rakt spår på ca 100 meter med en liten lätt böj på. Han har 4 belöningar att hitta (kattmat/snusdosa/leksak/dentastix). 
Min instruktör la till Chance. Han fick ett spår på några hundra meter och med 3 vinklar och 3 pinnar i spåret. Han hittade alla och markerade! Första gången han går spår som någon annan har lagt (och han har ju bara gått två innan) så det känns verkligen toppen. Ska jobba på med vittring och pinnarna nu så det blir ännu mer självklart att markera. Första gången för mig också att gå spår där jag inte vet var vi ska :D Vi var lika trötta båda två efteråt ;)

Tävlingslydnaden var mest teori och grundläggande tänk. Vi kommer att köra efter Maria Brandels "från valp till stjärna" tänk och det känns som helt rätt för oss. Vi fick superbra checklistor med oss hem och ska börja med att checka av alla typer av belöningar. Vi har också en rejäl läxa med andra saker...kul! Nu jäklar :) 

***

Vi var hemma från kursen vid 22.30 i torsdagskväll och skulle bege oss till Roskilde så fort Theo slutat skolan vid 13. Jag packade och groomade C och det tog hela dagen. Jobbigt att packa när vädret skulle kunna bli allt från snö till sol och dessutom man har barn med sig. Vi skulle bo i stuga så tillbehör till den behövdes också... är mest van vid att bo på hotell helt klart :) Vi behövde vara på plats för att sätta upp tältet mellan 16-17 och med aningens tidspress så hann jag ändå springa in på Teba i Höör i 10 min för att tokköpa leksaker till lydnaden och klämmor/snitslar till spåren. Jag har aldrig varit där innan och hade nog behövt en timme i lugn och ro för att hitta det jag behövde! Sjukt stor och välsorterad butik! Vi hann ner i tid och fick upp nya tältet, superfint! Köpte också en hopfällbar skrinda att dra allt i. Den har lätt räddat min helg! Kvällen bestod mest av prat och vin med Eva och Alva :) 

Vi gick först i ringen i lördags så tidig morgon. C gick i en klass med 5 ch hanar och vann den, sedan bästa hane och slutligen BIR :) Kritiker och resultat finns att läsa här. Alvas tik Geisha blev BIM med cert och cacib! Toppendag för oss helt klart. Vi flyttade tältet och placerade oss sedan vid finalringen i SOLEN... men vädret skulle ändras kraftigt till det sämre. Det kom en rejäl skur när finalerna var igång men sen lyste solen till igen. När det var dags för C att bli förhandsgranskad så öppnade himlen sig med sån sjuk åskskur så precis allt blev dyngsurt. Jag, hunden, buren, vagnen, kopplet... Det fortsatte sedan när vi var i stora ringen men C är inte speciellt känslig. Det var dock lite svårt att friställa han för han fick så mkt vatten i ögonen...stackaren! C döljer inte någon dålig kropp under pälsen, och det tyckte inte domaren heller utan plockade ut han som topp 4 att få visa upp sig lite extra :) Han slutade sedan som BIG4! Hans sjunde placering i gruppen! Helt underbart, min stjärna! Regnet fortsatte ösa ner och vi kastade in allt i bilen och körde till stugan. Sedan fick allt packas ur igen för att torka under kvällen och jag försökte hjälpligt föna C torr.

Söndag var det sovmorgon och slö förmiddag då vi hade ca 70 hundar innan tollarna började. Resultatet blev nästan identiskt men en strängare domare som höll inne mer CK och excellent än dagen innan. Chance tog ett nytt BIR och Geisha BIM :) Kritiker och alla resultat kan ni se här. Solen sken och vi hade överlag en härlig dag, dock ingen placering i gruppen men njuter av lördagens istället :) 

Nu blir det fokus på lydnaden! 

Bilderna nedan är fotade av Eva och Alva och mig. 


Öl hör ju Roskilde till :) 

Hänger vid finalringen


<3

Lillen och Geisha 


Fokus! Lördag
Instruktioner för BIR:et lördag

BIR och BIM lördag. Här var vi fortfarande i toppskick innan regnet kom :D 

Två styck precis dyngsura individer :D

BIG4

Den här bilden gör mig så glad! Fokus, attityd och tempo på löst koppel! C har varit het och rusat en del på sista tiden men jag har tränat på just det och detta är ju verkligen kvittot på att övning ger färdighet! 

Väntar på vår tur söndag

BIR och BIM söndagenInga kommentarer:

Skicka en kommentar