Nova Scotia Duck Tolling Retriever

Nova Scotia Duck Tolling Retriever
Min finaste <3

måndag 16 maj 2016

Uppdatering :)

Började på inlägget förra veckan, vilket gör att det nu blir fel om man läser det utifrån idag. Får bli "veckodagbok" istället.


Vecka 18
Började ledigheten med ett riktigt appellspår till C. På åker i rätt längd, utformning och 3 pinnar. Det har han aldrig testat innan och det var varmt och jävligt. Han tog 2 av 3 pinnar och gick från att bara markera den till att faktiskt plocka upp den och komma tillbaka till mig med den :) Han var hög i aktivitet och jag hade behövt få ner han vid belöningarna, så det tar jag med mig till nästa spår.

I torsdagskväll körde jag ner till Skåne för att bo en natt hos Vildandens (Anette och Ola) dit jag hade blivit inbjuden att hålla handlerkurs på fredag morgon på deras kennelläger. Så gästvänliga människor! Tusen tack <3 Och kursen då... jag tänkte på morgonen att det är ingen som vill greja med det här i 3 h men så fel jag hade. Duktiga ägare och tollare, bra jobbat! Det var 7 valpar i 7 månaders åldern och ca 15 vuxna hundar. Härligt gäng!

Efter lunch fick jag också testa Chance på fågel. Först körde vi två vattenmarkeringar med skott och dummy, sen en på land och därefter duva och and (både på land och vatten). Jag har aldrig haft tillgång till fågel innan så verkligen spänd på reaktionen vid första mötet! Han gick rakt ut och tog den direkt. Vilja, tempo och intresse var 100% men grundlydnaden haltade dock rätt rejält ;) Men för mig är det obetydligt att han tog ett ärevarv med anden innan han kom in till mig. Jag ropade hur jävla bra han var och han höll med och tog ett extra varv :D Min världsmästare! I vattnet var det lugnare och jag mötte han när han kom upp. Sen fick jag släpa han till bilen, han hade hellre tillbringat hela helgen på lägret helt klart :)
Men det hann vi inte för på lördagen så åkte vi på Nybro Brukshundsklubbs utställning och hejade fram Helen och G till BIS2 officiellt!! Så häftigt att placera en boxer där, bra jobbat! Spår fanns i tanken men vi var vrak av sol och värme och fullbokade dagar.

Vecka 19
I måndags var det kurs för lillen :) Inkallning med störning- gick toppen! Att byta sin favoritleksak som jag kastat ut med en annan som jag hade hos mig - gick inte toppen, haha. Fick springa som en dåre och tillslut så kom han motigt. Det har vi sedan tränat vidare på i veckan och jag vågar säga att det funkar liiite bättre nu.

Lydnadsträning på plan med båda i torsdags, gick mkt bra! Har hittat ett bra ställe att hänga på som är gångavstånd från mig. Spår fredag och lördag. Lillen går som en dammsugare, helt underbar! C är "lat" och han måste få ner nosen mer. Nu hade vinden vänt ena dagen och han kände slutet så jag bröt där. Mitt fel så klart som la en så tight vinkel. Ska backa tillbaka och lägga flera raka 100 m med C nu i veckan. Lillen utökar jag för att se vad han klarar.

Igår vad det lydnadskurs för C. Körde "one by one" (vilken bra övning!) och sen var det dags för mig att vända upp från backande med handtarget för att börja de första stegen med fot (i rätt position, C har alltid gått för långt fram så "börjar om"). Problemet var bara att jag inte kunda VÄNDA åt rätt håll, haha. Hur svårt kan det vara liksom?! Älskar att kursen har så högt i tak så man kan få medhåll av övriga när jag tillslut utbrister "jag är ju dum i huvudet" :D Vi kör en och en hund så övriga kan kolla på, och lära sig.. fast inte av oss då ;)

Fick fina bilder på C från kennellägret! :) Tack Ebba!! Alla bilder nedan är fotade av Ebba Öjendahl tom markeringen ***

Tempo har han iaf... :D

Laddar :) 

Första anden!

Världsmästare! C höll med och tog ett extra varv ;) 

<3

Helt underbar! Både hund och bild :)

***

G och Helen BIS2!

Vi har hunnit vila också mellan allt... 

Vår hemma. Ett par dagar, nu är det +5 och ösregn. 

Det finns en app som heter Dogtrack som man kan ha hjälp av när man lägger spår. GPS funktionen är inte 100%, som här vet jag att lillen gick exakt då han gick på alla markeringar men enligt appen gick han lite vid "sidan" om spår. Det får man ta med en nypa salt. Men man kan se antal markeringar, hur långt spåret är, hur långt mellan olika markeringar, hur länge det har legat, hur många m jag resp hunden går och samma med tiden. Mycket bra! 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar