Nova Scotia Duck Tolling Retriever

Nova Scotia Duck Tolling Retriever
Min finaste <3

onsdag 11 november 2015

BEST IN SHOW!

Yes! Där satt den! BEST IN SHOW!

I lördags var vi på SSRK:s utställning för spaniel och retriever i Åstorp. Efter ett par andra och tredje placeringar i bästa hane för C så var det åter dags att stå som nr 1 i rasen för Nils Molin. BIS finalen dömde Dan Ericsson och valde först att shortlista 4 retrivers (sorry alla spaniels, speciellt den spaniel som matte ansåg skulle stå i rumpan på C precis hela tiden). Att få stå som BIS för en så välkänd och kunnig domare känns helt underbart. Dan sa att Chance rör sig fantastiskt, att det syns hur kul han tycker det är med show och att det är jättekul att få sätta upp en så bra tollare :) Övriga domare gratulerade också och sa det är sällan man ser en så här fin tollare, kul när de tar sig tiden att berätta det för en! 

Kort om övriga utställningar:

Norsk Vinnare 2015
Chance excellent och CK men oplacerad. Ducky endast excellent. Har inte så mkt att säga om den utställningen mer att andra hundar föll domaren mer i smaken :)

SSRK Mjölby
Chance 3 BH och Ducky 2 BT. Så trevlig domare! Länge sedan jag ställde för Arne, men han är om möjligt ännu roligare att ha som domare. Har aldrig fått så mycket lovord för hur jag visar C innan, väldigt roligt när domare skriver mer än "välvisad" och även säger det till en under bedömning. 

Dansk Vinnare 2015
Fredag: LEGOLAND! Överraskade min älskade son med en heldag på Legoland. Säger bara att världens lyckligaste son = världens lyckligaste mamma. Vilken toppendag vi hade! Helt underbart. 

Lördag: Chance 3 BH och Ducky 4 chkl. Överlag var det här en väldigt dålig dag för mig. Jag var på uselt humör av olika anledningar och jisses vad det smittar av på ens hund! Åkte tillbaka till hotellet, pratade länge med kära vänner, rensade mina tankar och ändrade på från att fundera på vad fan jag sysslar med när jag åker på show efter show, till att faktisk se fram emot morgondagen. 

Söndag: Körde ett helt annat upplägg innan och känslan var toppen. Mina vänner vid ringkanten sa att det var en helt andra hundar jag hade idag, värt att lägga på minnet. 
Chance 2 BH, "second place is the first looser" säger man ju men i detta fall kändes det helt ok efter att ha vänt på vår känsla. Hanen som vann har dessutom stått som nr 2 efter oss på 4 titlar så det fick väl vara hans tur ;-) C var den enda hanen som gick bra båda dagarna, det visar verkligen på vilken jämn hund han är! Sen ska ju allt sitta på plats för att man ska vinna. 
Ducky hade också helt annan känsla, återigen jag som påverkar så mycket. Hon lyckades med bedriften att vinna en chkl på 7 tikar, sedan bästa tik, dansk champion och dansk vinnare! Vi åkte alltså hem med andra bästa hane och bästa tik, det får väl räknas som godkänt :) Duckan blev BIM, vilket var bra för då hann jag till Kähler outleten utanför Köpenhamn innan den stängde. Dansk design och inredning, helt oslagbart! Så "fyndande" en hel del nya vaser och ljuslyktor :)) 

Till helgen som kommer jag ska gå kurs i SÖK med Stay. Det blir ofta C som är nr 1 hela tiden hemma så ska ge lillhunden en hel helg med matte och arbete. Och nyttigt att vara utan pappa en del också :) Vi har varit på vägarna fyra helger i rad så ska bli väldigt skönt med lite paus. Årets sista show är Stockholm och nordisk vinnare. Egentligen hade jag inte tänkt åka dit, har bara varit där 1 gång innan och utställningsplatsen är ingen favorit direkt. Dessutom ny domare för oss, och mitt i julstressen. Till på köpet har jag inget bra hotell bokat men hoppas på en del avbokningar efter att anmälningstiden har gått ut. 

Nu har Duckan åkt hem. Hon har fungerat super i flocken, men det är skönt att slippa hennes fällande päls hemma :D Jisses vad hon fäller, och vad det fastnar på allt! Märker aldrig av det på det sättet på mina hanar. Har väl kanske med hormoner att göra.


Gänget! 

Tack snälla Arne för de fina ord om det jag kan påverka. Päls och hur jag visar! 

Legoland!! :) 

BIR och BIM på Dansk Vinnare 2015

Lilla Duckan åker hem till matte med två nya titlar :) 

@work

BIS!! 

Nöjda och glada! Tusen tack till Vildands Anette som stannade och hjälpte mig! 

BIR och BIM Åstorp.
Tusen tack Catta för att du hoppade in och visade Duckan <3

Måndag morgon. Äntligen på jobbet igen! Där kan man verkligen vila ut :) Inga kommentarer:

Skicka en kommentar