Nova Scotia Duck Tolling Retriever

Nova Scotia Duck Tolling Retriever
Min finaste <3

måndag 18 juni 2012

Mycket ska man höra...

Ibland blir jag SÅ trött på utställningsvärlden, och speciellt på den svenska varianten. Fy vad det är spel och intriger och ingen tycker egentligen om ingen men alla ler och gullar och gratulerar och så fort man vänder ryggen till så snackar de skit.
Vad säger de om min hund? Tjaa.. övertecknad kanske? För lite päls? För liten? Kan tillägga att han är inte övertecknad, han är inom exakta standardmåtten och han har precis så mkt päls som jag anser att en vattenapporterande hund ska ha - för det blir jobbigt att arbeta i ton med päls.

Nu har jag iaf läst mig till en sån riktig domarskandal. På en officiell SSRK utställning så har en domare (som ska kunna rasen) diskvalificerat 5 av 28 hundar pga överteckning. Det här är ju ett väldigt kärt ämne för mig, eftersom jag själv blev påhoppad med osanningar om att C skulle vara övertecknad. Ingen av de här fem hundarna var övertecknade enligt tollarklubbens kompendie, så varför dömde domaren så? Och samma domare dömde ju C för 5 månader sedan med excellent, detta trots den påstådda ö.t på hans ena framben. Märkligt. Men då hade just den domaren väldiga problem med svansar och inte överteckning. Kanske beror på vilken sida man vaknar på? :-) det känns väldigt seriöst! En av hanarna är också multiCH, vilket jag tror är svårt att bli om man är ö.t

Tack och lov att jag inte var där! När jag läste vilken domare som skulle döma så valde jag att stanna hemma vilket var ett smart drag.

Nu hoppas jag verkligen att jag aldrig mer behöver se den här domaren döma tollare igen, för någon rasspecialist är det ju verkligen inte. Och jag hade skämts över resultat för en domare som är så inkompetent som denna.  

***

Nu till lite roligare saker! Vi har ju paus från utställningar och jobbar på med apporteringsträning och viltspår. Superroligt! Och badar MASSOR...! C är så fantastiskt duktig på att simma, och kan simma hur länge som helst. S simmar fortfarande men det går aningens långsammare, nästan så sakta så att han sjunker. Sötis, min gamla tunga gubbe :))

Fullt ös på Hissös stränder

Smart hund som har tagit sig upp på den höga stocken :))


Give me 5!

Tränar mitt i stan

Mina finaste fina småpojkar :)) :))

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar