Nova Scotia Duck Tolling Retriever

Nova Scotia Duck Tolling Retriever
Min finaste <3

måndag 17 augusti 2015

2 x BIR!

Vilken rolig helg! Och vilka bra resultat för oss!! Vi åkte upp mot Norrköping i fredags vid 14 tiden och kom upp lagom för att sätta upp tältet dagen innan. Sen köra vidare till stan där jag bokat på Grand, för jag tyckte Scandic som vi bodde på sist, låg lite väl off. Big mistake! Nu visade det sig att det var stadsfest, tivoli utanför fönstret och till på köpet SM i fyverkeri! Jisses. Tur att man har stabila hundar :) Trevlig kväll med mat och öl på Bishops, och sen ett tappert försök att kunna sova i allt "dunka dunka" ;) 

Tollarna gick först i ringen och C sprang hem bästa hane, och sedan visade jag Ducky i ökl där hon först vann den och blev sen bästa tik! Och därmed CHAMPION!! Otroligt häftigt att hon tagit sitt championat på bara sex utställningar! Hon är ingen hund man behöver åka till alla udda länder för att få cacib och cert precis ;) Vi har varit dåliga på att ta bilder i helgen, och usla BIR/BIM bilder så jag bjuder på lite kritiker som omväxling.Efter en snabb tur i gruppen så packade vi ihop och körde mot Eskilstuna. Bodde så himla bra! Och det var lugnt och skönt! Vi åt middag på Grappa och drack en iskall god öl (hade suttit ute i strålande sol mellan 8.30-17 så vi var rätt möra). Så förvånade vi blev efter kvällskissning av hundarna att det var konsert (!) precis utanför hotellet! Eric Gadd uppträdde... haha. Får nog läsa på kommunernas hemsida innan jag bokar centrala hotell nästa gång. 

Vi hade domareaspirant på söndagen, och Anki Johansson måste ju vara en perfekt domare att gå för. Hon har dömt rasen i evig tid, och är väldigt kunnig. Också en domare som faktiskt gillar vår ras, och att döma den. Hon citerar alltid Alison Strang, så även denna gången till aspiranten. "Keep them small and red" - precis! Här var nya hundar anmälda, det var visst bara vi som orkade åka i mellan städerna :) C blev bästa hane igen, och slutligen BIR! Ducky blev andra bästa tik. Så roligt att visa snygg tik! Ska nog ha henne en del hemma så jag kan visa henne söderut. 


C är helt i sommarpäls. Att jag aldrig lär mig! Det är ju likadant varje år vid denna tiden. Det är då man avundas alla uppfödare som alltid tycks ha hundar i päls, så klart eftersom de har så många att välja mellan :) EDS med naken C känns spännande...haha. Nä klart vi får åka dit ändå, det är ju inte mycket att göra åt det. Jag noterade att det bara var 8 tollare på Böda (samma dag som EDS). Smart drag att anmäla dit, risken för konkurrens i både ras och grupp är ju minimal. 

I fredags somnade världens bästa Nappe in.
Kändes fint att få visa halvsyskonen till sånt toppresultat i hans minne denna helgen! 


Jag och Ducky! Hon sprang toppenbra men att få henne att stå hela tiden krävde lite jobb :) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar