Nova Scotia Duck Tolling Retriever

Nova Scotia Duck Tolling Retriever
Min finaste <3

tisdag 6 november 2012

Växjö & Herning

Så där ja, då är det väl dags att uppdatera helgens händelser... börjar från början! 

SKK Internationella utställning i Växjö 2012-11-02
Klart att man ska ställa på hemmaplan! Så himla skönt att ha 5 minuter till Tipshallen och utställningsplatsen :) 
Hela dagen var över förväntan. Andra gången i unghundsklass och bättre kunde det inte gå! Chance blev bästa hane med cert och cacib och Ninas tik Sara sprang sig till bästa tik och kunde därmed få sitt svenska championat! Chance & Sara i BIR:et där C gick som vinnare ur den striden. 
Vi skulle köra ner till Danmark efter utställningen och var hemma och packade och lät hundarna få vara hundar ett par timmar. Första officiella BIR:et för C och en gruppfinal i grupp 8 ville jag inte missa! 
Tillbaks i tipshallen vid 17 och fick gå in i uppsamlingsringen strax där efter. Vi var mellan 16-20 hundar i finalen och tanken att "en tollare blir ju aldrig placerad" fanns där så klart... C var taggad till tusen och visade sig från sin bästa sida. Vi fick springa två varv i stora ringen och sedan började domaren tacka av hundar runt omkring oss. Vi var fem st kvar när vi fick springa fram och tillbaka och sedan tackade domaren av en golden retriever. När han sedan började placera hundarna så gick det upp för mig att vi kommer bli placerade i vår första gruppfinal! Helt galet! Det här är det största vi har varit med om utan tvekan i ringen hittills. Så häftigt! 19 månader ung och redan där, min finaste galna lillräv! 

Enskilda bedömningen

Bästa hane

Bästa hane

BIR Tollergrenda's Oustanding Chance - BIM NUCH SE U(c)CH Tollergrenda's Hei Hildrande Du

Final i grupp 8

Tre av oss fem som blev kvar efter första gallringen 

BIG1 flat, BIG2 Chance, BIG3 Welsh

BIG1, 2 & 3

Bara vi kvar! 

LYCKA! Det häftigaste vi varit med om! :))

Finaste fina lillräven! 
DKK Herning 2012-11-03 (Dansk vinnare)
Pust, det var en lång resa ner till Herning! 55 mil för att vara mer exakt. Vi var på plats på hotellet kl 00 och innan hundarna var rastade och vi var i säng så var klockan 01... Uppstigning vid 06, frukost, rastning av hundarna och sedan dags att köra till mässhallarna i Herning. Det var en mycket bra utställningsplats! Sjukt hårt golv bara, aj aj i benhinnorna... 

Hård konkurrens på dansk vinnare och det var 56 tollare anmälda, varav 22 hanar (8 champions!). C överträffade sig igen genom att springa till sig tredje bästa hane! Två internationella champions innan oss, men tyvärr försvann cacibet upp i tomma intet... Och den hane som vann behövde tre danska cert och hade ett kvar.. surt! SÅ nära danskt cert! Kvällen tillbringade vi med trevliga norska vänner till Nina, men jag var såååå sliten! I säng vid 21 :)

DKK Herning 2012-11-04 (Nordisk Vinnare)
Tredje utställningsdagen och vi var sååå slitna både C och jag! Ofokuserat i ringen men det gick bra ändå. C vann unghundsklassen igen med CK men blev tyvärr oplacerad i bästa hane. 
Det svängde kraftigt för flera hundar från dag 1 till 2 så jag är väldigt nöjd med "stabila" C. Tex fick hanen som vann på lördagen inte ens CK... tre av de åtta championhanarna åkte också ut på VG så JA, vårt 20:e excellent och vårt 15:e CK satt mkt bra på plats! Vi fick vänta länge på lilla bostonterriern Marthes bedömning och lämnade Herning vid 15 tiden. Jag sträckkörde hela Danmark, kort stopp i Malmö och så fick vi slänga oss i soffan hemma vid niotiden. Åh så skönt det är att komma hem efter en sån resa! 

Nu laddar vi om inför nästa utställning! 

Ha en trevlig kväll! 
/Elin, Sicko & Chance 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar