Nova Scotia Duck Tolling Retriever

Nova Scotia Duck Tolling Retriever
Min finaste <3

tisdag 30 juni 2015

Sjuk :(

Vilken mardröm det var i Borås i söndags. C är sjuk! Nu när jag tänker efter kanske var hängig redan i fredags, då hade vi vänner hemma på kvällen med hund och C valde att dra sig undan hela tiden istället för att vara med S och A och leka. Då tänkte jag att han är väl sur.

När vi kom fram till där vi skulle sitta i söndags hade vi ca 30 min kvar till bedömningen började. Jag tog ut C för uppvärmning och "jobba ihop oss" som jag brukar. Han var helt off. Efter 3 min gick jag tillbaka, messade några hundvänner citat "C är helt apatisk. Vill inte springa, stå, leka eller ta godis". Precis så var det. Testade olika leksaker, olika godis och gjorde allt för att "få igång" honom. Trodde att han fått löptik i tanken och sa till honom att skärpa sig.

Jag fick "dra" fram han i kopplet och han var allt annat än min pigga glada hund. Vi var bara 2 ch hanar i klassen så tänkte kanske kan jag få lite draghjälp då vi gick sist. Efter ett varv ihop och den andra hunden blir bedömd börjar han kräkas i ringen. Jag lyfte ut han utanför, höll han som ett barn över kanten. Hade vi varit fler hundar här så hade jag frågat ringsekreteraren om jag kan bryta, men det var vår tur omgående. Vi sprang fram och tillbaka och han fick stanna och kräkas igen. Jag fick sitta ner med honom och hålla hans huvud som en spaniel för att stå. Det var enda gången jag önskade att inte få CK. Det fick han dock, men i bästa hane så stod vi bara ut tiden. Stackars stackars C. Nu har jag ganska många frågetecken att ta reda på, regeln säger ju att när man är innanför området ska man delta. Eftersom han inte kräkts innan bedömningen har jag svårt att se att vi kunde fått stryka oss. Det han kräktes var också bara det godis jag desperat tryckt i honom när jag skulle få han att "vakna". Kan säkert hända andra hundar som ätit för mycket.

*Kunde jag brutit innan bedömningen börjat med en "känsla" att nåt var fel? Kanske hade fungerat om ingen anmält att vi var där?
*Kan jag avbryta under pågående bedömning? Får han KEP då? Kan resultatet strykas om jag får veterinärintyg på plats?
*Kan man skippa bästa hane efter att få ck?

Vi packade in oss och åkte hem rätt omgående efter det. C sov resten av dagen. På torsdag ska vi ta blodprov, vi tar de vanliga samt även för fästingrelaterade sjukdomar. Lika bra att kolla allt. Jag tycker han är piggare nu men igår protesterade magen så nu är det risdiet och vila som gäller.

När vi åkte hem sa Theo till mig "mamma, jag tycker vi ska vara stolta över C som kämpade så bra trots han är magsjuk". Älskade unge! Klart vi är <3 <3

Så här såg det ut när vi var hemma igen. Lilla gubben. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar