Nova Scotia Duck Tolling Retriever

Nova Scotia Duck Tolling Retriever
Min finaste <3

söndag 5 juni 2011

En vecka senare...

Då har Chance bott hos oss i 1 vecka! Och jag har redan glömt av bloggen, skärpning! :)

Tänkte skriva lite om hur vi har det och vad för framsteg som görs... Börjar från början!

Lördag 28/5
Jag hämtade Camilla och vi styrde bilen mot Kristinehamn där vi skulle möta Nina. Ett stopp med Sicko och Alma annars löpte resan på bra tills vi var framme och inte kunde hitta Nina :) hon hade fått vänta länge och vi bytte i princip hund mot pengar och pratade lite sen körde hon vidare. Chance skrek och grät i nästan 10 mil, han var stressad och orolig och bet mig mest hela tiden. Sen däckade han och sov tills vi var hemma! Vi vågade inte stanna :) Natten gick bra när han väl kom till ro.

Söndag 29/5 + måndag 30/5
De här två dagarna var vi hemma och bekantade oss med varandra. Det var mest ett fasligt spring ut och in och torkande av kiss och bajs inne :) vi åkte en liten sväng med bilen för att träna och det behövs... C är inte speciellt glad i att åka bil! Vi åkte till sjön och Sicko apporterade och C plaskade i kanten och bar sin mini-dummie :) Nätterna gick kanon, han somnade i sin säng i vårt sovrum och sov nästan hela natten. Jag började belöna spontan kontakt och det gav utdelning direkt i form av "sitt" som vi nu satt ord på och börjat med "ligg". Han vet att kontakt lönar sig och kommer ofta och tar kontakt!

Tisdag 31/5
Dags för 5 h jobb! Och 14 mil i bilen! C fann sin plats på kontoret utan problem. Han hade lättare att koppla av där än här hemma där det finns så mycket att utforska! Tjejerna hade kommit och hjälpte mig att träna "kom" där de höll han och jag och S sprang som idioter och ropade kom och han efter! Mkt bra sätt att lära in, och han lär sig fort. Godis är också nåt av det bästa han vet så då är det bäst att springa till mej och se om det finns nåt gott!

Onsdag 1/6
Heldag på jobbet utan större problem. Ut och in även där :) han var hos Camilla ett par h medan jag var på första träffen på valpkursen med teoridel. Nu på onsdag ska han med så ska bli spännande att se både hur han upplever det samt hur kursen är MED hund!

Torsdag 2/6
Lediga!! Familjen åkte till Sturkö och lämnade oss hemma. Vi åkte en tur till mamma på em för miljöträning och för att få träffa hennes hundar. Han lekte mjukt och försiktigt med Lycka, hon är snäll som få! Lite mer tid i bilen och nu går det bättre! Vi går ett kvarter i koppel varje kväll. Är Mattias hemma så tar jag en hund i taget, annars båda samtidigt.

Fredag 3/6
Mer ledigt! Vi är hemma hela dagen och planterar blommor och städar altanen. Vi gör en kortare utflykt till Camilla annars mys och träning hemma. Jag introducerar utställningskopplet och nu kör vi 5 min varje dag. Det har redan gett resultat, fantastiskt intelligent hund!

Lördag 4/6
Ännu en hemmadag med vardagsträning. Det är galet varmt och vi är mest ute så det blir inget "spill" inne :) testade att klippa klorna, det var väl ingen favoritsyssla direkt... :) en ganska uppskruvad och övertrött hund när vi ska sova men jag stänger in oss i sovrummet och ignorerar och inom ett par minuter sover han gott. Husse har spelat golf tidigt i ett par dgr nu och då vaknar även C så vi går ut och kissar och somnar sen om till Theo vaknar. Skönt!

Söndag 5/6
Idag! Vi har varit en liten runda hos vänner till oss med stor tomt där hundarna har lufsat runt när vi har druckit kaffe och solat. Mer bilträning, nästan ok nu! Endast ett par olyckor inne, vi kämpar på...! Sicko försvinner från huset när vi går våra långrundor och C är hemma med husse vilket fungerar bra. Nu har vi en ledig dag kvar imorgon sen är det vardag och jobb igen!

Lite allmänt...
Sicko är världens snällaste storebror. Han har sagt till ett par ggr runt ben och när han tycker att leken är för våldsam (läs när C hänger i pälsen på honom)! Han var lite låg första dagarna men nu tycker jag att han är som vanligt.

C har det lite kämpigt med barnen. Han är snäll och vill väl men de är mindre och när han når till knäna på oss så når han tex. Theos ansikte.. Han hoppar på dem, försöker stjäla ev mat, glass, macka etc som finns i handen. Vi tränar både barnen och C så gott det går! Men när de springer så tycker han att det är en festlig lek så klart! Men jag är övertygad om att när både han och de blir vana så blir det inga problem! Och det är bara när han börjar bli trött som det uppstår. Theo är dessutom inne i sin mest "äga-ålder" någonsin och bråkar med C som han vore ett barn - "det är MIN kotte" tex!

Andra små egenheter.. Han kryper in i diskmaskinen :) han spekar i vattenskålen inne så vi snart får vattenskador i parketten :) han gräver under trappan på altanen :) han sover under trappan på framsidan på gammal marksten :) han hämtar tomma toarullar på wc i hopp om att de är godis i dem :) han tuggar lite på soffan men inget annat! :) han har förstått shejpandet och testar nu vad det är jag önskar. Så tränar vi ligg för tillfället! Och sitt är befäst!

Och han är världens sötaste och finaste rävunge och vi är så glada för att han har flyttat hem till oss!! Fortsättning följer!

Hälsningar Elin, Sicko & Chance

1 kommentar:

  1. Så morro og lese om gutta dine Elin.100 kyss til dem begge fra faster i Norge.

    Nina og Co

    SvaraRadera