Nova Scotia Duck Tolling Retriever

Nova Scotia Duck Tolling Retriever
Min finaste <3

söndag 2 juni 2013

NORGE!

I torsdags gick resan till Norge och världens bästa uppfödare Nina på Tollergrenda's kennel. Jag och min kompis Susanne (med portugisisk vattenhund) pratade oss igenom 70 mil (skulle ha varit 60 mil men en "liten" felkörning skedde) utan problem. Väl framme hos Nina serverades vi vitt vin och gigantiska räkor. Mums! Fredagen var det mest prat, skratt och mys med hundarna. C fick lov att bada i alla lerpölar på Notåsen för han skulle ju ändå in i duschen sen, tack och lov... :) Det var 9 hundar varav 7 tikar, C och en kastrerad hane. Så härligt att det fungerar så bra med massor av hundar i huset! 

Lördagen så ringde kl 04.20 - gäsp! Vi packade in oss i bilen och körde 20 mil ner till Drammen där vi skulle delta i NKK:s internationella utställning i Drammen. Det var 42 tollare anmälda, varav 17 hanar. C stod ju för norskt championat och han började med att vinna championklassen (av 4 st) för att sedan springa hem bästa hane! Och därmed NORSK CHAMPION! Och dessutom norskt cacib, suveränt bra! Han var 2 år och 5 dagar när han tog sitt svenska championat och nu är han snart 2 år och 3 månader och nu även norsk champion. Kritiken var super: "Utmärkt storlek. Välformat huvud. Utmärkt hals, rygglinje, kors. Mycket bra kropp och vinklar. Utmärkt benstomme. Utmärkta rörelser. Välburen svans. Flott helhet"
Jag tackade också extra för BIM, så vi kunde starta färden hem till Sverige i tid (var hemma 18.30, helt ok!). Susannes tik Isa blev andra bästa tik och norsk och nordisk champion, så det var en enkel resa hem! 

Norge är ett fantastiskt land med fantastiska människor! Både kända och okända människor var framme och gratulerade oss och glädjes med vårt championat. Det är ju annat hur det är här i Sverige... 

Nina var flitig med kameran så samtliga bilder har jag "stulit" från henne. Så sällan vi har foton (mer än BIR bilden ;-)) att visa upp så här har ni blandade foton! Tusen tack Nina för allt! Jag har fått mina drömmars hund! <3 

Spanar på Nina

FOKUS!

De kunde ju ha klippt gräset.....

Finaste C...

KUL har vi! 

Man är ju rätt snygg i språng. Haha Bästa hane

Synd att inte tassarna kom med ;)

SÅ här glad blir man över cert och cacib i Norge! 

BIR: NVCH Multestua Dansende Asaja Pirat
BIM: NO UCh SE U(U)Ch Tollergrenda's Outstanding Chance

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar