Nova Scotia Duck Tolling Retriever

Nova Scotia Duck Tolling Retriever
Min finaste <3

torsdag 6 augusti 2015

Sommar, sälen, specialen!

Semestern börjar lida mot sitt slut...min femte och avslutande vecka pågår just nu. Vädret är tillbaka så just nu sitter jag på en av våra två nya altaner, i min nya spagettistol med ett glas iskallt vitt vin och njuter av kvällssolen..underbart!

Denna sommar blev inte riktigt som tänkt ur hundperspektiv. Det startade med att bli fullständigt "tagen på sängen" att C hade drabbats av en fästingburen sjukdom. Den ångest jag led av efter att ha bett han trava tre varv har iaf börjat lägga sig. Det var en medellåg infektion, inte att han hade kroppen full av cancer. Efter jag berättat att han drabbats (att mörka sjukdomar är inte riktigt min grej, trist nog förekommer det allt som oftast), så har jag fått så många historier till mig om vad andra hundägare varit med om. En kär vän hade startat sitt hund på jaktprov (där snackar vi fysisk ansträngning!), hunden levererade inte vad den brukade...det var borrelia. En annan startade sin hund i högre sök och tyckte hon var lite "slö". Två dagar senare höll hon på att dö. Anaplasma så allvarlig att det satt sig på hjärtat! Puh vad jag är glad att C fick en lightversion! Och att det upptäcktes så tidigt.

Alla som känner mig vet att jag aldrig skulle äventyra C:s hälsa, så under behandling (10 dagar) och karens (7 dagar) så valde jag att ha han i strikt vila. Inget som veterinären ordinerade men jag valde det för att verkligen låta han få återhämta sig. Anaplasma behandlar hundarna oftast själv utan antibiotika, så undrar hur många hundar som går med det egentligen... Med nästan tre veckors vila för C så har lillhunden fått en hel del egentid. Men det var inte så jag hade tänkt sommaren precis. Vi skulle gått långa turer i skogen, badat och apporterat massor, varit i Tvååker... (tappade 700 kr i anml avgift där, men det är ju som det är när hunden är sjuk. "Förr i tiden" kunde man få tillbaka anmälningsavgiften, men den förmånen är bortplockad tyvärr).

Efter avslutat kur och karens kunde vi äntligen köra på igen! Så underbart att ha tillbaka sin hund! Vi hade bokat oss i Sälen ihop med fina vänner. De kom upp redan på tisdagen men vi kom först på torsdagkväll. Wow vilken toppenhelg! SÅ många underbara människor det finns i tollarvärlden! Jag bodde med tre riktiga jaktnördar, så intressant! Var åskådare i ena jaktrutan i 4 h på fredagen (nkl) och på lördagen såg jag både ökl och elit. Hatten av för alla duktiga förare och hundar! Jag är grymt imponerad! På kvällarna flödade vinet och besöken på vår altan. Alla verkade ha rundan förbi oss vid rastning av hundarna, underbart roligt! Träffat så mycket härliga människor och hundar. Och jag har ställt tusen dumma frågor men har verkligen lärt mig massor. Söndag var det utställning. Vi var 28 hanar i chkl. Ingen placering för C, MEN han var så lycklig! Precis som vanligt. Taggad och lyhörd. Lyckan över att ha tillbaka honom i sitt vanliga jag är obeskrivlig. Det är viktigare än allt annat! Skönt att testa han på en inoff också efter händelsen i Borås. Rädd att det skulle sätta sig i både hans och mitt psyke. Nu laddar vi för Norrköping och Eskilstuna. Ska också visa C.s halvsyster, hoppas på championat för henne där!

Inga bilder idag, O.R.K.A.R inte ladda upp på dropbox, men hela telefonen är full så klart. Kommer i nästa inlägg! :)) Ha en fortsatt skön sommar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar