Nova Scotia Duck Tolling Retriever

Nova Scotia Duck Tolling Retriever
Min finaste <3

måndag 24 mars 2014

SKK Malmö Int - BIR!

Igår var vi i Malmö och showade :) Det var 43 anmälda tollare till den polska domaren Jerzy Olzewski, varav 9 valpar. Vet inte övrig fördelning men tror det var flest hanar. Det var den kortaste bedömning som vi någonsin fått, tror vi stod framför bordet ca 10 sekunder och kritiken bestod av några få ord.

Domaren plockade ut oss 4 i bästa hane, placerade C först för att sedan titta lite extra på de tre bakom. Vi stod då för placering, och någon hade valt att sätta sig precis vid ringen med sina hundar i lösa koppel. Något hände och hunden skrek och störde C som stod precis bredvid. Snälla, ha era hundar i bur om ni ska sitta vid ringen... vill ni gärna ha dem "lösa" sätt er inte precis där placering och konkurrensbedömning sker! C hittade tillbaka till fokus efter en del arbete från min sida, men ack så surt att bli störd.
Sen blev han bästa hane, och vann sedan mot tiken och slutade som BIR igen! :)

I gruppfinalen kändes det super. Ännu bättre när vi blev shortlistade! Vi blev sedan utan placering och slutade på en "delad femteplats", men hellre det än att åka ut direkt. Det är så himla nyttigt att se sig på film! Jag ser massor av saker som jag ska jobba vidare på, mest på mig själv.

Vill ni också kolla så är han ca 1h13min in i filmen; http://new.livestream.com/dog-sports/MalmoInt-2014/videos/45949546

Här är vi uppställda innan vi börjar tävla om BIR. Suddig bild men snygg hund ändå ;)
BIR och BIM
Bild lånad av Andjaktens som hade både en bra kamera och bim-hunden ;) 

Så här kopplar C av när han har tävlat klart i rasen


Och SÅ här ser det ut när vi kommer hem efter en 12 dagar lång dag.
Ställde han i duschen vid 07, och parkerade bilen hemma vid 19 


3 kommentarer:

 1. Haha, så roligt att höra hur inne du är i utställning, hur du ser det som en riktig sport :) Duktiga är ni då, även om jag mer ser utställning som "det går bra om det går bra" ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Julia! Klart jag ser det som en riktigt sport, finns det anledning att inte göra det? Oftast är det ju 3-4000 hundar som deltar på en internationell show i Sverige, har svårt att tänka mig andra "sporter" inom hund som har lika många deltagare?

   Och all den TID och framför allt alla PENGAR jag lägger på det så skulle jag aldrig ställa ut med tanken att "det får gå som det går" typ. Nä, jag tävlar för att vinna - vilket jag tror de flesta gör egentligen ;)

   Radera
 2. Men, jag kollar visst också in bloggen allt för sällan! Hade ju varit supertrevligt att ses! Grattis till ännu fler framgångar, dags för U snart?

  SvaraRadera