Nova Scotia Duck Tolling Retriever

Nova Scotia Duck Tolling Retriever
Min finaste <3

onsdag 22 juni 2016

Best In Show 2!

Men så fantastiskt! BÄSTA retriever på SSRK:s utställning i Gränna! 14 hundar i BIS final och världens bästa C blir BIS-2, för en spanieldomare! Helt underbart :) 

Dömde oss i rasen gjorde Eva Liljeqvist Borg och BIS dömde välkända Karin Linde Klerholm. Jag har inte varit i Gränna på 10 år. Då var jag där på min första officiella utställning någonsin, med min omplaceringshund Sicko. Han hade gjort "rent bord" på alla inofficiella utställningar i 1 år och jag kände att vi var mogna att ta steget till officell. Åkte hem med blått band, haha. Tänkte det här gör jag aldrig igen (han blev Ch också, så vi fortsatte trots den starten ;)). Nu 10 år senare har jag min once in a lifetime hund och lite andra förutsättningar. 

Det blåste så hysteriskt som det bara kan göra vid den där sjön, så att jag fixat mig själv och även C var nästan ogjort. Varenda bild står mitt hår och hans päls åt alla håll. 

Karin gav oss tid en och en i ringen och plockade sedan ut amris, cocker, flat och tollare. Flat blev fyra, amris trea och cockern vann. Hon sa att hon aldrig sett en så välgående tollare innan, och rasdomaren kom fram efter och sa precis samma sak. Så himla roligt att höra! 

Gällande sista finishen på "förberedelser för show" så var det ljuvligt att återfå min rätta hund även gällande pälsen. Vid den här tiden startar han alltid att fälla så vi får se hur länge den finns kvar. Nästa show blir Borås och Tvååker. Det är ju så nära så förhoppningsvis finns det lite kvar :D

Igår var det lydnadskurs! Fokus på ingångar, apportering och linförighet. Roligt! C är lätt klassens pajas och trixar och fixar i vanlig ordning och får alla att skratta. Bild på oss lånad från FB. Trodde ingen tog kort på oss så blev klart glad när domaren lagt ut en offentlig :)
(och nej, jag känner inte henne!) 

Börjar med lite bilder när han var groomad och klar. 
Så synd att jag inte hade en förebild, haha. 


Sen kom Gränna... och blåsten :(My pride and joy! <3

BIR och BIM - SOLVINGAS KACHINA AF DEZZLEY


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar