Nova Scotia Duck Tolling Retriever

Nova Scotia Duck Tolling Retriever
Min finaste <3

torsdag 3 april 2014

Handlerkurs

I lördags svängde vi förbi Småland-Ölands Kennelklubb för att gå handlerkurs för Moa Persson. Mycket intressant! Dessutom tillgängligt och billigt, så då finns ju inga ursäkter att stanna hemma ;) Moa har dömt tollare sedan rasen kom till Sverige, så bör vara en av de svenska domare som har mest erfarenhet. Jag har följt hennes bedömningar på hunddata och konstaterar enkelt att hon är en "hård domare" med många G och VG utdelat. Vi började med att presentera oss och vår hund, och jag hann bara säga att "jag har importerat en tollare från Norge" innan hon avbröt mig med orden "smart drag". Hon berättade sedan hur långt Norge (och till viss del Finland) har kommit med sin avel jämfört med Sverige. Praktiken fick jag hjälp med att reglera hastigheten för att det ska passa bäst med hur han är byggd. Vi tränade inget stå för han "står som en gud" sa hon :) det var 100% fritt ställande som gällde enligt henne! 

Jag passade så klart på att få ett utlåtande om C och hon sa en hel del intressanta saker om honom (och andra tollare, men avstår från att dela den infon ;)) Men roligast var när hon sa till den som fotade alla hundar att "nu kan du ta kort på den här tollaren, lägga ut det på facebook och skriva att det är så här en tollare ska se ut! Det är sällan man ser sådana här exemplar, inte ens i hemlandet" (Moa har dömt flera tollarspecialer i Kanada). Känns väldigt roligt att få en sån kommentar av en som hållit på så länge att döma rasen! 

Framför oss ligger nu Kista. Bara 20 tollare... undra om folk sviker för att det är påsk? Jag har bara varit där 1 gång men gillade verkligen den utställningen. Luftigt, lätt att ta sig in och ut och så hopbyggt med ett jäkligt trevligt hotell. Får många + från mig! Älskade sonen ska med, och även moster med boxer så blir 2 nätter på plats :) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar