Nova Scotia Duck Tolling Retriever

Nova Scotia Duck Tolling Retriever
Min finaste <3

söndag 19 maj 2013

Perfektionist, ja visst!

Ni som känner mig väl vet att jag alltid vill göra vårt absolut bästa i ringen. Det gjorde vi inte igår! Placeringen som 2:a bästa hane har jag inget att "gnälla" på, men känslan efteråt var usel... Då blir jag hellre oplacerad men känner att vi har presterat som jag vill! 
Orsaker då? Ja... finns ju massor av "ursäkter", en av huvudanledningarna var förmodligen värmen. Vi hade ca 28 grader i skuggan och det var fruktansvärt varmt. C är väldigt känslig för värme, och med facit i hand så skulle jag så klart ha tränat han på att prestera i värme i stället för att bespara honom från det. När ringen var klar för dagen så körde vi ett par varv till och DÅ fick vi tillbaka rätt känsla. Tack för det! Det var också årets första utomhusutställning och bra att jag fick den här reaktionen nu på en liten nationell utställning i stället för de större där mer står på spel.. Så nu ska vi lägga upp en plan för att vänja C vid att arbeta i värme så han successivt klarar längre och längre perioder. 

Grattis till Maria och fina Jasper som blev bästa hane :) Och grattis till Catarina som tog cert med sin Mirakel! Att ta cert är ju så himla kul, och det märktes verkligen på reaktionen! :)) Och så klart mest grattis till min moster med hennes fina boxer Guidetti som blev BIR valp! 

Ha en skön söndag! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar